Očekivane brojke 👌
Broj noćenja 1 % manji, a do travnja/svibnja nije bilo u funkciji Imperijala i Istre (da ne spominjem manje objekte)
Prihod od osnovne djelatnosti 4% veći 👌
Treći kvartal berba jer sve radi sa još većom cijenom po sobi 💪💪
U trošak osoblja ušla i otpremnina 28 mil u brutu za cara 😀 što ima bitan utjecaj na konačan rezultat
Sad kad imamo polugodišnje rezultate možda stigne i ponuda 😎😎
Ne znam hoce li ponudu stici prije kraja rujna 2018. Nekako mi neobicno da ponuda dode u sred tih spajanja. A i u sred sezone.
Mislim da datum nije previše važan, sjetite se da je npr preuzimanje Cavtata objavljeno 4.7. dakle također u pola sezone. Ovo su uređeni sustavi, a kako vidimo sve je već razdvojeno tako da je ne vidim tu nekih problema koji će to biti datum. Ja bi rekao da to neće dug trajati jer niti bi Ostoja ostavio tvrtku bez “glave” niti bi kupac pustio da “obezglavljenost” dugo traje. Moja procjena je da se tu radi o danima, a ne mjesecima.
Evo sada vidimo da je pri obračunu bonusa ipak moguće da se I. stup mirovinskog osiguranja obračuna na maksimalnu godišnju osnovicu, a ne na puni iznos, iako sam ja našao tumačenja da se obračunava i uplaćuje i I. stup, a da to onda obveznik dalje rješava sa državom.
Ovako su davanja “samo” 49,6% a ne 57,5%
Onda hoćemo li pogađati prodajnu cijenu?
28.075.419,24 / 3% = 935.847.308,00 (zanimljivo da nema lipa? nisam zaokružio tako ispadne)
935.847.308,00 + (302641 x 2250) = 1.616.789.558,00 /302641 = 5.342,27
935.847.308,00 + (302641 x 2250-670) = 1.414.020.088,00 /302641 = 4.672,27
To znači raspon preuzimanja od 190 do 220 mil EUR
Kao što je netko već napisao sve je to “neutemlejeno” i radi se o pretpostavki da je tvrtka prodana, da je zato Šehanoviću isplaćen ugovoreni bonus od 3% za podizanje vrijednosti tvrtke od cijene preuzimanja do postignute cijene u prodaji.
au, jedan čovjek pobrao beriva ko svi ostali zaposlenici skupa.
jest da je zaslužio, ali frapantne su brojke – skup je rad u rh, plaće male, ali rad skup
Je izgleda puno.
No to nije bonus za jednu godinu nego za period od 2012 do danas tj 6 godina.
Radnici su u tom periodu zaradili bruto 420 mil kuna.
A koliko su zaradili vlasnici?
Pa u istom periodu vrijednost tvrtke je sa manje od 2000 kuna došla evo na preko 6000 kad se zbroji.
To je 302641x4000kn= 1,2 milijarde tj 3 x više nego radnici.
Bolje da ne pišem ovo, sjetit će se netko da nam na to opali neki porez :))
neto 14 milja, bruto 28.
Mi posloprimci najcesce nemamo predodzbu sto to znaci porezni teret. ovo je brutalno – ravno 100 posto na neto iznos valja jos iskrcati nezasitnoj drzavi.
lijepo je rekao jospi budimir, steta sto ga nema vise u javnom rostoru – majak svih problem aje MORE NEZARADENIH MIROVINA.
i ond adrzava otima na svakom koraku da bi namaknula tih 17 milajrdi kuna. zamislmio samo kako nisk eporeze bi mogli imat s 17 milajrdi manjim poreznim i inim davanjim a- procvjetali bi u godinu dana.
franjo nam j eostavi nasljede svaka mu čast – kao sto rece jedna index novinar – franj tudman – čovjek koji je stvorio hrvatsku, i onda sve zahebao.
Jel to znaci 100 tisuca Po sobi
@sokolic, upola manje.
Vaš link …