LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa kod nas veša gdje god čovjek pogleda.
Ta Opatija, nije vam to baš nešto.
Vremešni turisti , klimatsko lječilište, vanpansion ništa, gledam u to. Iz prve ruke. Prvo susjedstvo.
Ne pljucajte po radnicima.
Dalmacija je uvezla Egipćane. Ne znaju ni hrvatski ni engleski.

Što se prodaje tiče, jedno su glasine, drugi su kupci koji su odustali, a treće su konkretni veliki potezi vlasnika među kojima iskače odlazak Šehanovića.

Ovo ste vec svi procitali, ali eto da stavimo i tu.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/u-hrvatsku-su-stigli-prvi-gradevinski-radnici-iz-indije-ovo-je-ostvarenje-naseg-sna/7503381/

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/covjek-o-cijem-milijunskom-bonusu-bruji-cijela-hrvatska-da-preporodio-je-tvrtku-ali-rezovima-a-ne-vecim-prihodima-pa-50-radnika-je-otpustio/7505250/

Ma da ništa čovjek nije napravio, samo je prihod sa 200 mil kuna digao na 330 u LRH i još je odradio 2 akvizicije koje su zbog, moram reći, maloumnosti lokalaca, izdvojene u LRHC koje donose još 180 mil kuna. Ukupno znači sa 200 mil na preko 500 mil. Ali to može svatko, svaki taj potplaćeni radnik bi to isto tako napravio da mu se dala prilika, a ne da ga se tjeralo u prijevremenu mirovinu.

I o čemu oni sada pišu, da će on vratiti u svoju konzalting tvrtku?
Kao da Šehanović nema posao i da sam ide u prijevremenu mirovinu? Naravno tako pišu ljudi koji kad bi dobili takav novac više ništa nebi radili. On koliko ja znam nastavlja svoj posao u LRHC i tamo će trebati još 3-4 godine da ga dovede u fazu prodaje i maksimalizira vrijednost. I tamo će isto tako za par godina dobiti i možda veću otpremninu jer već sada tvrtka vrijedi cca 50 mil eur više nego osnovica po kojoj su je izdvojili. Znači već sada je tamo Šehanović zaradio 1,5 mil eur bonusa, a ja vjerujem da će ta tvrtka za 4-5 godina biti prodana za cca 150 mil eur pa će on i tu zaraditi velike novce.

Meni nikako nije žao “mojih” 50 kuna po dionici koliko me košta Šehanovićev bonus jer to je cca 1% onoga što mi je zaradio u zadnjih 5-6 godina. Nemam ništa protiv da mu i na LRHC isplate još toliko, pa i više.

Nemoj misliti na m2!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1585/Prije-odlaska-Sehanovic-obecao-radnicima-LRH-vece-place-od-sljedece-godine

@daliborop
dobri, stari hrvatski jal: zašto je on dobio a ja ne? jer ja to zaslužujem…
točno je netko rekao da smo mi mentaliteta čiste distribucije vrijednosti, ali ne i stvaranja nove: vrlo dobro znamo s kime i kako podijeliti dok stvoriti nešto – to je već sasvim druga priča

ali ljudi to ne vide…
recimo na primjeru Konzuma gdje je PU na kraju podigla plaće blagajnicama a zatvorili su svega nekoliko dućana (iako ih je puno nerentabilno), potpuno je izostala reorganizacija… a u tom su trenu još uvijek imali negativnu EBITDA
pa kad uspoređuju s Parmalatom meni odmah pozli: borgovci su se nagrabili novaca iz tekućeg poslovanja i ‘digli sidro’, briga ih za sve druge!

zato Šehiju kapa dolje, neka nastavi tako i na LRHC

Dujmić s predstavnicima INA-e
Započeti pregovori o preseljenju benzinske postaje sa Slatine
Vaš link …

“Meni nikako nije žao “mojih” 50 kuna po dionici koliko me košta Šehanovićev bonus jer to je cca 1% onoga što mi je zaradio u zadnjih 5-6 godina. Nemam ništa protiv da mu i na LRHC isplate još toliko, pa i više”

Kolega to mu je bio posao i za to je primao placu..I da nije dobio nikakav bonus morao je to radit jer je za to bio redovno placen .
Smeta li vas sto je to napravio na racun 50% otpustenih radnika..radnika koji rade za prosjecnu hrvatsku placu..radnika koji za to sto tvrtka ostvaruje takve rezultate ne pripada nikakav “bonus” !?!?..Dali mislite da je on vrjedniji od cistacixce ili sobarice koja se svaki dan trudi da gostu u hotelu sve bude cisto i uredno..da se opet pozeli vratit.!?
Dali mislite da je on vrjedniji i da ce gost pozeljet opet doc u Opatiju zato jer je Sehovic “glavni” ili zato sto se radnicu trude da se gost dobro osjeca.!?!
Turizam su ljudi..od portira do predsjednika uprave..i to sto tvrtka ostvari profit moze samo ako svi tome pridonesu.
Nemam ja nista da on pokupi 14 mil kuna..ali ne mozete onda radnicima rec da nema za vece place..uniforme..sredstva za rad..itd..Kapitalizam je nesto drugo.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Zanimljivo. Kao da bi mogli i oni prodati svoj dio i konacno urediti sredisnju plazu.

O tome, između ostaloga, svjedoči i revizorsko izvješće tvrtke iz 2015. u kojem revizori izjavljuju rezerve u vezi s povećanjem troškova amortizacije u iznosu od 38 milijuna kuna koje su, kažu, u skladu s poreznim propisima, značajno podcjenjuju životni vijek imovine.

ha, ha, evo namjestenih bilanci od dubokih sindikalnih izvora. ha, ha, koji likovi.

dosta, verba volant – lrh kao nema ciste knjige, kazu sidkati, pa naravno da nema kad su amortizaciju nabrijali do maksimuma. ali to nij lose i to nije prevara, to je nebruseni dijamat.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/covjek-o-cijem-milijunskom-bonusu-bruji-cijela-hrvatska-da-preporodio-je-tvrtku-ali-rezovima-a-ne-vecim-prihodima-pa-50-radnika-je-otpustio/7505250/

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

nema trgovine a firma u završnoj fazi prodaje ¨?

New Report

Close