LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa ovi u gradu nisu normalni. Nisu za sirenje biznisa, a nisu ni za prodaju. Poklonili su dionice lrhc-a za 50% njihove vrijednosti i sada kada uz Ostoju mogu dobiti realno obestecenje, oni miniraju. Izadjimo vise iz okvira privatnog interesa.

Tekst je prvo objavljen jučer pa je povučen, pa danas ponovo objavljen sa tim da je dopisana zadnja rečenica koja najviše i govori o tome da se radi o nagađanju. Kao prvo tko to u gradu ne želi prodati? Tko uopće ima mandat o tome odlučiti? Gradonačelnik? Pa naravno da ne.
Istina Opatija ima u skupštini društva Nova liburnija najviše glasova ali pozicija gradonačelnika koji je nezavisni u Opatiji je da mu gradsko vijeće drži oporba. U Lovranu je načelnik iz Akcije mladih, u Moščenićkoj PGS, a u Matuljima SDP. No u vijećima je drugačija situacija tj načelnici i gradonačelnik nemaju većinu u vijećima. Koliko ja znam skoro svi su se izjasnili da su za prodaju, ako je kupac ozbiljan. Tako su izjavljivali i na koordinacijama i javno.
Ok možda i postoje neki neprihvatljivi uvjeti tipa selidba uprave iz Opatije i slično, no oni dugoročno ne mogu limitirati većinskog vlasnika. Prvom dokapitalizacijom u kojoj oni ne mogu sudjelovati lokalci padaju ispod 25%. To im je mogao napraviti i Ostoja odmah na početku, i danas bi bili na 15-20%.

Ne znam koji bi političar propustio da mu u mandatu toliki novac sjedne u proračun, tako da mi ta priča ne stoji.

Nemoj misliti na m2!

14 miiončeka je čovuljak uzeo, krasna zemlja nema šta.

Najveća ljiga na forumu: Zorangutan Najdosadniji proljev na forumu: Barik

kolege,

gospođa sindikalna povjerenica Istre, Kvarnera i drugog me upravo umirila izjavivši da su strani konzultanti ušli u kuću i da će pomoći LRH da izađe iz problema….

Direktoru Šehanoviću otpremnina od čak 14 i pol milijuna kuna?

Pazi ti sindikaliste: tvrtka je prezadužena, strani konzultanti spašavaju stvar, otišao je zbog sukoba sa sindikatom, očekuju bolju suradnju sindikata sa gradom i LRH ??

Gdje to oni žive?

Nemoj misliti na m2!

Samo je pitanje tko vidi kakav problem. Meni je problem vlasnistvo grada koji blokira ulaganja i prodaju lrh. Sindikalna povjerenica sigurno misli da je problem u placama i broju slobodnih dana. Po meni to treba pustit trzistu da samo izregulira.

A sto reci o tekstu da je lrh prezaduzena. Eto nam jos jednog turistickog agrokora 😀

kolege,

srećom po sindikaliste i radnička prava da će novi vlasnik, koji će se ubrzo transformirati iz stranog konzultanta u kupca, odmah demonstrirati brzu socijalnu empatiju kao i onu za društveni, a poglavito lokalni interes

Usput uprava ima ugovorenih 3% na razliku od nabavne cijene do prodajne kod prodaje LRH i to iznosi nekih 25-35 mil ovisno po koliko bi LRH bila prodana. Šehanovićevo je bar pola od toga.

Nemoj misliti na m2!

Direktoru Šehanoviću otpremnina od čak 14 i pol milijuna kuna?

Pazi ti sindikaliste: tvrtka je prezadužena, strani konzultanti spašavaju stvar, otišao je zbog sukoba sa sindikatom, očekuju bolju suradnju sindikata sa gradom i LRH ??

Gdje to oni žive?

Tu gdje nakon ovog nitko iz LRH-a ne daje nikakvo ocitovanje na zse..zse ne reagira na “cijenovno osjetljivu ” informaciju da su izvjesca lazirana..itd..itd
A sta bi sindikalisti trebali nego galamit protiv vlasnika ( Inace Ostoji je djed u amanet ostavio LRH-a pa moze sta hoce )

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Marina Cvitić za N.list:

– Ne znam koja je pozadina ovog poteza gospodina Šehanovića, međutim imamo neslužbenu informaciju da su strani konzultanti u LRH-u kako bi hotelskoj kući pomogli da se izvuče iz poteškoća. Nagađa se da je LRH prezadužen, i da financije nisu onakve kakvima se prikazuju. Ako je to istina, onda Šehanović nije zaslužio ni otpremninu koja mu pripada – rekla je Cvitić…

Ke – nagađa se prezadužen!? Svašta…

Neznam ne razumujem zasto bi see a firma koja I’ma takko fantastican rezultat trebala prodati Dali u svijetu uopce pistoji neka firma koja postize take rezultate ebitda marza povrat na ulozeno itd

Luksic lamenta pérdida de millonaria inversión en Banco Popular de España: "No siempre se gana"

Strani konzultanti su i Leki pomogli da se izvuče iz poslovnih poteškoća. 🙂 Ali ovo sa Šehanovićem mi nije baš najjasnije.
Da je lažirao podatke o poslovanju i za to dobiva nagradu vlasnika od 14,5 milijuna kuna.
No, najvažniji odgovor bio bi na pitanje gdje odlazi? Je li moguće da ode u LRHC?

imamo neslužbenu informaciju da su strani konzultanti u LRH-u kako bi hotelskoj kući pomogli da se izvuče iz poteškoća. Nagađa se da je LRH prezadužen, i da financije nisu onakve kakvima se prikazuju. Ako je to istina,

Ako je ovo istina + odustanak najavljivanog kupca = pravo čudo da se cijena jos drzi tu gdje jest……mali free float stvari radi čuda…….

New Report

Close