I to se isto moze razumijeti kao: trenutni vlasniki nije dobar. Trebamo novog. Mozemo prodati. To je opravdano.
Tako bi majstori manipulacije odradili: prvo su plasirali info oko novih investicija te kako bi prodaja dobro dosla. Onda trebas smanjiti apetite. I onda prikazes novog vlasnika kao nekog ko spasava situaciju.
I onda se svi trepe po prsima kako su oni zasluzni za sve. A u biti sve to je odigrao (odnosno jos uvijek igra) Ostoja, koji ceka jos zadnji akt – najava 250 mio eura vrijedne transakcije. Kada? Skoro. Barem tako se prica.
Za ovaj fond se već duže priča da je zainteresiran i da pregovara o kupnji. Čak je i ova njihova prethodna akvizicija prošla ispod svi radara kod nas. Ja sam čuo da su oni krenuli prvo prema gradu, a onda tek prema Ostoji, i da su željeli uzeti tih 25% bez obzira na proces prodaje od stane Ostoje koji je razgovarao tada sa nekim drugim.
” koji je razgovarao tada sa nekim drugim.”
Sto vise sto bolje.
U LRH prilično oprečne informacije. Prvo navodno kupac odustao od prodaje, pa je onda ta vijest povučena i nema je više, a sada je navodno Šehanović dao ostavku.
Istina na skupštini je Šehaović najavio totalno razdvajanje kompanija, pa i menagmenta. Ne vjerujem da ovo ima neke veze sa ovim pritiskom sindikata, ali moguće je da ima istine i u ovome da Opatija ne želi prodati svoj udio pa se sada radi prtisak s obje strane?
No nekako mi to nije realno jer o tome nije mogao odlučiti gradonačelnik samostalno već bi o tome morali raspravljati na vijeću tj nekim koordinacijama i ostalih stranaka, a onda bi to procurilo već u javnost. Gradonačelnik ne drži vijeće, a i u drugim općinama na vlasti su neke druge opcije pa je to jako puno ljudi da bi se to držalo toliko u tišini.
Ono što je meni najvažnije je da je cijena koju spominju 25-30% viša nego sada na burzi, a sa tim smo i mi inimalno kalkulirali.
U LRH prilično oprečne informacije. Prvo navodno kupac odustao od prodaje, pa je onda ta vijest povučena i nema je više, a sada je navodno Šehanović dao ostavku.
Da, pod neslužbeno spominje i Novi list
Smjena na vrhu: Igor Šehanović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave LRH @ Opatija
Izgleda da je informacija točna.
kolege,
dali je predsjednik uprave odstupio zato što je LRH prodana ili zato što nije?
Tko će se prvi u javnosti obratiti….
Pa ovi u gradu nisu normalni. Nisu za sirenje biznisa, a nisu ni za prodaju. Poklonili su dionice lrhc-a za 50% njihove vrijednosti i sada kada uz Ostoju mogu dobiti realno obestecenje, oni miniraju. Izadjimo vise iz okvira privatnog interesa.
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/kostic-otkazuje-ugovore-o-upravljanju-hotelima-kempinski-341967
Mislim da ce Sehanovic preci u Portoroz