LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ili moze ovako kolike bi place bile kad bi ebitda marza bila kao u SolMelia

Luksic lamenta pérdida de millonaria inversión en Banco Popular de España: "No siempre se gana"

Pa ro je danas i KGK izrekla o demografskoj obnovi : treba ukinuti obavezu poznavanja hrvatskoj jezika da bi imigranti lakše dobili hrvatsko državljanstvo…pa sto bi tamo nekakvi Hrvati u Opatiji radili kada mogu Afganistanci i Sirijci i Pakistanci.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Ne znam “renči” koliko si u pravu.
Da li si razmišljao o tome žele li Hrvati raditi u Hrvatskoj ? Oni koji stvarno žele i znaju idu u Njemačku,Irsku, Austriju, Kanadu ….Oni koji ostaju u domovini željeli bi plaću kao u spomenutim zemljama, ali nebi radili kao u spomenutim zemljama. Tražio sam radnike 15 dana na burzi..Poćetna plaća 4500 kn neto, za dvije godine, ako naučiš raditi 6000 neto, 40 sati tjedno (garantirano) + prijevoz. Posao gospodski, u dućanu, grijano, klima 22 dana godišnji (bez subota),radi svaku drugu subotu 5 sati, nedjelje i svi blagdani slobodni uz napredovanje poslovanja, porast plaće – garantirano. Javila se dvojca, 53 godišnjak, drugog da ne opisujem. Što učinih ? Zaposlio čovjeka iz Srbije – dvojno državljanstvo, ne zna, ali ima volju, vjerujem da će biti dobar, komentare naših koji se javiše, neću komentirati..Pa ti pričaj
o tome da u Hrvatskoj nema posla ili da su plaće male. Radio sam u Njemačkoj, imaš dnevnicu, kaže za 8 sati ,radiš 12 sati-minimalno, živiš u stanu sa još dvojcom do petoricom naših, s posla u krevet, jedeš
u hodu, mrtav umoran, donio kući lovu i proširene vene… kažu dobro je u Njemačkoj. Da se ovdje radi
kao u Njemačkoj, bio bi opći štrajk zbog ugrožavanja radničkih prava.. Da je efikasnost i svijest kao u Njemačkoj trebao bi LRH 30% manje radnika, pa za plaće ne bi bio problem. Ovdje su problemi duboki,
od vrha do dolje, svijest vezana samo za osobni interes, raditi što manje, dobiti što više, kukati uvijek da je malo.. Neka onda rade Afganistanci, Indijci, Turci, Bugari…njima je ovdje super !!!

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

Ne znam "renči" koliko si u pravu.
Da li si razmišljao o tome žele li Hrvati raditi u Hrvatskoj ? Oni koji stvarno žele i znaju idu u Njemačku,Irsku, Austriju, Kanadu ….Oni koji ostaju u domovini željeli bi plaću kao u spomenutim zemljama, ali nebi radili kao u spomenutim zemljama. Tražio sam radnike 15 dana na burzi..Poćetna plaća 4500 kn neto, za dvije godine, ako naučiš raditi 6000 neto, 40 sati tjedno (garantirano) + prijevoz. Posao gospodski, u dućanu, grijano, klima 22 dana godišnji (bez subota),radi svaku drugu subotu 5 sati, nedjelje i svi blagdani slobodni uz napredovanje poslovanja, porast plaće – garantirano. Javila se dvojca, 53 godišnjak, drugog da ne opisujem. Što učinih ? Zaposlio čovjeka iz Srbije – dvojno državljanstvo, ne zna, ali ima volju, vjerujem da će biti dobar, komentare naših koji se javiše, neću komentirati..Pa ti pričaj
o tome da u Hrvatskoj nema posla ili da su plaće male. Radio sam u Njemačkoj, imaš dnevnicu, kaže za 8 sati ,radiš 12 sati-minimalno, živiš u stanu sa još dvojcom do petoricom naših, s posla u krevet, jedeš
u hodu, mrtav umoran, donio kući lovu i proširene vene… kažu dobro je u Njemačkoj. Da se ovdje radi
kao u Njemačkoj, bio bi opći štrajk zbog ugrožavanja radničkih prava.. Da je efikasnost i svijest kao u Njemačkoj trebao bi LRH 30% manje radnika, pa za plaće ne bi bio problem. Ovdje su problemi duboki,
od vrha do dolje, svijest vezana samo za osobni interes, raditi što manje, dobiti što više, kukati uvijek da je malo.. Neka onda rade Afganistanci, Indijci, Turci, Bugari…njima je ovdje super !!!

U mojoj struci svi koji su dosli: Makedonija, Albanija, Kosovo, 3 iz Sirije..nakon najduze 2 godine su otisli u Francusku i Švedsku.
Ovo sto ti pises i pricas radi se o niskoobrazovanoj radnoj snazi koja je inace malo placena. U Zagrebu se npr ne moze pronaci vodoinstalatera, a pogotovo ne onoga koji ce ti izdati racun. Da ima Sirijaca vodoinstalatera imali.bi jako puno posla i novaca.
Konobar u bircu moze biti iz Afganistana, ali barista u hotelu sa 4 do 5 zvijezdica dok ga obucis i naucis dionica LRH je na 2000 kuna. Oni koji su vec obuceni ne rade u Opatiji nego u Londonu ili Beču.
TIHA VODA ako zaposljavas trgovca za pultom to ne bi trebalo biti tesko. I Afagani znaju racunati, ali kako ce razumjeti kupca ? Ipak bi trebao govoriti Hrvatski.
Prica da si zaposlio covjeka sa dvojnim drzav. zorno ilustrira to o cemu govoris. Taj covjek ocito ima imovinu tj nekretninu u Hrv pa moze prezivjeti. I govori Hrvatski. Inace taj posao moze raditi i u Novom Sadu za manje novca, ali ne placa stanarinu pa mu je zarada jednaka kao i u Hrv da placa stanarinu.

LRH svakako moze zaposliti i Sirijce i Afgane i to je pohvalno.
Samo za koje novce i na kojem radnom mjestu ? Recepcionera moras platitit kao recepcionera, nema veze od kuda on dolazio.
Vodinstalatera placas jos i vise. Nevezano od kuda dolazio.

Apropos toga kako nema kvalificirane radne snage u Hrvatskoj jucer sam cula od jednog Ljubljančanina kako se njegov prijatelj hvali koji ima firme za adaptacijr kako odlicno zaradjuje po Zagrebu i Istri.
Eto moramo poceti uvoziti Slovence 🙂

U mom gradu, središnja hrvatska, unatrag godinu dana sve rade slovenci. Od niskogradnje, hale, preuređenja… Većinu dobe kao podizvođači. Ali kao što je rekao kolega, rade po cijeli dan, od jutra do mraka, naši tako ne rade.

Apropos toga kako nema kvalificirane radne snage u Hrvatskoj jucer sam cula od jednog Ljubljančanina kako se njegov prijatelj hvali koji ima firme za adaptacijr kako odlicno zaradjuje po Zagrebu i Istri.
Eto moramo poceti uvoziti Slovence 🙂

Slovenska građevina propala je prije hrvatske pa su se stigli oporaviti. U jeku najveće građevinske euforije, Slovenci su mahom propadal zbog EU konkurencije. Eto, oni su tu lekciju prošli, ne znam jesmo li mi.

Nego, kada ce se prodati LRH ? Zn li netko nesto o tome ? Ocito ne u 2018.

Nista prije jesen-zima. Na kraju ce to rivp ili adris uzet od silnih prica. Jedva cekam rezultate za 2q pa da nam Dalibor nesto izracuna. Racunica je ocito sve cemu se mozemo nadat.

OTKRIVAMO SEKS AFERU AGROKOROVOG ODVJETNIKA: Tin Dolički tajno snimljen kako naručuje zanosnu prostitutku za 2400 kuna!

Ok renči,

većinom si u pravu, ali sindikat kad traži povišicu ne govori da trebaš platit struku, nego baš ovaj
najmanje plaćeni kadar. Ne možeš plaćati sobarice i čistačice kao recepcionare, električare, vodoinstalatere .. a oni ih sve u isti koš stavljaju. Ako možeš dobiti sobaricu i čistačicu za 3000,
toliko ćeš ju i plaćat. Kad ponudiš doškolovanje, malo ih hoće, ali kukat znaju svi. 3000 je mizerija da
se razumijemo, ali to je cijena za takvo radno mjesto makar morao dovoditi Afgane.

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

https://poduckun.net/sastanak-gradonacelnika-s-predstavnicima-ohm-group/

Eto, Ohm grupi Opatija je destinacija broj jedan. Tko zna, možda su im ovi hoteli koje su preuzeli dovoljni da im Opatija ostane destinacija broj jedan. A s gradonačelnikom vjerojatno sastanče jer nemaju pametnije ga posla.

New Report

Close