Ma tko to moze pl. Takav blu chip ovo ni oninasi burzovni mestri nebi iscenirali stojic haha koji smo pusion………
Budući da danas nije bilo puno malih dioničara na skupštini da ja onda napišem izvještaj…
Dnevni red ste vidjeli nije bilo ništa specijalno, standardne točke glavne skupštine.
U raspravi po točki usvajanje izvješća upravi je postavljeno nekolko pitanja koja se više tiču budučnosti, a ne toliko prošlogodišnjeg poslovanja.
Najavljena je značajna investcija u Ambasador koji bi time trebao ne samo zadržatii 5* nego biti vrh ponude u Opatiji i šire. Spomenuto je ulaganje od 58.000 eur po sobi.
Šehanović je rekao da Ambasador i sada ima popunjenost na oko 80% godišnje.
Raditi će se nova kongresna sala, a tamo gdje je sada proširivat će se restoran.
Uprava je odgodila ulaganje u hotel Zagreb zbog prostornih planova, a kamp su također odgodili jer bi se tamo gradilo možda i neko apartmansko naselje i to izdvojilo u zasebnu cijelinu.
Rekao je da zadržavaju nivo investicija i da i dalje planiraju iste povrate na uloženo. Nisu sve investicije pobrojane u planu, tj bit će nekih manjih i koje nisu najavljene.
Što se tiče prodaje LRH tu naravno nisu rekli ništa konkretno…
U kojoj je to fazi nisu komentirali jer to nije stvar uprave nego vlasnika. No Šehanović je bio vrlo jasan: Tvrtka se prodaje i zbog toga se krenulo u razdvajanju web stranica i call centra kao važnog prodajng kanala. Najavljeno je i potpuno razdvajanje menagmenta iz istih razloga i to se to vec provodi.
Na pitanje pretstavnika Intercapitala rekli su da su investicije izazovne sa stanovišta manjka radnika u građevinskom sektoru, no za sada oni nisu osjetili dizanje cijena građevinskih radova i sl. Kalkulacije o povratu na investiciju ostale su visoke…
Obišao sam i Imperial. Meni se jako sviđa. Vidi se da se uhodavaju, ali kažu da iako su radovi kasnili i u Istri i Imperialu hoteli su otvoreni na vrijeme.
To je ukratko bilo to što se tiče LRH …
Hvala Drazen. Onda cekamo novu rundu prodaje. Jer ocito onaj koji je htio kupit mora da ili spusti kriterije ili ponudi visu cijenu.
LRH jos uvijek je jako dobro vodena firma. I nema brigr ako smo unutra jos koju godinu ili tri. Na kraju barem znamo u koju smijer ide ova prica. Razvoj.I ako se pojavi kupac neka plati premiju. 12.5xebidta = 6k.
Ljudi moji, ako ćete Vi ostati unutra jos koju godinu, dvije, tri, kao sto kazete, mislim da će biti čudo……pravo čudo, ako u medjuvremenu vani ne krene grdi bear market koji bi mogao dobrano poremetiti planove svima onima dugoročnima u svim tipovima investicija.
I ja sam, kao i neki drugi, ostao vec jako dugo u potpunosti zarobljen u nekim nelikdivnim domacim turističkim izdanjima, doduše tesko usporedivim sa firmom kao LRH, ali svejedno……ako se tu nesto ne iskristazilira u relativnom kraćem vremenskom razdoblju, mislim da ću morati prekriziti te novce……jer, i u turizmu, kao i u svemu drugom……timing is everything.
A vrijeme opasno curi za ovaj bull…….
Moglo bi, teoretski ovako jos desetak-dvadesetak godina…….ali mislim da neće ići…….
Meni nije jasno da se firma koja se prodaje toliko odvaja i dotjeruje. Kao da ce kupac biti nekakav mirovinski fond a ne vlasnici hotela koji ce samo prosirit svoju ponudu.
Za Hupz se govorilo da nema prodaje dok je stari Leko ziv, pa je ipak otislo. Puno transakcija smo vidjeli u zadnjih 2 godine i ne znam koja bi jos transakcija mogla zabljesnuti osim lrh. Sezona ce biti dobra, a kesa sve vise.
Što ovo duže traje to je jasnije da vlasnici za to traže ozbiljan novac.
Ja gledam na način kako bi se ponašao da je ovo moje.
Imaš tvrtku čije nekretnine po nabavnoj vrijednosti (a vidjeli smo kod prodaja kakva je razlika od tržišne) vrijede oko 220 mil eur i to na jednoj od najprestižnijih lokacija u zemlji.
Posao godišnje trenutno donosi 18-19 mil eur zarade.
Ulaganjem zarađenog zarada raste godišnje za 13-14% , a uz rast od samo 10% godišnje za 10 godina tvrtka će zaraditi 300 mil eur.
Koliko mi netko mora platiti da mi se ovo isplati prodati??
I kad mi to plati što ću sa tim novcem, u što uložiti? Obveznice sa 2-3% prinosa?
Vidim da mi mnogi ovdje ne vjeruju ali ja ovo nebi nikada prodao, tj ne znam dali bi mi netko bio spreman platiti toliko koliko bi me zadovoljilo. No moj je dojam da je ovo gotova stvar i sve ovo što se događa jasno govori da će LRH biti ubrzo prodana. Sad samo preostaje da vidimo dali i Ostoja razmišlja slično meni i traži ozbiljnu premiju ili će se zadovoljiti sa manje.
Ulaze se 1,2 milijardi dolara, a ne mogu promijeniti porezne stope.
Silne investicije se najavljuju u Hrvatskoj, hotel 4 zvjezdice po 140.000 eur, ako je to tako zašto bi Ostoja prodao lrh za manje od 130.000 eur po sobi?