Spinovi….ako imaš kupca ne ideš u novine
[/quote]
Da, ako si poduzetnik. Poduzetnik veli lijepo da ponuda nije stigla. Još. Ali, ako si baba-političar, sa svim ideš u javnost. Jer si političar.
Dečki, ja sam iz ovog teksta shvatio da kupac nudi 5507 kuna po dionici, a vi kako znate. 🙂
Vjeciti optimist!
Dobro nitko ne komentira iznos koji Grad Opatija misli dobiti za svoj dio u paketu.
U tekstu se kalkulira sa 300 mil kuna za Grad Opatiju koja polaže pravo na 71,7% od paketa koje zajednički za općine i grad drži Nova Liburnija d.o.o. Lovranu pripada 23,3%.
Po toj kalkulaciji oni očekuju 5.500 kuna po dionici.
Spominju oni i 1 do 2 proračuna pa je to onda ako veliki raspon a tih 300 mil kuna je negdje na pola. Naravno to su neke njihove računice i pitanje je dali se to odnosi na njihov dio paketa, cijeli paket, ili ono što će dobiti u proračun nakon poreza.
S druge strane 5.500 kuna je po meni neki minimum koji očekujem i to je 12,5 EV/EBITDA (17)
;ožda nekome to izgleda puno, ali kad znamo kolika će EBITDA biti ove godine to već pada negdje na 11,5 EV/EBITDA (18).
Naravno da je 5.500 minimum, zar smo uopće mogli sumnjati u tvoju konzervativnost… ccc
Mislim decki kad se vec sve prodalo makar da nam lrh ostane. Sezona nam krece za mjesec dana. Idealna prodaja bi bila druga polovina 2019 god.
Clanci se nizu, a lrh najjeftiniji turista.
kolege,
vrlo indikativan članak, kao što je kolega Lebowski odlično poentirao, političar je pokazao da je političar, a mešetar-gospodarstvenik da zna što su pregovori.
Ma za knjigu napisati.
Ja mislim da sam shvatio….
Nego, jednom da me u životu pogodio i čista ambivalentnost.
Kuda ću s parama?
U LRHC?
Pozdravljam sve dioničare LRH ma gdje bili i da konačno vidimo rasplet, korak po korak
Ostoja je prebacio lopticu na političare jer bez njih očito nema ništa od prodaje. Investitori ne žele da im političari drže kontrolni paket i uvjetuju poslovanje izravnom vlasničkom i/ili interesnom participacijom u samome društvu. Očito će politika odlučivati, a to obicno nije dobro. S druge strane i društvo i lokalna zajednica bi trebali imati zajedničke interese i promicati ih. Moglo bi biti zanimljivo, no ako ponude ne bude onda je sve jasno. Vise sreće drugi put.