Opči potop na burzi a LRH jedva okrznuta.Pa zar ne zaslužuje nikakav komentar?[rolleyes]
Ona je svoj “rast” već odradila. Uredno, svaki dan i tako već jedno pola godine. Al neka, mora i to jednom prestat.
Je ,al dobro je znati gdje je dno.Ako danas nije stradala onda više ni neće.To bi po Buffettu bilo vrijeme za kupnju.[rolleyes]
Eh, da je novaca…
Nemam discipline da uvijek ostavim bar 20% u cashu. Nakon one korekcije u 11. mj. sam vidio “puno lipih stvari” i nakupovo se ko klinac u tvornici igračaka. A neke još nisu odradile kad nas pogodi ovaj potop danas… [sad]
Nemam ni ja,štoviše ako do 15h i 45min ne potrošim sve hvata me panika da ću opet nešto propustiti.Ali odlučio sam danas,sve što dođe u plus barem 4% prodajem i kupujem LRH.Trenutno sam uglavnom u minusu nakon današnjeg dana ali poslije kiše dolazi sunce,valjda[sad]
Kolege,
objektivno mi ovdje imamo veliki problem nelikvidnosti. Cijela ZSE je vrlo plitka, a LRH je u istoj situaciji. Bilo kakav ozbiljniji ulaz/izlaz ovdje je noćna mora.
Probaj staviti u ponedeljak nalog za kupnju 300 komada.Vidjet ćeš da možeš kupiti koliko hoćeš ali ne jeftino.Na ovoj dionici kao da svi dežuraju i čim netko hoće kupiti ili prodati odmah skače cijena + – 5%.Mislim da je to normalno jer se očekuje neka ,pa i najmanja vijest o vezi sudskih procesa pa da krene stampedo.Pišem na bazi vlastitog iskustva,ovaj tjedan sam kupovao LRH i momentalno smo bili na 5200k[undecid]
Nisam stručnjak za financijske pokazatelje, ponešto ipak shvaćam. Vidio sam da je neko pisao kako kad se učini revalorizacija, firma postaje vrijednija. Koliko razumijem, povećava se ukupni kapital, a time i knjigovodstvena vrijednost, a p/b se smanjuje, ali da li se išta mijenja sa p/e (koja ovisi o neto dobiti) i sl.
Inače, vlasnika sam dionica LRH, kupovo sam ih od ljeta, prosječno oko 6400 kn.
Zahvaljujem unaprijed ako neko ovo može pojasnit. [undecid]
P/E = omjer tržišne cijene i zarade po dionici. Zarada po dionice jest omjer neto dobiti i broja dionica.
Znači da zaključimo, revalorizacijom se bilančno povećava virijednost kapitala, nema direktnog utjecaja na P/E..
Ali uvelike će imati utjecaja na određivanje cijene dionica pri eventualnom preuzimanju, koje će kad tad doć, jer je neminovno da je LRH biser Opatije i najbolje bi m bilo da ga “izbrusi” netko od stranih renomiranih turističkih lanaca.. [thumbsup][thumbsup]
P/E = omjer tržišne cijene i zarade po dionici. Zarada po dionice jest omjer neto dobiti i broja dionica. Znači da zaključimo, revalorizacijom se bilančno povećava virijednost kapitala, nema direktnog utjecaja na P/E.. Ali uvelike će imati utjecaja na određivanje cijene dionica pri eventualnom preuzimanju, koje će kad tad doć, jer je neminovno da je LRH biser Opatije i najbolje bi m bilo da ga “izbrusi” netko od stranih renomiranih turističkih lanaca.. [thumbsup][thumbsup]
Kolega Neso!
Ispravak krivog navoda.
Biseri se ne bruse. [proud]
Vjerojatno ste mislili da je LRH hrvatski dijamant koji bi brušenjem mogao postati briljant(an). [lol] [lol]
U tom pogledu se apsolutno slažem s vama. [lol] [thumbsup]
Je ,al dobro je znati gdje je dno.Ako danas nije stradala onda više ni neće.To bi po Buffettu bilo vrijeme za kupnju.[rolleyes]
jel prinos od dividende veći od kamatne stope na štednju?
lavgar: ” Je ,al dobro je znati gdje je dno.Ako danas nije stradala onda više ni neće.To bi po Buffettu bilo vrijeme za kupnju.[rolleyes] ” jel prinos od dividende veći od kamatne stope na štednju?
Nije veći,kod nas je u pravilu uvjek manji.Točno je da je jedan od razloga kupnje dionice i dividenda ali na razvijenom zapadnom tržištu.A tamo je dividenda u pravilu veća od kamate na štednju-cca 6%.Drugi razlog žašto je dividenda u Americi bitna je to što indexi rastu prosječno 5-8%.Ako tamo uspiješ dobiti 6% dividende i 6% rast vrijednosti,onda si pravi amerikanac.Ko je od nas sretan ako je ostvario 12% godišnje?[rolleyes]