No još uvijek HUPZ, RIVP i ARNT se trguju na 10, 11 i 12 EV/EBITDA dok je na današnjoj cijeni LRH na 9,46.
Interesantno je da su EBITDA marže obrnuto proporcionalne pa redom iznose: 37%, 35% i 30% dok je to kod LRH 43% !!
….
Bit će mi malo žao prodati, ali možda je vrijeme da se rastanemo i krenemo dalje.
Mislim da Ostoja sada sa Agrokorjem dobiva na imenu. I polako se to pokazuje i na vrednovanju. A kad realizira LRH onda ce LRHC odmah ici na visu valuaciju jer onda imamo potvrdu: dobra uprava + dobar vecinski vlasnik = dobro i za male dionicare. Omjer bi onda treba biti na 14 a ne ispod 10 kao danas.
Ali treba se prvo realizirati…
Za početak treba probiti 10 EV/EBITDA i na jednoj i na drugoj dionici.
Stvarno je smiješno da imamo izjavu većinskog da prodaju svoj paket i da imaju zainteresiranog kupca od kojeg očekuju ponudu, a da tržište tako mlako reagira. Naravno ne znači da će se transakcija sada dogoditi, ali samo je pitanje vremena kada će netko na kraju staviti ponudu na stol koja će zadovoljiti Ostoju. Što proces duže traje postaje jasnije da cijena koju traže nije mala i čudno mi je da se neki fondovi koji su već unutra sada ne pojačavaju pozicije. Uz najavljene investicije dionica će ionako donijeti neki solidan prinos na 2-3 godine ako ne bude prodaje sada, a prodaja i ponuda na preuzimanje je dobra izlazna strategija bez obzira na nelikvidnost.
Nije ništa smiješno. Tržište je očito dobro upućeno i procijenilo je da od tog posla ni prodaje neće biti ništa.
Mislim kad bi proveli ovdje anketu da bi vise ljudi glasalo da se tvrtka ne proda jos par godina no nije na nama
Mislim kad bi proveli ovdje anketu da bi vise ljudi glasalo da se tvrtka ne proda jos par godina no nije na nama
Meni će biti žao.
Ne zbog love, nego zbog toga gdje dalje?
Ovo je bio no brainer.
Ja mislim da nećete vidjeti prodaju LRH-a u ovom ciklusu….kao što sam rekao LRH je skrpana hotelska kuća sa minimalnim ulaganjem (da se sakrije stari komunističko-socijalni interijer/eksterijer) sa ciljem izvlačenja maksimalne dobiti.
To je vrhunski za dioničare, al za potencijalne kupce iste, pogotovo na velikim valuacijama NIJE.
Bio u više hotela te grupacije, o nekima sam i pisao ovdje osvrt pa bio populjvan, al to je realnost
moje skromno mišljenje
Ja mislim da nećete vidjeti prodaju LRH-a u ovom ciklusu….kao što sam rekao LRH je skrpana hotelska kuća sa minimalnim ulaganjem (da se sakrije stari komunističko-socijalni interijer/eksterijer) sa ciljem izvlačenja maksimalne dobiti.
To je vrhunski za dioničare, al za potencijalne kupce iste, pogotovo na velikim valuacijama NIJE.
Bio u više hotela te grupacije, o nekima sam i pisao ovdje osvrt pa bio populjvan, al to je realnost
moje skromno mišljenje
ma sve stoji samo ne znam što dolazite kvariti božićne blagdane ti i sisi (imate svoje dionice i uživajte)
ne bih nikada pisao za neku dion. ako nisam siguran što kako i zašto ovo nije dobro za forum