čitavo svoje bogatstvo stekao je valjajući male.
Ne pricaj p.zdarije.
Javim vam FB na Remisens Hotel Excelsior…
Ugodno iznenaden sa cijenom polupansiona, minimalno 250 kn niza(nocenje) od prve konkurencije po Jadranu.
Vracamo se na stare staze. Prije 4-5 god dionica je bila totalno neinteresantna i nelikvidna. Onda su se pojavili izracuni i spekulacije i dosli smo u fokus. Trenutno dobar paket stoji na manje od 10 ev ebitda ako uracunamo nelikvidnu imovinu i 3mj glavne sezone, ali to nikoga ne privlaci. Nema vise ni vaznosti cistih papira, ni objavljenog plana do 2020god., ni premije u slucaju prodaje.
Meni se cini da je Ostoja prosle godine trazio dobru cijenu 5500-6000kn i da to nitko nije htio platiti. No nakon 2017 god, a jos kad pogledamo valuacije drugih turista, cini mi se da bi ta cijena u 7mj 2018 god bila vrlo povoljna i lako placena, samo sto ce onda gazde traziti vise. Idealni tajming za prodaju bi mogla biti 2019-2020 god.
“Trenutno dobar paket stoji na manje od 10 ev ebitda ako uracunamo nelikvidnu imovinu i 3mj glavne sezone, ali to nikoga ne privlaci. ”
Pa pitanje koliko dugo će to biti izloženo. Sve više ima članaka o tome, kako je sezona super. Pa tako će ljudi kupovati RIVP, ARNT i dizati valuacije. A LRH če čekat i jednom trenu neko če odlučit da nema logike da bude složena LRH pola jeftina nego druge turističke priče…
Nezapamćeni turistički rezultati u lipnju – http://www.seebiz.eu/nezapamceni-turisticki-rezultati-u-lipnju/ar-158270/
Javim vam FB na Remisens Hotel Excelsior…
Ugodno iznenaden sa cijenom polupansiona, minimalno 250 kn niza(nocenje) od prve konkurencije po Jadranu.
Evo da se javim, obecao sam:)…
1. osoblje odlicno, ljubazno, srdacno
2. ono sto je meni upalo u oko je da od preuredenja 2015 ostali su neki stari dijelovi koji se nikako ne uklapaju u novo uredenje(preuredenje nije napravljeno kompletno i dosta se skrto obnavljalo)
3. preuredenje se radi ili sve ili nista, npr. Valamar je tu predvodnik kako se to radi
4. populacija stariji ljudi +60(90%), jako malo mladih parova i obitelji
5. hrana, moze i mora biti bolja, za 4 zvijezdice, opet bi napravio usporedbu sa Maistrom i Valamarom koji su znacajno iznad
Sve u svemu, i Valamar i Maistra i JLH(njihove hotele sam prosao) su daleko ispred LRH po apsolutno svemu….
Mozda tu i lezi kljuc zasto Ostoja ne moze prodati po cijeni koju je zamislio….
Eto jedan FB svim dionicarima iz prve ruke, nadam se da ce pomoci…
ja Vam dajem FB iz prve ruke, a vi se opet sprdate…a pola od Vas nema ni da ode u hotel i vjerovatno posjeduje 1 dionicu i trese se svaki dan…
cast izuzetcima, zbog njih sam i pisao post na str. 1140
Ugodno ljeto i vikend
HRT 1 – Meni se cini , da je sve super i , da najbolji dani tek dolaze . Kako je lip nas Jadran .
SRDACAN POZDRAV , DECKIMA !
ja Vam dajem FB iz prve ruke, a vi se opet sprdate…a pola od Vas nema ni da ode u hotel i vjerovatno posjeduje 1 dionicu i trese se svaki dan…
Ugodno ljeto i vikend
Ma, hvala na metodi neposrednog promatranja, ali to vam je kao da kušate kolu, kažete da je gorča od pepsija i po tome izvedene bilo kakav zaključak. Potpuno irelevantno.
Ugodno ljeto i vikend
Hvala. Mozda je onda pravi odgovor u 250 kuna razlike koje si spomenuo. A sa druge strane opet Sehanovic radi projekcije sa IRR od oko 14% pa mozda jer zna da za 10 ili 15 godina ide opet renovacija.
Opatija svakako nije ibiza. A kako ce ici demografija svakako ce biti dovoljno starih ljudi koji ce uzivati u setnji Lungo Marom. Ali imam osjecaj da cak i sama Opatija sada stvarno radi na dodatni infrastrukturi koja ce pridonjeti nove argumente za vecu potraznju pa i na kraju vecu cijenu koje ce moc turisticka poduzeca iztrzit.
Potencial je svakako tu. Gastronomija, sport, ucka, klima, relax su svakako neki atributi koji Opatiju cine zanimivi. I tome ce cijena rasti.