Koje su to raspikuće, za nevjerovat.
[/quote]
po sto puta ponavljanom dujmicu, oni su branik i zastita malih dionicara.
a kladim se u 10.000 EUR da ce, kada dodje vrijeme, prodat samo 25% …ne i onu jednu dionicu.
svi politicari, nema veze tko je adeze ili sdp, se furaju na onu slobinu (ili dobrica cosic, nisam siguran):
“sto puta ponovljena laz postaje istina”
Za LRH je to super da prodaju jer ako novac ulože u infrastrukturne projekte u Opatiji to je dobro i za LRH.
Ocito se priprema teren. I zato je dionica na 3700…
Mozda da koji mirovinski fond nazove Opatiju jer politicar ako proda fondu ne napravi gresko jer se u principu proda samom sebi.
Ovaj se još hvali što su prodali lrhc po 900 kn. Dok oni ne iziđu neće biti značajnijeg rasta.
U Opatiji će teško HDZ dobiti izbore.
Ajde vau vau laji negdje drugdje, ako nešto vrijedi na forumu to je ono što napiše Dalibor i value. Zar treba samo sipat ironiju, cinizam i depresiju da to ne bude drukanje? Pozitiva je nepoželjna? Samo je negativa realna?
U Opatiji prodano 20 posto više nekretnina nego lani
Ne treba zaboraviti da na stranici LRH i dalje stoje na prodaju neke nekretnine. Ovo nije uključeno u onaj poslovni plan, ali prodajom dijela ovih nekretnina potpuno će se smanjiti potreba za zaduživanjem kod investiranja. LRH može sagraditi 2 hotela samo sa novcem kojeg ima u nefukcionalnoj imovini.
Iako oni investiraju sa visokim povratom financiranje vlastitim sredstvima značajno smanjuje rizike i dodatno povećava vrijednost tvrtke. Rekao sam već puno puta da je meni puno draže ulagati u tvrtku koja ima dug 1 EBITDA nego u onu kod koje je dug na 4 EBITDA. Istina je da s obzirom na povrate koji se ostvaruju i relativno nisku cijenu novca onda mi dioničari kod zaduženih tvrtki zarađujemo dodatno i na “tuđem” novcu, ali tu se rizici značajno povećavaju. Zaduživanje je uvijek opasno, jer mali poremećaji podignu cijenu novca, i smanje prihode pa se stvore veliki problemi.
Kad nemaš dug, malo povučeš ručnu, godinu-dvije, ne zaradiš, stagniraš ili malo izgubiše ali ne ugrožavaš tvrtku.
Možda je LRH mogla krenuti u jače investicije i prije 2 godine, tj prije nego se dogodio ovakav veliki skok potražnje i konačan izlazak zemlje iz krize koja je trajala nekih 7-8 godina. No neki su mislili da će kriza potrajati 2, max 3 godine i prerano su investirali i sada su već propali.
Inače sve govori da i bez obzira na trenutne turbulencije gospodarstvo ima značajan oporavak, raste zaposlenost, plaće, potrošnja itd. To će se sigurno odraziti i na turizam, jer domaći gosti u Opatiji ostvaruju svega 11-12% noćenja, s tim da je to u visokoj sezoni ispod 5%, pred i posezoni 10-15%, a izvan sezone i po 30%. Tj. domaća noćenja su za Opatiju tijekom cijele godine negdje na istoj razini i reako bi da ima dosta prostora za rast u tom segmentu.
Nije mi jasno zasto toliko dugo ne idemo gore? Projekcije kazu da bi lrh za 2,5 god mogla vrijediti izmedju 6000 i 7000kn, a lrhc 3000-3500kn i to sve na 10 ev ebitda. Vidim da su spekulanti zaokupljeni agrokorom, ali za nekakav stup sigurnosti u portfelju ova dionica je top.
Zato sto je percepcija vecinskog vlasnika jako losa iako na LRH nije opravdana. A isto mozemo zakljucit da je mali free float pa onda trejderima nije toliko interesantna.
Ali i taj rizik likvidnosti se moze maknut ako ides u to pricu dugorocno. Kao mirovinski fond…za kojeg ne razumljem zasto ne uzme to sto se nudi na trzistu (cerp + 300 komada do 4500)
Stigao Vauvau na još jednu dionicu da optuži kako je sve navlačenje i prodavanje magle, čekamo kontra argumente i brojke.
Ja dionice sigurno ne optužujem. Al optužujem tebe i tvojeg alter ega za kojeg dobro znamo tko je da upravo to, navlačite i prodajete ljudima maglu!
Ne radi se o kontra argumentima nego o jeftinim drukovima uvijenim u stalne usporedbe s nečim da se pokaže stvarna ili navodna podcijenjenost. Stranice i stranice teksta pisete al stvarno uzalud, jer ako vam je podcijenjeno kupujte sve do zadnje dionice. Racionalni investitor bi sigurno tako ucinio.
Ili megafon u ruke pa autom kroz grad.
[/quote]
Ne znam na koja alter ega ciljate, ali to je samo još jedan manje (ili više njih??) koji vas neće doživljavati ozbiljno. Bez uspoređivanja i postavljanja benchmarka nije baš pametno zaključivati da li je nešto podcijenjeno ili ne, jedna od prvih stvari koju nas teorija uči kod investiranja, zar ne?
Učinio bi i ja isto to, ali nažalost nisam toliko bogat da bi na svakoj dionici koja mi se sviđa mogao sjediti po cijele dane na bidu i skupljati sve što prođe kao neki forumaši, ima dosta dionica gdje su već neki trebali biti u obvezi davanja ponude za preuzimanje koliko se zahvaljuju što im je netko jeftino prodao.
Neću trolati s ovakvim dječjim glupostima, slobodno pišite na dionicama u koje vjerujete pa možemo raspravljati. A ako prolistate stvari koje sam pisao otkad sam na forumu, bez bahatosti mogu reći da nećete naći puno toga gdje sam fulao. Možete se slagati sa mnom i ne morate, ali da drukam bez argumenata… Tu ste fulali skroz
Nije mi jasno zasto toliko dugo ne idemo gore? Projekcije kazu da bi lrh za 2,5 god mogla vrijediti izmedju 6000 i 7000kn, a lrhc 3000-3500kn i to sve na 10 ev ebitda. Vidim da su spekulanti zaokupljeni agrokorom, ali za nekakav stup sigurnosti u portfelju ova dionica je top.
LRH slabo investira, a ne isplaćuje dividendu te je politika upletena u priču. Zato stagnira i čeka rasplet priče o prodaji koja tko zna kad će doći. Za razliku od njega LRHC je od početka godine porastao 19%. Pokazali su se odlični, pogotovo kad se uzme u obzir situacija na burzi.