Albatros, Imperijal i Zagreb svaki je cca 40-50 mil, te Medveja 65 mil. Ostali projekti su manje investicije.
LRH ulaže oko 190 mil bez opreme. Nek je oprema još 10-20% znači da je investicija preko 200 mil.
Kako znamo da je zadani povrat (bar do sada) 14% to znači da se EBITDA diže za 28 mil kuna, a kako rade sa 40% marže to bi reklo da prihod treba biti 70 mil kuna viši.
Ako nam tržište bude vrednovalu EBITDA na 9 to znači da bi tvrtka vrijedila 250 mil kuna više tj 830 kuna po dionici.
E sad već u 2017 moramo dodati 30 mil kuna prihoda, pa sa ovih 70 to je 100 mil kuna viši prihod u 2018. To je rast od skoro 40%, a ja računam da će biti i veći rast EBITDA.
Što se LRHC tiče izgleda da će i oni do 200 mil kuna prihoda brže nego sam ja mislio!!
Nevijerovatno ali prije samo 6 godina sama matica imala je 200 mil kuna prihoda, a evo za 2 godine to će doći na blizu 600 mil kuna. EBITDA je bila oko 30 a doći će na 250 !!
Kako prognoziram i rast valuacija za par godina na ove 2 tvrtke vrijediti će zajedno oko 3 milijarde kuna. Ok sad zajedno vrijede 1,5 milijardu. Što se mene tiče neka to dohvatimo i u 2020. Ja zadovoljan. Kad se sjetima da sam kupovao kad je cijela LRH vrijedila oko 500-600 mil to mi na rok od 8 godina daje prosjek od 25% godišnje.
.
To su sada investicije solidne veličine koje LRH može odraditi i to je ono što smo tražili s obzirom da prodaje za sada nema.
Ova ulaganja dižu firmu apsolutno, još samo da se više poradi na samoj dionici i da se uključi još koji mirovinac i pojača likvidnost.
Ovaj bijeg iz Todoričevih dionica je lijepo digao Valamar.
Ovaj bijeg iz Todoričevih dionica je lijepo digao Valamar.
Ja mislim da se mirovinci nisu makli niti milimetra od “gazde”. ne smiju jer nisu dobili mig politike a ona je u mirovincima jedina ekonomska osnova..
Primjer promjena na jamnici
Cak se vide novi koji ulazu kod gazde!
U petak je na HUPZ prošlo preko 3.800 dionica koliko je CERP stavio da prodaje u onoj Odluci zajedno sa LRH, to bi se onda sutra trebalo vidjeti da li je CERP prodao ili netko drugi.
Bilo je i vrijeme…