nadam se da će vam LRH up
jer ovo što rade na Rivijeri je za ne povjerovati, sad je i Unicredit izbacio preporuku pa se kupuje sve u 16
Slazem se Accountant, upravo na RIVP napisao nesto u tom stilu i cekam poruke tipa ne talasaj, pusti nek ide dokle ide…
pa taj ko izlazi na rivp…može svakako razmisliti o mali avanturi LRH. Naime, na trzistu se moze dobiti po mojoj procjeni nekih 400 do 800 dionica do 4500, a onda ce biti vakum. Znaci, nece biti puno robe za sve.
RIVP se približava 12 EV/EBITDA, i čak bi rekao da se neće tu zaustaviti
ARNT se danas približava 13 EV/EBITDA
MAIS na 11 EV/EBITDA
Ono što je netko neki dan napisao da se izlazi iz LRH i prelazi u RIVP?
Na 50 kn RIVP će biti na 13,2 EV/EBITDA i na 2,7 P/B
Očekuje li se da RIVP ode na 15 Ev/EBITDA ??
Ili se možda ipak LRH približi takvim valuacijama?
LRH je na 9 EV/EBITDA
Znači LRH na 10 EV/EBITDA bi trebao biti 4213
Znači LRH na 11 EV/EBITDA bi trebao biti 4651
Znači LRH na 12 EV/EBITDA bi trebao biti 5090
Znači LRH na 13 EV/EBITDA bi trebao biti 5528
RIVP i mi dva pretjerivanja, prvi vuku gore bez kocnice, a drugi dolje… nadam se da je prosla godina bila godina stabilizacije cijene pa valjda ove mozemo ocekivati rast. Na kraju krajeva, fond je usao u dionice pa ce valjda i oni davati ritam.
I dalje mislim da je LRH taoc price o prodaji.
Mozemo mi tu brojke razvlacit koliko god hocemo.
Nema smisla kukanje, RIVP je prešao 11 EV/EBITDA ali isto tako RIVP ima imovinu koja je visokoprofitabilna a dobar dio i dalje nije ni približno fer vrednovan. Sigurno će otići na 50,00 kn koliko i vrijedi.
Sve ovo napisano vrijedi i za LRH, samo ovdje fali nekoliko faktora koji tamo postoje… Blog, tisuću ili više ljudi koji će kupiti bez da išta pitaju (iako ovo neupitno vrijedi), puno otvorenija uprava (danas), a onda na kraju i ove preporuke. Jednostano je RIVP postao everbody darling. Iako, tko je bio pametan jasno mu je bilo na 3.500 da je ovo čisti bargain.
ARNT će se u kratkom roku vjerojatno trgovati i uz veći EV/EBITDA ali to je iz razloga što jako mali broj investitora razumije što će se tek dogoditi i prikazati nakon dovršetka pripajanja i kompletnog procesa restrukturiranja.
Zato bi se na ovoj temi ljudi trebali malo opustiti i pročitati nekoliko puta ono što je Accountant neki dan stavio (kopiram ponovno):
The best way to remove this impulse is to increase your level of knowledge. As your knowledge increases your confidence improves and your understanding of truth and facts becomes clear.
I onaj dio gdje mislim da se Dalibor ne slaže, sa rastom cijene LRH koje neminovan treba pratiti i diskont na SNHA koji je po meni trenutno totalno besmislen.
Uz zadnju cijenu LRH 3.890 SNHA je 136,92. Diskont mora postojati, to sam rekao za DELT i to vidimo i dalje, ali i nakon diskonta 20% ovdje imamo cijenu 109,54 što je na zadnju od 79,98 razlika od 36,95%… Nije malo previše?!?!
Ova prica o potencijalu i vrijednim nekretninama je suplja. Rivp i arnt ce cijenu opravdati ulaganjima, a ovdje se ceka milost. Potpuno je drugacija politika na lrh i lrhc.