A ti renči kad si tako pametna, što pred godinu dana nisi napisala kako će LRH tavoriti i da triba kupit RIVP jer ćeš bit puno bogatiji. Najlakše je sad u nazad pametovati.
Uostalom, horizont ulaganja u dionice nije godinu-dvi nego 10-20-30 godina.
Sta će meni planovi firme, rast u izvjescima i razne lijepe stvari na papiru. Ja sam tu da kupim jeftinije i prodam skuplje, vrlo jednostavno.
Ti si trejder i špekulant. Neodlučne investitore niko ne sputava da budu trejderi i špekulanti ko ti.
Steta sto su se pogubili. Do prije godine dana se od majstora moglo uciti, a sada su pali razred. Trebali su biti malo aktivniji- ako ima povoljnih kredita i dobrih planova, treba gradit, kad kreditiranje poskupi, mogu ici u otkup dionica. Mogli su graditi i stanove u Medveji i prodavati.
Dalibor stalno spominje kako njih zadovoljavaju projekti koji imaju povrat na 7 god. Ali sto je sa ovom godinom? Trebamo li cekati sada 2 god da oni smisle sto bi moglo imati toliki povrati ili je bolje da produzimo taj povrat na 8god.
Vecina turistickih firmi ima stabilnog vlasnika, a ovdje je doslo do razilazenja u planovima i sada dionica, kao i firma trpi. Jos kad pridodamo postupke nase vlade i to da smo zapravo imali 3 razlicite vlade u ovoj godini dobro je da cijena nije na 3000kn.
Pa vidite da kazem da nisam bila pametna.
Zalim za izgubljenom godinom.
Zato jer se pametan i ne može biti. Zato postoji diverzifikacija i zato postoji dugi vremenski horizont na koji treba računati prilikom ulaganja u dionice.
… nego 10-20-30 godina.
Koji si ti spekulant. Ljudi na Ingri gledaju horizont od 200-300 godina.
Pa dobro, pitanej svima vama koji ste sada jako nezadovoljni:
Zasto je usao MF, ajde pls objasnite meni i drugima koji to uopce ne razumiju.
Hvala.
Ja sam stavio tih 100 komada na 3.700 kn, sada su pred kraj godine frajeri poceli skidati po 3.800 kn i onda ce ispasti da je godina bila i uspjesna, evo tko zeli pumpati cijenu neka me preskoci…