LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa neću ja sam valjda ostati s Ostojom i mirovincem

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Džabe sve daliborove analize kad ste vi uprli u prodaju i….nema prodaje=firma ne vrijedi…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Nije problem u prodaji, vec je problem sto nema razvoja. Oni do 2020 planiraju uloziti 100 mil kuna. Do toga vremena ocito imaju posla oko pretumbacije i podjele plijena.

Evo na 4.500 kn stavljeno na prodaju 271 dionica LRH…

Nije problem u prodaji, vec je problem sto nema razvoja. Oni do 2020 planiraju uloziti 100 mil kuna. Do toga vremena ocito imaju posla oko pretumbacije i podjele plijena.

Pa možda će isplatiti dividendu… 🙂 Sigurno neće uništavati tvrtku.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ljudi, pa to je super signal.

Kada dionica poraste? Kada resigniraju zadnji optimisti. A ja sam imao vas kao optimiste…i danas to je nesto sto bi rekao resignacija.

😉

Matej, krenulo je sa izlistavanjem LRHC, sada ovo sa ICF i mirovinskim fondom, očito se situacija raspetljava i pričekati čemo do kraja godine da vidimo šta će iz svega toga ispasti a onda čemo vidjeti kako dalje, bitno da se je krenulo raspetljavati, bez obzira kako završilo…
da bude i 4.000 kn OK kome paše, ali 3.450 kn ipak me je šokiralo, ali tko zna, možda još uvjek to sve dobro završi, čak sam i siguran jer je LRH odlična firma, ali koliko čemo se još načekati to je pitanje…

Pa nije da čekaš na stanici, a drugi vlakovi prolaze. Čekaš u dobroj firmi koja dobro radi i stvara novu vrijednost. Biti u ovakvoj dionici i bez prodaje je OK. Nemaš oportunitetni trošak. Neki čak namjeravaju ostati ovdje i nakon (eventualne) prodaje, a neki se misle prebaciti u LRHC di nema prodaje, a opet je “ista” firma…

Ja sam i ranije imao ideju da unutra uđu mirovinci, da nitko na kraju nema 51% i da nije glavni cilj dobro prodati firmu več napraviti plan investicija za iduče 3-4 godine i recimo za 2 godine krenuti sa dividendom, i eto moje penzije…ali oni sami su si zadali takav cilj…

Čini se da su Alfabeti bili bolja prilika?
Nije kraj priče ali prolazno vrijeme pokazuje trend.

Pa tko to još nije shvatio….
Evo delta je dobila pare…prva…
(doduše manje nego se planiralo ali ipak više nego što je vrednovana na burzi)
A pare neće zaobići ni druge alfabete…
Sad ko voli nek izvoli…
Ja preferiram alfabet…
[/quote]
Pa sto onda ovaj fond nije kupio dio alfabeta kada je to bolja prilika?
Bas su glupi, zar ne?
🙂

LRH je vrijedna firma ali previše cucaka je unutra i svako vuče na svoju stranu, a mirovinac koji je kupio ovih 8-9% je sudjelovao u dokapitalizaciji Arenaturista i sada po malo te dionice rasprodaje i bloger ih je zato napao povelikim člankom na svojoj pričalici…

I tu nije niti malo u pravu, prodaju jer moraju kako bi bili usklađeni sa internim pravilnicima koji su pak usklađeni sa zakonima. Kada im pojedinačna pozicija pređe određeni nivo ukupne imovine fonda (u ovom slučaju 5%) moraju ju smanjiti ispod te razine, svaki fond se povremeno nađe u sličnoj situaciji. Da tamo radi isto bi postupio jer mora i zato je u ovom slučaju maksimalno nekorektan prema struci.

Iako je veliki znalac koji je dao veliki doprinos i blog je odlično mjesto za učenje, taj dio vezan za izvlačenje iz konteksta i manipuliranje ljudima koji nemaju znanja (i hrane se s takvim glupostima) mi se niti malo ne sviđa. U ovom slučaju da ljudi zovu fond i pitaju ih zašto to prodaju??? A on jako dobro zna zašto jer sve je to javno objavljeno u statutu fonda. Druga stvar je kako su formirana ta pravila, ali dok postoje treba ih se držati.

Sada vjerojatno ide serija napada kao nedavno na RIVP oko one FIMA-a analize pa da odmah kažem da neću odgovarati…
[/Pravila se moraju strogo poštivati. Kad im pojedina pozicija poraste, moraju je smanjivati odnosno prodavati ,a kad im junk bond ili po sličnim kriterijima izabrana dionica gubi na vrijednosti , valjda je ne moraju dokupljivati. A što bi trebalo ostati za penziju, onima koji moraju uplačivati u te fondove, pravila ne odredjuju jer očito nije niti toliko važno,kao kada predju 5%.

Čini se da su Alfabeti bili bolja prilika?
Nije kraj priče ali prolazno vrijeme pokazuje trend.

Pa tko to još nije shvatio….
Evo delta je dobila pare…prva…
(doduše manje nego se planiralo ali ipak više nego što je vrednovana na burzi)
A pare neće zaobići ni druge alfabete…
Sad ko voli nek izvoli…
Ja preferiram alfabet…
[/quote]
Pa sto onda ovaj fond nije kupio dio alfabeta kada je to bolja prilika?
Bas suglupi, zar ne?
🙂
[/quote]

A kotacija? Kotacija nije bitna!?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close