LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Držim da je ova transakcija ICF-a (bez obzira tko je kupac tog paketa), vrlo znakovita za ubuduće
s obzirom da su ovdje mnogi uvjeravali kako će se LRH prodavati ‘u paketu’ i da je stoga bolje biti u dionicama LRH nego u ‘alfabetu’
kažem, meni je ova transakcija otvorila oči jer, kako kaže Mario44, gdje su prvo sjele pare? U DELT
točka

Nema nikakvog raspada sistema, logično je da Bajakić hoće van da monetizira svoj udio, a logično je i da mirovinac hoće zaraditi tako da ovo sigurno nije fer cijena već cijena s diskontom koja im omogućava zaradu u budućnosti (već viđeno na ILRA i ARNT, za HIMR ćemo tek vidjeti). Bajakiću ostaje DELT koja je sada praktički tekući račun sa nekih 75-80 milijuna kuna, a za LRH je ionako bolje da Ostoja sam to vodi sa Šehanovićem nego da Ksenija gura svog sina.

Najlošiji scenarij ovdje je status quo i ako ovo znači da nema prodaje u redu, samo da onda to kažu jasno i glasno i usput daju plan investicija za iduće 2-4 godine kako bi znali da se kompanija razvija dalje. Ukoliko do toga ne dođe do kraja godine, treba probati sazvati izvanrednu skupštinu kako bi se tražili odgovori. Tko vjeruje u potencijal i njegov realizaciju dokupiti će, tko ne vjeruje nego je čekao ponudu izaći će i idemo dalje. Uz sigurno povoljnije uvjete financiranja nakon što je AZ unutra, tome smo već svjedočili i kod drugih kompanija.

Ako ponude nema nije ni bitno da li je zato što je tražena cijena visoka (ispod 4.000 navodno nisu htjeli razgovarati) ili se kupcu ne da baviti s nekretninama ili je problem 25% općina. Možemo nagađati, ali na kraju priče nebitno, treba inzistirati da se objavi plan investiranja.

ps. A sada vidimo i ono što već dugo objašnjavam, alfabeti su povoljniji ulazak i još nude puno više opcija. Skeptičnost oko DELT mi i dalje ostaje

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Imamo mi svi svoje želje ali je dionica prodana za 3.450 kn, a koja je stvarno EV/EBITDA po toj cijeni to treba izračunati.
Naravno bez jednokratnih stavki za prodanu imovinu koja ide odmah u EBITDA i kada sve sračunamo možda je ovo normalna cijena samo smo mi imali druge poglede…

Več više od godinu dana se raskusuravaju i prodaju firmu a ostali okolo rade i šire se, sada bi trebali čekati još koju godinu da oni nešto i realiziraju od investicija, strašno, ja čekam 4.500 kn i onda je ZSE zatvoreno poglavlje…ionako osim LRH i LRHC drugo niti nemam ovdje…

A ovo nam govori i koliko vrijedi naš turistički sektor, 10 EV/EBITDA se može dobiti samo kod preuzimanja a ovo napucavanje cijelog sektora na burzi baš i nije realno, i EBITDA od LRH treba računati bez jednokratnih stavki od prodaje nekretnina i onda je to realna slika, ostalo je samo pumpanje…

je ima nas prije krize pa su nas kljukali vridi 12000 pa egzodus i sad godinu dana 3800 i sad ovaj pad strašno trgovina na 3600 eh čemu se od darka nadati još se sij. štroka i amera o cijeni od 200milja dolara
kad je to bilo

Sada treba još opčina prodat mirovinskim fondovima…

loše loše i loše poslije 10god osjećam se umorno i istrošeno morat ću vas na vašu radost početi napuštat

LRH je vrijedna firma ali previše cucaka je unutra i svako vuče na svoju stranu, a mirovinac koji je kupio ovih 8-9% je sudjelovao u dokapitalizaciji Arenaturista i sada po malo te dionice rasprodaje i bloger ih je zato napao povelikim člankom na svojoj pričalici…

LRH je vrijedna firma ali previše cucaka je unutra i svako vuče na svoju stranu, a mirovinac koji je kupio ovih 8-9% je sudjelovao u dokapitalizaciji Arenaturista i sada po malo te dionice rasprodaje i bloger ih je zato napao povelikim člankom na svojoj pričalici…

I tu nije niti malo u pravu, prodaju jer moraju kako bi bili usklađeni sa internim pravilnicima koji su pak usklađeni sa zakonima. Kada im pojedinačna pozicija pređe određeni nivo ukupne imovine fonda (u ovom slučaju 5%) moraju ju smanjiti ispod te razine, svaki fond se povremeno nađe u sličnoj situaciji. Da tamo radi isto bi postupio jer mora i zato je u ovom slučaju maksimalno nekorektan prema struci.

Iako je veliki znalac koji je dao veliki doprinos i blog je odlično mjesto za učenje, taj dio vezan za izvlačenje iz konteksta i manipuliranje ljudima koji nemaju znanja (i hrane se s takvim glupostima) mi se niti malo ne sviđa. U ovom slučaju da ljudi zovu fond i pitaju ih zašto to prodaju??? A on jako dobro zna zašto jer sve je to javno objavljeno u statutu fonda. Druga stvar je kako su formirana ta pravila, ali dok postoje treba ih se držati.

Sada vjerojatno ide serija napada kao nedavno na RIVP oko one FIMA-a analize pa da odmah kažem da neću odgovarati…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Mislite da mi kao mali dionicari smo zakinuti za informacije sto se tice daljnjeg poslovanja, investicija kao i mogucnosti prodaje? Dodajte uz to da ne kupuje fond 9 posto cijelog portfelja LRH bez ikakvih informacija. Da, malima se na njihovu stetu ne govore stvari, postoje tek da … postoje, jer ne mogu nestati.

čitam redovito blog, ali ne nalazim rečeni izljev cijenjenog blogera. pod kojim nalovom je to objavljeno, ili je zatrpano u komentarima.

po mome sudu, mirovinci se ponašaju onako kako bih se ja ponašao na njihovom mjestu. pa oni ne rade na postotak, oni rade za plaću. a zaraditi plaću mogu tako ne da zarade, nego samo ne smiju previše izgubiti. i tako ini i rade – igraju na sigurno – adris, atgr, podravka itd.

ne znam smiju li oni kao privatnici mešetariti na burzi, ako smiju, vjerujem da puno uspješnije trguju kao privatnici, nego kao mirovinci. nisu oni ipak tako krtkovidni kako bloger piše, momci jednostavno rade za plaću

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close