A što ako je ovo baš dokaz da je prodaja u samom finišu? Baš zbog ovoga što je govorio dalibor, možda je DELT trebala dobiti 80 milijuna kuna u podjeli, a zbog “kontrole” do prodaje LRH dobila je dionice. I sada kada (po mojoj špekulaciji) je prodaja završena, dogodila se transakcija da su prodali PCTS-u ili već kome je bilo dogovoreno, po točno određenoj cijeni i dobili svoje novce koje su im išle iz podjele SNHO.
Tako da…meni ovo ide u prilog prodaji, opet. 🙂
A nitko ne vidi opciju da je Beta kupac?
Sad Delta ima opciju kupnje za trezor ovih Beta derivata, sta ne?
Zanimljivo je da je prodano za manju cijenu od one koja je navedena u izvještaju za 2015. g.
Financijska imovina raspoloživa za prodaju
Dionice domaćih pravnih osoba 84.315.826
(str. 14)
To je davalo cijenu od 3.521,96 za 23.940 komada., a prodano je po 3.450,00.
Krivo sam izračunao, jer se “Dionice domaćih pravnih osoba 84.315.826” ne odnosi samo na LRH, imaju oni još dionica. Tako da je vjerojatno išlo po točno predpostavljenoj cijeni (vjerojatno dogovorenoj od prije).
Pa i mislio sam na vlastite dionce. Delta otkupi od Beta derivata DELTA dionice. Mah…
Kreso tvoja teza je jako moguca, ako nije raskusuravanje u pitanju kako to da su od nekog treceg postigli bas tu cijenu po kojoj se LRH i vodi u knjigama, treba pricekati rasplet koji je poceo izlistavanjem LRHC…
Dakle kupio je az omf, nije loše ali znači ništa od prodaje.
to što je mf kupio je meni super. samo na toj osnovi bi trebala cijena biti iznad 4000 kuna…
jer takav kupac donosi i zahtjev po boljem corporate governancu…
i na kraju i dividende 🙂
Isti onaj koji je sa Valamarom dao ponudu za rapski Imperijal !..Netko moze i drugacije to kolega iscitat..samo sto novinar nije tako napisao
Pozdrav
Isti onaj koji je sa Valamarom dao ponudu za rapski Imperijal !..Netko moze i drugacije to kolega iscitat..samo sto novinar nije tako napisao
Pozdrav
Također su fondovi dobivali jeftinije ARNT. Dakle… Možda su i ovdje s nekim u dealu pa su dobili “jeftinije”…
“AZ obvezni mirovinski fond danas, 16. studenog 2016. godine, realizirao je kupnju 7,89 posto dionica Liburnia Riviera Hoteli d.d., a ukupna vrijednost transakcije iznosila je 82 milijuna kuna. Ovim ulaganjem, AZ je povećao svoj dosadašnji udjel na gotovo 8 posto (7,97 posto) kompanije”, kaže se u priopćenju
Nije mi jasno. U kakvom priopčenju? Di je to priopčenje. Također, kako “danas, 16. studenog 2016“?