LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Otislo onih 100 kom!!

Za grad nije bitno da bude vlasnik i upravlja hotelima nego da Opatija postane vrhunska top destinacija. Pa neće valjda neka svjetski hotelski lanac ovisiti o gradskoj upravi i tamo nekim birkoratima iz IDS-a, HDZ-a, SDP-a…. Za grad neće biti važno tko je vlasnik ukoliko je taj isti sposoban jamčiti razvoj destinacije, veće prihode, cjelogodišnji booking itd. LRH nitko neće odnijeti iz Opatije, hotelima će se samo povećati broj zvjezdica, porast će prihodi, doći će bogatija klijentela te će tek tada u pravom smislu postati „drago kamenje“. Gradovi sigurno nisu vlasnici hotelskih kuća u drugim svjetskim destinacijama pa tako neće biti ni u Hrvatskoj. Grad sada drži 25% i to mu omogućava kontrolu nad svim budućim ključnim odlukama pa tako i na odabir strateškog partnera. Onog trenutka kad se Opatija i Vlada usuglase tko je taj partner, ne vidim nikakav razlog da grad ne bi prodao svojih 25% ukoliko bi taj partner to uvjetovao za ulazak u LRH? Izjavu Muzura sam sigurno negdje pročitao i za mene je logična.

Za grad nije bitno da bude vlasnik i upravlja hotelima nego da Opatija postane vrhunska top destinacija. Pa neće valjda neka svjetski hotelski lanac ovisiti o gradskoj upravi i tamo nekim birkoratima iz IDS-a, HDZ-a,

cut…

nikakav razlog da grad ne bi prodao svojih 25% ukoliko bi taj partner to uvjetovao za ulazak u LRH? Izjavu Muzura sam sigurno negdje pročitao i za mene je logična.

kada tako gledaš je logično, ali tih 25% nije tu da grad bude vlasnik i da upravlja, već da bude korektor, što znači da kada se hoteli privatiziraju da nitko ne može doći i reći ” s obziram da nam predstoji renoviranje, iduće 2 godine nam NE TREBAJU RADNICI”, osim toga grad je i na sudu iznesao taj argument kada je tražio te dionice.

************************* Soldi su vajka va modi *************************

kada tako gledaš je logično, ali tih 25% nije tu da grad bude vlasnik i da upravlja, već da bude korektor, što znači da kada se hoteli privatiziraju da nitko ne može doći i reći ” s obziram da nam predstoji renoviranje, iduće 2 godine nam NE TREBAJU RADNICI”, osim toga grad je i na sudu iznesao taj argument kada je tražio te dionice.

Ma kakav korektor, neće ovo kupiti Stipe Mesić nego svjetski hotelski lanac koji će tu ostvarivati profit svaki dan, svaki mjesec…..pa dok traje. Jučer sam npr. išao u poslovnicu Croatia osiguranja na Trgu Bana Jelačića i shvatio da oni sa strankama rade do 15:00[huh]. Sve one tete u 15:01 stave ključ u bravu i odoše doma spremat ručak. Tako sigurno neće biti kad se CO privatizira. Slična ti je situacija i u drugim sektorima pa tako vjerovatno i u LRH. Kad se privatizira bit će samo bolje; i menadžmentu i radnicima i dioničarima, svima.

Ma kakav korektor, neće ovo kupiti Stipe Mesić nego svjetski hotelski lanac koji će tu ostvarivati profit svaki dan, svaki mjesec…..pa dok traje. Jučer sam npr. išao u poslovnicu Croatia osiguranja na Trgu Bana Jelačića i shvatio da oni sa strankama rade do 15:00[huh]. Sve one tete u 15:01 stave ključ u bravu i odoše doma spremat ručak. Tako sigurno neće biti kad se CO privatizira. Slična ti je situacija i u drugim sektorima pa tako vjerovatno i u LRH. Kad se privatizira bit će samo bolje; i menadžmentu i radnicima i dioničarima, svima.

Ne bih te želio uvrijediti ali ti nemaš pojma kako to funkcionira, iz vlastitog iskustva ti mogu reći kao je z aradnike najgora varijanta da se bilo šta promjeni, sve i jedan lanac hotela neće podići plaće radnicima, dapače dodatno će se zadužiti a isti ti radnici će vraćati te kredite na uštrb svojih primanja, nažalost takva je situacija u Opatiji a i u Istri sa gotovo svim privatizacijama. Osim toga nije privatizacija jednog dana tema a niti 25% u vlasništvu grada , već da to što prije krene up

************************* Soldi su vajka va modi *************************

Ma najbitnije je revalorizirati imovinu više, i onda će nam lipo kapital doći na svoje.. A onda spremni čekamo bilo kakvog inozemnog ulagača.. preko 10.000.. [cool]

Ma najbitnije je revalorizirati imovinu više, i onda će nam lipo kapital doći na svoje.. A onda spremni čekamo bilo kakvog inozemnog ulagača.. preko 10.000.. [cool]

ee , da samo sa tom revalorbkljacijomm ima problema , a i biti ce ( nazalost)

najvrednije stvari u životu su besplatne

Zašto Nevera?

La vita e bella!

Zašto Nevera?

Možda misli na SNHO?

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

Dobro, jel netko zna kada će ići ta revalorizacija više?

tanga je centar svemira!

ove godine bi trebali. ako ih revizori dovoljno stisnu….

ove godine bi trebali. ako ih revizori dovoljno stisnu….

da li se to “ove godine” odnosi na 31/12/2007 ili na 31/12/2008? razlika je poprilična [rolleyes]

Excuses are like asses - everybody's got one and they all stink!

New Report

Close