LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

to je otprilke – ne ulažem ja, ulaže moj broker po mom nalogu i mojim parama, a ne ja.

Ne razumjem kako može to biti otrprilike isto…
[/quote]

pa isto je jer ostoja daje nalog lrhcu što da radi i kako da radi. pa ne upravlja umjetna inteligencija lrhcom. lrhc = ostoja, adrs = vlahović, atgr = tedeschi. naravno pojednostavljeno do bola, ali sto poto točno.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

to je otprilke – ne ulažem ja, ulaže moj broker po mom nalogu i mojim parama, a ne ja.

[/quote]

pa isto je jer ostoja daje nalog lrhcu što da radi i kako da radi. pa ne upravlja umjetna inteligencija lrhcom. lrhc = ostoja, adrs = vlahović, atgr = tedeschi. naravno pojednostavljeno do bola, ali sto poto točno.
[/quote]
Pa dobro. Al ulaze nasu lovu. Ulazemo svi skupa. Kakve veze ima to s tim da ce se prodati LRH i Ostoja dobiti lovu? On tu lovu moze potrositi tako da da ponudu za LRHC ili neku drugu od svojih dionica. Ne moze LRHC koristiti lovu koju Ostoja dobije kad proda LRH.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Pa zapravo moze. Dokapitalizacijom.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

[/quote]

[/quote]
Pa dobro. Al ulaze nasu lovu. Ulazemo svi skupa. Kakve veze ima to s tim da ce se prodati LRH i Ostoja dobiti lovu? On tu lovu moze potrositi tako da da ponudu za LRHC ili neku drugu od svojih dionica. Ne moze LRHC koristiti lovu koju Ostoja dobije kad proda LRH.
[/quote]

to je istina, svaka pravna osoba ima svoj novac, kao što vi imate svoj, ja svoj. medutim, lrh prica i lrhc su vezane pupčanom vrpcom. novac od prodaje lrh pripada ostoji, tu cemo se složiti, i ako ćemo se složiti da je lrhc njegova firma, onda je logično očekivati da dio tog novca nade svoj put do lrhc npr. putem game i pcts koji imaju nesto dionica lrh

[/quote]

[/quote]
[/quote]

to je istina, svaka pravna osoba ima svoj novac, kao što vi imate svoj, ja svoj. medutim, lrh prica i lrhc su vezane pupčanom vrpcom. novac od prodaje lrh pripada ostoji, tu cemo se složiti, i ako ćemo se složiti da je lrhc njegova firma, onda je logično očekivati da dio tog novca nade svoj put do lrhc npr. putem game i pcts koji imaju nesto dionica lrh
[/quote]
I preko Game i Pcts opet moraju nekako ući u LRHC. Bilo nekakvom dokapitalizacijom (kako? zašto? po kojoj cijeni?) bilo nekavom posudbom (kako? zašto? po kojoj cijeni?)…

Mislim da to što LRHC ulaže nije nikakav znak da je LRH prodan.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Prošli vikend bio je jako dobar. 7% više noćenja u Opatiji

…Mislim da to što LRHC ulaže nije nikakav znak da je LRH prodan.

Iz tvojih usta u bozje usi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

[/quote]

[/quote]
[/quote]

[/quote]
I preko Game i Pcts opet moraju nekako ući u LRHC. Bilo nekakvom dokapitalizacijom (kako? zašto? po kojoj cijeni?) bilo nekavom posudbom (kako? zašto? po kojoj cijeni?)…

Mislim da to što LRHC ulaže nije nikakav znak da je LRH

prodan.

o prodaji lrha znam koliko i vi – skoro pa ništa. nema jednostano informacija. ali da ce ostoja svoj dio novca na kraju usmjeriti u lrhc, to je skoro pa sigurno. izlist lrhca i prateći prospekt s najavljenim investicijama u 2016 i 2017 od 85 milja to nedvojbeno svjedoči. ili to ili će čovjek okačiti kravatu i odijelo o klin.
[/quote]

ovu je godinu bolje prespavati. Ovih 10% rasta lrh nije realno, dionica se zapravo nije maknula.

cijena dionice 01.1.2016. 05.11.2016
lrh 3700kn – 4000kn
plag 4400kn – 5500kn
rivp 24kn – 31kn
arnt 324kn – 400kn

Rekao sam si zadnji put kada sam nesto na LRHC napisao da vise necu pisati, samo pratiti forume vezane za LRH i LRHC dionice, posto sam i sam dionicar. Svi smo mi tu radi zarade na dionicama firme, i Ostoja, i Mirko, i Marko, i ja. Za razliku od Ostoje koji aktivno radi na svojoj zaradi, nas 99 posto smo tu da (ne)uzivamo u njegovom radu. Samim time, sasvim je jasno da se ljudi koji komentiraju po navedenim forumima dijele na one koji jednostavno gledaju da na dionici zarade, te oni koji vise gledaju na kvalitetu poslovanja negoli rezultat pretocen u cijenu dionica. Naravno da ce takovi reci da je sasvim u redu da se dividenda ne isplacuje jer ide u daljnji razvoj, koji je pod Ostojom vrlo dobar i zaista nema razloga da u to sumnjam. Takodjer im je sasvim normalno da dionica spava na potezu od 3700 – 4000 kn, jer eto firma raste, malo se zaduzuje, gradi nove kapacitete i neprestano dize broj nocenja/zaradu. Ali nisu svi u ovoj dionici da bez ikakvih rezultata (cijena dionice) velicaju planove i uspjehe firme. Super je znati da firma gradi, zaradjuje, povecava potencijale i sl. Ali u slucaju LRH i LRHC tu prica barem za ovu godinu, prestaje. Naravno da mi je drago da napokon dionica LRHC ide na burzu i da ce se trgovati. Ali, to je samo tehnikalija koja omogucava da se njom uopce trguje…a to smo cekali i cekali. Ono sto me zabrinjava je koliko ce uopce dionica pratiti realnu snagu firme. Mozemo mi biti ocarani sa ev/ebitda – 10 i cijenom oko 1450 kn, cak i pod 9, ali … Jasno je valjda svima da 80 posto malih dionicara LRHC zeli posto poto prodati dionice i sta god zaraditi, jer pored toga sto ovo jednostavno predugo traje, druga stvar je da nitko ne zeli ostati vlasnik doduse vrijedne robe ali koju nema kome prodati. Tako da sa kojom god cijenom krene dionica na burzi, opet imamo slicnu stvar kao i sa dionicom LRH, a to je da neki vanjski utjecaji potpuno kroje cijenu na burzi. Rado bih da se neki koji malo komentiraju tu na LRH i LRHC grupama se jave i odgovore mi na jedno jednostavno pitanje – kada dionica LRHC krene na burzu, recimo se postavi na cijenu od 885 kn kao zadnje relevantne iz ugovora, da li bi prodali dionice da se nekako u to vrijeme pojavi dobrovoljna javna ponuda recimo po cijeni od 750 kn? Ja sam siguran da bi 80 posto njih, mada ogorceno, prodalo svoje dionice.
Tako da, istina frustriran sam cinjenicom da nasa “veca” dionica balansira cijelu godinu od 3700 – 4000 cak i sa mizernim volume-om prodaje, a druga ce tek krenuti na burzu, ali po meni, sa istim mizernim potencijalom vodjenim od nekoga drugoga, a posljedicno vezano za sve nas. Da, meni je bitna zarada, zbog toga sam u LRH vec tri godine, i nisam od onih koji kvalitetu firme stavljaju ispred cijene dionice, vec obrnuto.
Cijeli point ovog teksta je bio da su ove dionice totalno vodjene od vecinskih, ali na nacin da iscrpljuju male dionicare i tjeraju ih da ih prodaju posto/poto… Za to vrijeme sve gore navedene firme u tekstu kanabisa, sasvim lijepo pokazuju da im cijena dionice prati najbolju turisticku godinu. Zato svim onima koji svrsavaju na pozitivne podatke koji neprestano dolaze od nasih firmi zelim da uvide neku licemjernost cijele ove situacije; jedino kroz cijenu dionice i posredno kupnju/prodaju mi imamo korist od tih podataka, a to nemamo. Bez toga, mozemo kao sto i vecina nas i radi, ljubomorno gledati recimo Valamar koji je ove godine narastao preko 30 posto. A mi se tu ubijamo da li cemo uopce zaraditi 30 posto prodajom.
Eto navalite sa kritikama, nekako su uvijek brojnije od obicnih komentara.

Tko je znao da ce se za Imperijal ipak zavrtiti preko 800 kn, tako da sve to okacite macku o rep cekam do kraja i kako kazu Amerikanci – EOM…

whiterose
u potpunosti se slažem sa razmišljanjem. iako sam svoje prodao zadnjih dana trgovanja sa “cijelom” dionicom lrh, jer sam uvidio bolje prilike, pratim i živo me zanima kada i kako će ova priča završiti. zašto? zato jer postoji i termin oportunitetni trošak.

New Report

Close