LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene je strpljenje srećom izdalo nešto ranije. Sad sam opet nervozan zbog eventualnog povratka. Premda, još uvijek me muči vlasnička struktura. Što ako i LRH država ponudi investitorima po popularnoj cijeni. Ima li netko argument protiv takvog raspleta.

Evo imam ja. Vlada ce biti koalicijska i u njoj ce sjediti HSS, bilo s plavima ili crvenima. Kako sad stvari stoje to ce biti HDZ-HSS-HSLS. Friscic je nekoliko puta javno izjavio da je potrebno napraviti revelorizaciju imovine hotelskih kuca na Jadranu prije bilo kakve privatizacije. Isto je izjavljivao i gradonacelnik Opatije tako da sam misljenja da ce jedna od prvih odluka nove Vlade biti posvecena privatizaciji drzavnog portfelja i revalorizaciji imovine u tom portfelju. Vrijeme jeftine rasprodaje je iza nas. Slicno ce biti i npr. sa Jadroplovom gdje je ponistena odluka o odabiru konzultanta za procjenu vrijednosti Jadroplova, a vise o tome imate na temi JDPL. Dolaze bolji dani IMHO[proud]

biti HDZ-HSS-HSLS. Friscic je nekoliko puta javno izjavio da je potrebno napraviti revelorizaciju imovine hotelskih kuca na Jadranu prije bilo kakve privatizacije. Isto je izjavljivao i gradonacelnik Opatije tako da sam misljenja da

Velika je vjerojatnost da će napraviti revalorizaciju prije privatizacije, samo je pitanje da li će trenutak odluke za sve skupa biti brzo ili za n godina. Ima li nešto u prilog tome da se požuri?

Evo imam ja. Vlada ce biti koalicijska i u njoj ce sjediti HSS, bilo s plavima ili crvenima. Kako sad stvari stoje to ce biti HDZ-HSS-HSLS. Friscic je nekoliko puta javno izjavio da je potrebno napraviti revelorizaciju imovine hotelskih kuca na Jadranu prije bilo kakve privatizacije. Isto je izjavljivao i gradonacelnik Opatije tako da sam misljenja da ce jedna od prvih odluka nove Vlade biti posvecena privatizaciji drzavnog portfelja i revalorizaciji imovine u tom portfelju. Vrijeme jeftine rasprodaje je iza nas. Slicno ce biti i npr. sa Jadroplovom gdje je ponistena odluka o odabiru konzultanta za procjenu vrijednosti Jadroplova, a vise o tome imate na temi JDPL. Dolaze bolji dani IMHO[proud]

Lijepo rečeno!
LRH je jedna od onih dionica koje kad im cijena padne možemo kalkulirati koliko je dionica podcijenjena.
A pošto Buffet i Cayman preporučuju kupnju podcijenjenih dionica nemama što misliti.
Ako ode na 4.600 kao što se nada Cayman, niti mojoj sreći neće biti kraja…

Jer kad nas zadesi revalorizacija… uplačujem si put na Maldive za sebe, ženu i ljubavnicu!
Istovremeno!!! [thumbsup]

La vita e bella!

Blago tebi kad si u kešu ja se istreo po 5800 pa sam na čekanju još neko vrijeme. Ak može brzo past može i narast . Već je tako i odradila prije. Brinu me male količine.

…Što ako i LRH država ponudi investitorima po popularnoj cijeni. Ima li netko argument protiv takvog raspleta.

HDZ je najavio da će, ako dobije izbore, dionice poput LRH biti uvrštene u poseban fond (zajedno s brojnim durgim dionicama), a dionice tog fonda će onda biti ponuđene na IPO-u. Naravno, moguća je i klasična privatizacija LRH ako državi usfali love, ali tu se opet neće raditi o IPO-u LRH nego o odabiru strateškog partnera.

Ignore: KressoM, delux

HDZ je najavio da će, ako dobije izbore, dionice poput LRH biti uvrštene u poseban fond (zajedno s brojnim durgim dionicama), a dionice tog fonda će onda biti ponuđene na IPO-u.

Mislim da organizacija takvog fonda traži dosta vremena ako se uopće krene u tom smjeru. HDZ je najavio i PDV 20% za 1.1.2005…

Zašto bi netko žurio sa revalorizacijom i privatizacijom u bilo kojem obliku, ma koliko se ja osobno tome nadao? Koja je razlika 6 mjeseci ili 2 godine?

avax10: ” HDZ je najavio da će, ako dobije izbore, dionice poput LRH biti uvrštene u poseban fond (zajedno s brojnim durgim dionicama), a dionice tog fonda će onda biti ponuđene na IPO-u. ” Mislim da organizacija takvog fonda traži dosta vremena ako se uopće krene u tom smjeru. HDZ je najavio i PDV 20% za 1.1.2005… Zašto bi netko žurio sa revalorizacijom i privatizacijom u bilo kojem obliku, ma koliko se ja osobno tome nadao? Koja je razlika 6 mjeseci ili 2 godine?

Sto se tiče LRH tu je gotovo sigurna klasična privatizacija. Grad Opatija drži ključeve, a oni su se jasno odredili da žele od Opatije napraviti vrhunsku turističku destinaciju uz pomoć strateškog partnera (Muzur je rekao da ce Grad Opatija prodati svojih 25% strateškom partneru). Gleda novog fonda to ima smisla ali za tvrtke iz drugih sektora, ne turizma. Već sam spominjao Jadroplov koji je po meni idealan primjer; tvrtka ima dobru upravu, u većinskom je državnom vlasništvu i posluje s dobitkom. Tu IPO ima logike, u slučaju LRH definitvno NE. Njima treba renomirani svjetski developer koji će ih razviti, modernizirati i učiniti brandom, a to je moguće samo klasičnom privatizacijom. Turizam je strateška grana u RH, motor gospodarstva i veliki punjač proračuna. Vladi nije svejedno da li je prihod od turizma 5, 10, ili 15 mlrd$. Nije bilo logike žuriti s privatizacijom 90-ih, ali sada kad je konkurencija u turizmu sve veća, Vlada će ekspresno započeti s privatizacijom svega što može dodatno povećati turističke prihode, a time i proračun

bez obzira na IPO ili strateškog partnera sama revalorizacija, koja će se definitivno odraditi prije toga događaja, vjerujem da će vrlo pozitivno utjecati na cijenu dionice… drugo nema smisla

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Onaj tko misli cekat rev. i priv. neka se naoruza strpljenjem, a i bez toga mi cemo na proljece biti na razinama ATH-a, dakle + 40-50%. Puno fondova je tu u minusu i kad-tad ce ju potegnut malo.
A rev. i priv. ce nas u blizoj buducnosti lansirat s nekih danas-tesko-zamislivih visina na neke danas-stvarno-nezamislive-visine [cool]
ali kako to uvijek biva, mnogi nestrpljivi (citaj prosjecni hrv. ‘investitori’)
to nece docekat…

Danas je netko lijepo počistio, možda nešto zna, a možda nije ništa…

x

Pa vrijeme je da se pocne pomalo cistiti, bice ciscenja sve vise, nije ovo SUNH.
Samo mi nije jasno i nije mi logicno nikakao gdje je forumas Cadilac vidio tj,
procitao da ce Muzur prodati svojih 25% sto im je drzava dodijelila, svasta, prodavati
drago kamenje, veze s vezom nema.
Gdje je logika, mozda je tu nema, ali netko ocito grijesi.[cool]
Logika mi razdire razum…hehe..

Saludos!

And God says let there be light and be light, and it was good...

New Report

Close