LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stvarno ima naivnih ljudi, proguglajte malo (ima google razne korisne filtere) pa ćete naći vijesti o raznim kombinacijama bayer – basf – sygneta – monsanto stare i po 3-4 godine. Koliko god je to drugi svijet za nas sigurno se top 3 kompanije u svojoj branši u svijetu ne preuzimaju za par mjeseci. A to što naši novinari pišu uvijek treba šest puta provjeriti… Pa čak i na poslovnom koji sve više postaje copy paste portal što je prilično žalosno

@radnopph: amortizacija je knjigovodstveno trošak, ali nije financijski rashod u smislu odljeva sredstava. Naravno, kod ovakvog biznisa treba uzeti u obzir da je i capex kontinuiran i zahtjevan ali svejedno ne možete gledati amortizaciju kao klasični trošak.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

ps. A i sada kada je transakcija dogovorena i objavljena i dalje je hrpa upitnika da li će uopće do toga doći. A ako i dođe ne prije druge polovice iduće godine. Plus cijena na burzi 106,76, a deal po 128. Preko 20%

Vaš link …

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

RIVP je u vrijeme kad LRH “čeka” oko 4k…porasla za 30%. Ako to stavimo na LRH to bi značilo 5200 kuna…

da, poslije sezone će ostati. ali treba još uračunati amortizaciju, troškove kamata i porez pa su onda brojke malo drugačije. znamo da su u tome vrlo vješti, pa nema zime.

??

Odlijeve za kamate i otplate glavnce sam vam napisao i kalkulirao.
Amortizacija je baš tu da nebi bilo poreza.
100 mil kuna će minimalno ostati od zarade i to će biti dosta za hotel.

Rekao bi da vas smeta što nema dobiti?
Mene ne, što više ja da vodim tvrtku isto bi to napravio. Zašto platiti porez ako se ne mora, a novac se ionako investira sa povratom koji je bolji nego što burza traži pa se zarađuje i na toj razlici.

Tko želi dobit i dividendu treba ulagati negdje dalje ovdje je to uprava davno rekla da joj to nije politika.

Nemoj misliti na m2!

Danas kad je stigao luksuzni kruzer u Opatiju…komentiralo se i stanje u gradu: “U Opatiji su isto tako dobri rezulati. Osmi mjesec je bio izvrstan, imamo jako dobar booking i za deveti mjesec tako da očekujemo rekordan rezultat i u devetom mjesecu”

3q LRH bit ce dobar. Sva turisticka poduzeca ce biti napunjena novcem…i spremna za nove investicije u 2017.

Ako uzmemo da moze vlasnik sa pola ebidte isfinancirati (npr 60 mio kuna od 120 mio) sve sto treba i sto je nuzno….onda bi kod 5% prinosa mogli reci da je LRH vrednovana na 4k/dionicu sasvim ok. Ali znamo da moze LRH odrzavati trenutni status i sa bitno manje (npr 30 mio kuna, sto znaci da ti ostaje 90 mio kuna). A to na valuaciju znaci ob istih 5% prinosa 6k na dionicu.

Matej onda se mi slažemo sa cijenom od 5k i sve OK, ali opet se vračamo na to da se ovdje prodaje i potencijal koji već iduče godine sa novim hotelom od 180 soba u Ičićima diže prihode i sve ostalo za 10%, a to je tek početak ulaganja koje LRH može odraditi jer za Ičiće ne trebaju ni kredit, ma 5.290 kn je sasvim pristojna cijena…

Na kraju balade, bit to dobra prica – strpljeni – spaseni!

najskuplja vila..

Zanimljivo da je bas u Opatiji 😉

Nemoj misliti na m2!

Ja jednostavno ne vjerujem da će oni dobiti 100 mil. kn ili čak više z tu vilu. A LRH se još prodaje,po tome bi LRH bila prodana još davno za novce koje god je Ostoja htio…

Rezidencijalne nekretnine i hoteli nisu ista stvar. Po koliko ce se vila prodati i nije vazno jer to nece utijecati na cijenu LRH. Ali obrnuto je druga situacija, jer neki atraktivan kupac LRH utijecat ce na vrijednost cijele deatinacije.

Inace i do sada rekorde po m2 u hrvatskoj drze nekretnine u Opatiji.

Nama su cijene od 10.000 eur po m2 egzotika a u Parizu su to ispodprosječni mansardni stanovi u ne nekom luksuznom kvartu. Cijene za nesto bolje nekretnine idu od 15.000 eur po m2 na vise. Mansardni stanovi sa 8-15 m2 kostaju tako od 100 do 200.000 eur 😉
Da dobro ste procitali pariz je pun staniva od 10tak m2

Nemoj misliti na m2!

Meni je sve iznad 1.000 eur/m2 puno, a kada bi zbrojili kvadrate LRH mislim da bi bilo bolje to prodavati po kvadratima….
šalu na stranu, jedan investitor kao recimo ovi Rusi na Malom Lošinju koji tamo čak financirju obnavljanje javnih cesta i proširenje aerodroma bi kupnjom LRH ujedno digli Opatiju na 7 nebo…

Kupit će to Šehanović od bonusa 🙂

New Report

Close