U biti se nije ništa bitno promjenilo osim toga da je dogovorena transakcija realizirana.
Ali super, možda je to sada polaki nastavak na nešto što sljedi.
Inaće juče baš bio zanimiv komenatar u NL: “Stanje u Medveji dodatno je otežano i zbog toga što se LRH rasprodaje i degradira, a samo kako bi opet netko potrpao novac u džepove. ”
A ko bi to potrpao novac u džepove??
Novi list se javno ne voli s Liburnijom već jako dugo vremena, čini mi se da sukob potiče još od obnove hotela Kvarner kada je NL išao džonom. Vjerojatno nije kapnula lova od LRH pa nije osigurano pošteno izvještavanje.
Ovo je očito bila dogovorena transakcija na 3.900 kn, ali po meni da je tih 100 komada stavljeno na 4.000 kn mislim da također ne bi dugo čekalo kupca…
po meni netko valjda računa ako LRH i bude prodana da će to ići po 4.500 kn i za tih 10-15% mu se ne da čekati, pogotovo ako ima nekakvu drugu priliku, ali ako LRH ode bar po 5.000 kn kako se nadamo onda se bude češao iza uha…
Ksenija ima svoje projekte pa možemo zaključiti gdje se planira investirati kapital od prodaje LRH kad bude do toga došlo.
Što veći budu planovi Lux-a, što veća bude želja po realizaciji prodaje LRH.
Ne vrijedi vise pricati jer je ocito sve prodano. Da su bili slozni trebali su davno napraviti dokapitalizaciju i ici u jace zaduzivanje, te bi sada bili na preko 600 mil kuna prihoda. Ovako lapimo bezveze cekajuci da se svima sve poklopi.
JeSlSv, ako cu vise ikad biti u dionicama nasih low float firmi. Istina da mi je ovo dionica u kojoj sam vise od 3 godine i najdugotrajnija dionica, ali vjerojatno ne zato sto sam to htio vec zato sto se kod nas stvari iznimno sporo desavaju. Za one koji misle da bi eventualna prodaja na razinama oko 5.000 kn bila super, sto zadovoljava na bazi dvogodisnjih dobrih zarada (barem shodno mom prosjeku, oko 25% godisnje), odmah da vas razuvjerim – investirajte u svoje znanje sto vecina tu debelo i ima i prebacite se na americke burze. Rizik je poprilicno veci ali znajuci da sam na IPO-u od jedne firme kupio dionicu po vrlo dobroj cijeni a ona je nakon 3 tjedna nemicanja sa iste u jednom danu narasla 26 %, daje mi za razmisljati da mi svi ovdje, na LRH dionici zapravo financiramo neke druge projekte i poduhvate ili barem “skupljamo” novce za ekipu kojoj 1000 000 necega ne predstavlja nikakav problem. A to je samo jedna dionica u moru iznimnih i potentnih. Zato, ako ja kao srednje upuceni investitor mogu na US burzama imati vec sad prihod oko 15% onda iskoristite svoje znanje negdje drugdje, visestruko ce vam se isplatiti.
U LRH sam oko 1,5-2 godine i smatram da svako kvalitetno ulaganje treba vremena,naravno da sam u plusu, istina, da LRH nije već godinu dana u fazi prodaje biznis bi se širio i tu se malo kaska za konkurencijom…
na USA tržištu sam u nafti 1 godinu i u plusu sam 8%, i trebao bi ostati još 1-2 godine da ostvarim povrate od 50-150%, prije LRH sam bio u Maestralima 3 godine i ostvario povrat od 150% i više…
jedostavno ja ne vjerujem u zaradu preko noći, ulažem velika sredstva i na target od 2-3 godina se da puno zaraditi…
Buffet zarađuje 18% godišnje i slovi za najboljeg na svijetu, a naš ga forumaš prepiša samo tako i još ima vremena za visit na forumu.
Ako se to odnosilo na mene, slobodno reci. Buffet ima rast od par milijardi dolara sa tih 18 posto i ne zanimaju ga momentum dionice. On je long koliko god teorija moze dopustiti. Mi manji postotke hvatamo u volatilnijim izdanjima, a sto ces vise od IPO dionica. Tko voli, nek izvoli.
Istina je da hrvatski turizam ima prostora za još puno rasti, i Strategija turizma to očekuje i naravno da se tu nemisli na apartmane nego na hotele tako da će LRH, LRHC i sve ostale turističke dionice biti dio te priče i rasti će još dugo…
naravno da smo mi mali ulagači skloniji većem riziku i sukladno tome takvim dionicama jer sa malim sredstvima samo tako možeš ostvariti veći kapitalni dobitak…
mi mali smo prepoznali turistički sektor i krenuli u to na vrijeme, sada kada smo mi to već lijepo odradili kreću i mirovinci i to je OK, oni su čekali malo duže ali su ipak na kraju počeli masovno ulaziti u turističke priće, i tu ima prostora i dalje za rast jako puno…
ja u nafti ulažem u kompanije od 150 mil. $ do 5-6 milijardi $ tržišne kapitalizacije jer je kod njih veći rizik ali i veća mogučnost kapitalnog dobitka….to su sve manje kompanije u svijetu nafte, ima onih od oko 20 milijardi dolara kao Anadarko, pa onih od 50 milijardi dolara kao Statoil ili onih od 200 i više milijardi kao Royal Dutch Shell…
dalibore jesi živ??
bilo bi zanimljivo da nam (ukratko) usporediš valuacije KORF-a na ovih 29-30 kn te koliko bi to ispalo na LRH
🙂