LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni pak sve više nije jasno kako polako klize cijene ostalih iz priče, pogotovo PCTS i GAMA. A da ne pričamo o tome da ima daleko više materijala i mesa za pisati stvari koje se neukusno na blogu pišu o nekim drugim dionicama.

Alfabet klizi jer je očito po malo svima jasno da će se na kraju ipak prodati LRH…

i kako se često ovdje spominjalo da se sa traženom cijenom za LRH od 13 EV/EBITDA + realna cijena za neaktivnu imovinu, pretjeruje, a vidimo da bi na Imperijalu Rab mogli imati prvu transkciju sa takvom cijenom…znači i tražena cijena za LRH postaje realna i tržišna…

a kako je često naglašavo Mario Dragi, u EU će kamate dugo ostati niske što znači da ulaganje u državne obveznice neće donositi dovoljne povrate i fondovi će se okretati nekretninama što sada lijepo vidimo i po našim mirovincima koji se okreću nekretninskim dionicama – hotelskim kućama u HR…

NIsam shvatio zašto bi zbog prodaje LRH-a i politke ECB-a alfabetima i PCTS-u cijena trebala kliziti prema dole? Ili ste se negdje zabunili?

Baš zato što bi se trebala prodati LRH te cijene bi trebale ići gore, jer samo kovergencija prema realnom vrednovanju LRH-a kod svake znači rast barem 30 posto, negdje i 50. Na temi SNHO sam pisao malo za PCTS i GAMA-u, stvarno je nevjerojatno koja je to razina cijena trenutno.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Samo sam prvom rečenicom komentirao zašto pada cijena Alfabetima, ostalo je bilo vezano za LRH jer je ovdje tema LRH i objašnjavo sam zašto je često spominjanih 5.290 kn(700 eura) realna cijena za LRH po kojoj su se cijeni raskusuravali Darko i Ksenija…

I dalje nema razlike, odnosno razlgoa da alfabeti klize zbog toga. Dapače, suprotno… Ali nebitno da se ne raspravljamo, samo da netko tko en rpati redovito i nije skroz u cijeloj priči ne izvodi krive zaključke.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

A sto ce biti sa pcts i gamom dalje? Volio bi ostati sa ovom ekipom ali je veliko pitanje kako cemo proci i na lrhc-u?

Ja mislim da je netko štitio cijenu Alfabeta i da je sada odustao, nemam pojma zašto je odustao, a činjenica je da tamo ima puno slobodnih dionica i malih paketa koji se stalno prosipaju, a LRH ima malo slobodnih dionica…zato i manja likvidnost,

SNHA-R-A pratim neko vrijeme i bilo je jasno da se može cijena spustiti i kupovati niže jer prodaje ima uvjek, 90% trgovine je po BID-u, ali je to netko cijelu godinu držao iznad 80 kn i sada je od početka srpnja odustao i spustio letvicu ispod 80 kn…

Ponekad sam i ja na GO 😉
Sve je u okvirima očekivanog. Palace-Bellevue bi trebao donijeti efekte u druga 2 kvartala. Pansion po osobi je 80-100 eur pa mislim da bi efekt na tih 210 soba na godišnjoj razini morao biti oko 5-6 mil eur. To nije malo ni u broju noćenja jer tu očekujem da se popunjenost digne na 200-230 dana ali više će se osjetiti na prihodu i zaradi.

Na stranicama Remisensa da su izašli natječaji za Ičiće. Novi hotel će se zvati Giorgio II. To je veća investicija ali očekujemo onda i veći povrat.

Znači hotel u Ičićima sa 180 soba ide ovu jesen u izgradnju, hotel Zagreb sa 100 soba bi trebao iči iduču jesen u izgradnju, a kakvi su planovi sa onim trečim hotelom koji bi se trebao graditi u Moščeničkoj Dragi sa 100 soba jer on je najavljivan sa ova dva spomenuta, te se navodilo kao novi kapaciteti od ukupno 380 soba…

Nekog je izvjesce razocaralo. Polako kipucka na 4000kn. Dobro je barem ima zivih na ovoj dionici.

Pa baš bi bilo ozbiljno od prodavaća, da šalje koji signal u vezi prodaje – ona još traje ili je završena (tako ili onako). Ovakva nesigurnost u vezi bitnog događaja nije u redu (i sve to traje već predugo)…

Da nema ništa od prodaje već bi znali, tako da što duže nema nikakvih info sve je izvijesnije da vijest o prodaji LRH može samo jedno jutro osvanuti…poslovica kaže strpljen – spašen…

Upravo na regionalnom dnevniku HTV 2, iz TZ Opatije kažu da u prvih 20 dana srpnja 12% više nočenja i 2% više dolazka, a iz Milenij hotela su rekli da do sada u srpnju imju 27% bolje rezultate, bome su dobri…očito nema srpanjske rupe…

New Report

Close