Ovde se odavno više ništa ne piše o udruzi dioničara i pokrenutim postupcima po sudovima.
Počela su stizati rješenja sa VTS negativna po nas, sa obavezama isplate sudskih troškova i prijetnjom ovrhama:::)))
Vidi se po našoj burzi i našem tržištu kapitala kako su bile dobre one odluke o ukidanju neovisnosti HANFE, ukidanju prvostupanjskih rješenja, donošenje retroaktivnih rješenja….rastjerali su kapital i investitore sa burze i iz države kako miševe….bravo Liniću i Komadina-
Džaba nam odluke HANHE ….džaba nam mišljenja pravnih eksperata, politika je jača od svega…
Lakomost uvijek ima cijenu.
Ma oni su zbog snicle (LRH) zaklali cijelo tele (burzu i Hanfu)
Nebi se složio da su dioničari bili lakomi. Na kraju krajeva vidi se sada koliko LRH vrijedi. Kad zbrojimo LRHC i LRH nije to neka razlika od onoga što se tražilo da se isplati po ponudi. Istina je da su određeni interesi prevagnuli i jedan važan element zaštite malih dioničara je uništen. Prvo nepoštivanjem zakona i to ne samo u slučaju LRH (meni je čak gora priča sa Beljem), a onda i sa novim Zakonom o preuzimanju.
Šteta, mislim da su država i pravosuđe ovdje propustili dobru priliku da pokažu kako je zakon za sve isti. Što je najbolje to ih skoro ništa nebi koštalo. Mogli su naći neki model i otkupiti te dionice od dioničara i sad bi već bili na svome.
Meni pak sve više nije jasno kako polako klize cijene ostalih iz priče, pogotovo PCTS i GAMA. A da ne pričamo o tome da ima daleko više materijala i mesa za pisati stvari koje se neukusno na blogu pišu o nekim drugim dionicama.
Očekivao sam malo bolji izvještaj…
Bez znatnih promjena, ništa posebno ni dobro ni loše, da je Bellevue radio bio bi možda neki mali plus u noćenjima ali zanemarivo. Vidi se da se nastavalja sa guranjem EBITDA umjesto neto dobiti kroz uvećanu amortizaciju, ali to su i najavili na zadnjoj skupštini pa ne treba biti iznenađen.
Ono što izgleda najzanimljivije je razlika u vrijenosti između knjigovodstvene i realizirane vrijednosti prodanog zemljišta u Lovranu, nadam se da će biti još takvih prodaja u budućnosti jer to je znak da neoperativna imovina vrijedi i sviđa mi se da ne prodaju ispod cijene. Iako, i dalje mislim da im to ne pomaže u priči oko prodaje.
Također, kritika na komentare poslovanja koji su jedva pola stranice, mogli su i malo više toga ubaciti.
Ponekad sam i ja na GO 😉
Sve je u okvirima očekivanog. Palace-Bellevue bi trebao donijeti efekte u druga 2 kvartala. Pansion po osobi je 80-100 eur pa mislim da bi efekt na tih 210 soba na godišnjoj razini morao biti oko 5-6 mil eur. To nije malo ni u broju noćenja jer tu očekujem da se popunjenost digne na 200-230 dana ali više će se osjetiti na prihodu i zaradi.
Na stranicama Remisensa da su izašli natječaji za Ičiće. Novi hotel će se zvati Giorgio II. To je veća investicija ali očekujemo onda i veći povrat.