Pa ocito AZ uzima ono sto nema kakti vecinskog vlasnika? U tom smislu, meni se takva vlasnicka struktura cini dosta interesantna, a inace, najveci vlasnici i upravitelji TUHO-a su svoju utakmicu odigrali vrhunski. By the book. Ucinili su sve da povecaju vrijednost dionicarima i naravno sebi.
Sakupite, 2, 3 ili 5% firme i ponudite im. Ako naravno toliko mozete skupiti. Vjerujem da bi se nasao porteljni kupac za takvo sto.
Pa ocito AZ uzima ono sto nema kakti vecinskog vlasnika? U tom smislu, meni se takva vlasnicka struktura cini dosta interesantna, a inace, najveci vlasnici i upravitelji TUHO-a su svoju utakmicu odigrali vrhunski. By the book. Ucinili su sve da povecaju vrijednost dionicarima i naravno sebi.
Da, tamo gdje glavni dionicari zauzmu stav malih dioniara (znaci maksimiranje vrijednosti by the book) tamo je premija najvisa. Jer nema straha zajeba. A u LRH taj rizik uvijek je bio prisotan. No, jos uvijek je, jer iako do sada se LRH vodila by the book, jos uvijek nije jasno koju opciju cu izabrati Ostoja i ekipa. A tih opcija ima puno…
Mozemo jedino razmisljati kada bi mirovinski fondovi usli u LRH? Imamo sviježi primjer Areneturist (uz vecinskog dionicara – stratega). A LRH bi mogao se desiti na način, da opčina proda svoj dio mirovinskim fondovima. Može čak i u više ratama – to bi po meni bio kao win win situacija (npr. svake druge godine kupuju 5% firme i tako u 10 godina dobiju 25%).
Da nema ništa od prodaje već bi znali, tako da očito još se pregovara i ja svakako očekujem da će se LRH prodati, samo je stvar što se mene tiče koja cijena če biti da onda odlučim što dalje, naravno očekujem premiju i po tome bi i prodao dionice…
stiglo konsolidirano FI, nije loše s obzirom na amortizaciju na LRH
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/LRH-fin2015-1Y-REV-K-HR.pdf
slatkih 39% EBITDA marža(samo iz operativnog poslovanja, bez prodaje imovine)…..
a rade cijelu sezonu….
a što reći, za sezonu izgeneriraju iz operativnog dijela 140 mil kuna!, to je 460 kn casha po dionici
i na to pribrojite 24 mil od prodaje imovine….
STRAŠNI PODACI!
Vidi se po slaganju naloga na kupnji kako je primljeno izviješće….
jutros nitko nije htio kupiti po 3750 kn….a sada je vec 80 kom na kupnji iznad 3750 kn….
Nalogi nemaju veze sa izviješćem. Više manje sve se to znalo. Ja mislim, da će kad sad puknut vijest da je kupac izabran…
Ili se sprema kupnja za onih 100 novih kojih se danas pojavilo na 4100…
Meni LRH nije problem, mogu i ostati u njoj jer firma ima odlične planove razvoja, ima pare za to i dobro ulaže što na kraju donosi odlične povrate, morati če dati lijepu premiju da se od takve firme rastavimo…
problem je ovo čekanje i dok se to ne riješi ne mogu dalje sa planovima….
Skupština je za dva tjedna pa če se valjda više znati, samo da kažu na čemu smo…
Evo Skupština je za tjedan dana, valjda će nešto isplivati, BDP nam raste, vjerojatno ne baš 2,7% jer je ove godine prvo tromjesečje duže za jedan dan, ali rast je pozitivna vijest i ekonomija se ipak polako preusmjerila na EU tržište, tako da ni ovi događaji na političkoj sceni oko Vlade, ne bi na ovakve procese kao što je prodaja LRH trebali imati utjecaja…
evo i za dionice Končara preko 10-tak zainteresiranih….
sve u svemu ja sam oko LRH i dalje veliki optimist…..