Ja sam bio tako nestrpljiv kada je LRH kupovala HCVT, imao sam HCVT i čekao, nikako da objave, znao sam da to vrijedi ali nikada ne znaš, na kraju sam se načekao ali se isplatilo…
Još jedan komentar člana uprave Maistre koji se isto tako može aplicirati na LRH:
…Popović kaže i da nitko među hrvatskim hotelijerima, a pogotovo oni s hotelima sa pet, pa i četiri zvjezdice, ne očekuje ovoga ljeta velika povećanja prometa jer jednostavno nema mjesta. “Popunjenost će ljeti slijedom potražnje, najava i rezervacija sigurno biti velika, no ne vjerujem u priče o nekom trenutno velikom rastu bukinga za ljeto – potražnja možda je veća, ali nemamo kapaciteta da bi se ostvarili veći porasti”, ističe Popović.
Još jedan komentar člana uprave Maistre koji se isto tako može aplicirati na LRH:
…Popović kaže i da nitko među hrvatskim hotelijerima, a pogotovo oni s hotelima sa pet, pa i četiri zvjezdice, ne očekuje ovoga ljeta velika povećanja prometa jer jednostavno nema mjesta. "Popunjenost će ljeti slijedom potražnje, najava i rezervacija sigurno biti velika, no ne vjerujem u priče o nekom trenutno velikom rastu bukinga za ljeto – potražnja možda je veća, ali nemamo kapaciteta da bi se ostvarili veći porasti", ističe Popović.
Moram priznati da je ovo presmijesno…nemaju kapaciteta a nece se siriti !?
Jadan kolega Funky 😀
Ovi se dolje lipare a on se izgleda mora istresati 😀
Koliko još Funky ???? 100-200-300
sto je funky moro da se istrese…istreso se…
pa ne mislite da bih rekao unaprijed da cu se istresati?
🙂
Joj kako mi ih je žaj.Plačem bez prestanka.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/312896/kako-je-nevenka-becic-jednom-dojavom-splitskoj-gradskoj-tvrtki-spasila-7-milijuna-kuna
“no najgore su prošle tri kvarnerske općine, Matulji, Lovran i Mošćenička draga koje su, kada se zbroje i sredstva njihovih komunalnih poduzeća, ostale kratke za oko sto milijuna kuna.”
He he 🙂 naravno
Al imas nekog brata po situaciji onda 😀
Ovakvog kao ja majka radja samo jednom!
Da jos malo popricamo o nekretninama.
Prvo jedan clanak gdje su cijene na popularnim lokacijama za m2 oko 10.000eura.i zato je Hrvatska u fokusu.
Drugo mozda da podjelim jedno razmisljanje kojeg sam danas cuo – gledajuci aktivnosti savjetnikov i sve aktualne procese koji su sada u teku na nekretninskom trzistu (to sto se analizira, prave due dilligence, traze zajedne price sa institucijama odnosno velike financijske institucije traze nacin kako sa svojim novcem ude u taj sektor) samo je pitanje kada ce to biti vidno. Naime puno je aktivnosti na tom trzistu i to ce se vidjeti skor na visoj cijeni.
Naravno da to mozemo usporediti i na LRH gdje cu opet napisati kako se moze iz te price povuci dobar IRR: kupnja LRH za 1,5 milijarde kuna na nacin 1/3 vlastitog kapitala i 2/3 duga (5%kamate) znaci 20% prinos ako uzmemo da bude za tri do pet godina EBITDA oko 150 mio kuna. Pa to je za jedan veci fond kao keks.
O tome ja pričam cijelo vrijeme, LRH je OK firma sa lijepim povratima, ali ona je prije svega potencijalna nekretninska priča za neki fond koji će to kupiti i onda nekome dati na upravljanje, LRH nije 1 ili 2 hotela nego ipak 15-tak hotela i cijena od 200 mil. eura je prevelika za domače kupce. Ali veliki fondovi koji se sada okreću nekretninama zbog malih povrata na državnim obveznicama a burze su na vrhuncu traže ovakve prilike i ovo je roba za takve kupce, i to je sada jako tražena roba…
Maestrali i Imperijal koji nisu papirnato posloženi i pripremljeni za prodaju mogu tražiti neke druge kupce, to nije ista roba ni po čemu…nadam se da će se prodati ali samo objašnjavam razliku…
Ono što je zadnjih dana znakovito, a posebno danas, kad se netko odlučio rastati od 53kom po “pišljivih” 3700kn je da taj netko svjesno prepušta / propušta potencijalno zaradu od cca min 15000, a max (prema dostupnim info) cca 85000kn, koju bi, ukoliko dodje do prodaje u idućim danima / tjednima / mjesecima, mogao ostvariti na ovu količinu.
Ne znam, ali nekako mi je tesko vjerovati da se netko tako lako odriče takve sjajne zarade za naše okvire, ako je prodaja zaista na pomolu……ili jednostavno negdje kratkoročno vidi bolju priliku (tesko za vjerovati na ovakvom trzistu – PVCM je već otišao više od 30% gore u samo par tjedana, pa ne vjerujem da tu tek sada vidi sansu za bolji povrat).