LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jos jedna zanimljivot za Deltu. 104 kom * 22 kn = 2288 kn za 1 LRH (posredno/neposredno, vidjet cemo). Po koliko ono je SNHO stekao LRH?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Ako je kupac netko kao ovaj švedski fond koji je prošli tjedan bio u LRH onda mislim da možete zaboraviti abecedu, mislim da takvi kupci neće ulaziti u takve aranžmane, oni kupuju LRH i pogotovo kada je to što kupuju na Balkanu, neće ništa riskirati…

Evo zaokružio sa deltom da se ne muče sa djeljenjem.
Što bi rekli susjedi okruglo pa na ćoše.

Valamar demantirao interes za bernandinove hotele, možda lrhc nastavi s kupnjom u deželi?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Tko to sad stoji na 4100kn, kad se svaki dan moze objaviti informacija koja ce cijenu pogurati gore?

Nadam se da nije onaj koji zna ponuđenu cijenu

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Dobro kažeš, svaki dan može osvanuti vijest da je LRH prodan, ja vjerujem da če se to riješiti prije glavne sezone, a svatko ima svoju računicu, a ja kada sam do sada čekao, mogu pričekati još koji dan ili tjedan…

premda ako se LRH sada proda novi vlasnik ima pred vratima još jednu rekordu sezonu i to će mu odmah dignuti vrijednost investicije, možda bi nam LRH na jesen više vrijedila u prodaji….

Ljudi moji, ja sam prije 10-ak dana trebao hitno 15 t EUR, i prodao 14 komada po 3700 Kn i jos ponesto drugih dionica i sto jos reci…

@Funky, pa ne moraš častit ekipu s 15 tisuća eura svaki put kad se rastaješ, bankrotirat ćeš.

Ja sam nešto i dokupljivao po 3.700 kn, ranije nešto i po 4.000 kn…bitno da je ova priča oko prodaje u završnici pa čemo znati na čemu smo…

Ljudi moji, ja sam prije 10-ak dana trebao hitno 15 t EUR, i prodao 14 komada po 3700 Kn i jos ponesto drugih dionica i sto jos reci…

Drugi put javi kad prodajes da se znam namistit. Meni je ionako samo do druzenja. Nisu pare sve u zivotu.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Naravno da će LRH više vrijediti na jesen nego sada, a još više za 5 godina. No je kupac već uračunao i to će platiti uz neki diskont na vrijeme. Kako se ovo ne prodaje jer je nužda (kao kod Funkya) onda će prodavač dati neki mali diskont na buduću vrijednost tvrtke. Ako ja sam mogu prilično precizno izračunati prihod LRH za 4-5 godina pa prema tome i vrijednost onda kupcu pogotovo nije teško odrediti cijenu koju treba platiti za željeni povrat kad mu serviraju sve podatke u data roomu.
Ovo nije business u zenitu nego u rastu pa zbog toga očekujem da se ni kupac ni prodavač ne referiraju na sadašnje poslovanje nego na najmanje 5 godina unaprijed.
Onaj dio koji je ovdje možda upitan i teže izračunljiv je ovaj oko imovine koja ne sudjeluje u prihodima ili trenutno ne daje željene rezultate.
Npr hotel imperial radi recimo zaradu po sobi od 3.000 eur. Treba li ga onda prodati za 3-3,5 mil eur ? (10-12 EBITDA) Pa u onom oglasu koji je procurio za taj hotel se tražilo 14 mil? A neke procjene koje su svojevremeno rađene (radi zajedničkoh ulaganja) vrednovale su ga oko 9 mil. Koliko sam ja čuo LRH je dobio ponudu za njega od oko 7 mil i nije prodao.

Da zaključim, ne očekujem da se u eventualnoj prodaji plati samo vrijednost businessa po model sadašnji ili projecirani EBITDA puta neki koeficijent. Očekujem da se ovdje dobije i određena razlika na ime nefunkionalne ali i ostale imovine jer evidentno je da se radi o lokaciji koja ima najskuplje kvadrate u državi, i gdje postoje kupci za takve kvadrate. Vidjet ćete kada se objavi koliko je plaćena i zadnja transakcija, pa onda razmislite kako vrednovati npr hotel Ičići koji je krenu u izgradnju i za sada nam po modelu EV/EBITDA umanjuje cijenu jer su tu uloženi neki novci, a istovremeno ne prihoduje već godinama. Zar mislite da će to kupcu biti prepušteno za 0 kuna?

Iz tih razloga jako je teško nama sa strane točno valorizirati tvrtku ali ako je kupac spreman platiti 10-11 EBITDA za business, cijena na burzi je tu negdje, no sumnjam da će mu Ostoja ostatak pokloniti. Koliko ima te ostale imovine i kolika se cijena očekuje na taj dio?

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close