LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

matejt
sve što veliš je na mjestu, ali za velike igrače to je mačji kašalj. njima bi zanimljivi mogli biti valamar ili plava laguna ili maistra.eventualno blue sun. ne vjerujem da će ulaziti u lrh, maestrale, imperial, i sl

@randopph – da ali valamar (market cap 417 mio EUR) / plava laguna (319 mio eur) / maistra (312 mio eur) nisu na lageru. Možda valamar, ali plava laguna i maistra nekako se mi čine da imaju vlasnike koji u biti ne žele izaći iz tog biznisa (nisu na prodaji).

Lrh (market cap trenutno 148 mio eur) je tako jedini koji posložen za prodaju. I da slažem se – za velike igrače naravno da je to mačji kašalj. Ali svejedno je jedna od puta kako izgraditi si poziciju – pogledaj ARNT ili CROS: kupiš poduzeće, koji ti služi kao platforma i onda dokap/spajanje ostalih i tako izgradiš poziciju.

Da bih ja bio veliki igrač na Jadranu, svakako bi sada konsolidirao šta god se može. Jer nije pitanje godine ili dve nego šta će biti za deset/dvadeset godina. I puno lakše je kupiti posloženo poduzeće nego nešto, što imaš puno stvari još neriješenih (previše zaposlenih, neoptimalni procesi, vlasničke stvari oko nekretnina i slično…)

Vidjet čemo šta će biti.

S obzirom da veliki ne preferiraju mix hotela i kampova, moze se reci da je lrh top 1
Isto tako tu je najveca popunjenost, vrhunska lokacija, sredjeno stanje, pa ako ovdje ne bude interesenata, onda turizam u nas ide u losem smjeru. A odgovornost treba traziti u politici

@kanabis
Ti često spominješ to “veliki ne preferiraju mix hotela i kampova”. Odkud ti to?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Kreso bili su clanci o tome. Dalibor ih je stavljao. Kupcima su najinteresantniji cisti hoteli.

Ne vjerujem da to znači mnogo. Vidimo i primjer ARNT…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@kanabis

Ti često spominješ to "veliki ne preferiraju mix hotela i kampova". Odkud ti to?

Meni je Ostoja na skupstini rekao, da je puno lakse prodati cisti portfelj nego mix.

Ne vjerujem da to znači mnogo. Vidimo i primjer ARNT…

… pa i Valamara – koliko znam, kampovi su im izuzetno profitabilni i jako ih “vole”…

sve je na prodaju, samo je pitanje cijene!

To je istina da je sve na prodaju, ali zbog poznate pravne nesigurnosti kod nas, stranci jako preferiraju čiste papire u šta je u LRH uloženo puno vremena i truda tako da je to definitivno velika stvka…

mix je posebna prića i matejt je prošle godine na Skupštini sjedio s Ostojom, ja sam se samo rukovao sa njim tako da ako je Ostoja to rekao vjerojatno zna šta priča….

stvar sezonalnosti opet velika tema, Opatija je tu jako puno napravila i LRH je tu u velikoj prednosti…

Čižmek iz Valamara je rekao da je Baška plačena oko 10 EV/EBITDA što je OK cijena za hotele koji rade preko ljeta sezonski, LRH je tu za koplje u prednosti a onda bi trebala biti i u cijeni, a za razlki u cijeni nekretnina u te dvije destinacije znamo…

Kampovi postižu bolje marže nego hoteli tako da je to sigurno netočno, pogledajte bilješke koje stoje uz izvještaje i vidjeti ćete da su svugdje gdje postoji “mix” kampovi profitabilniji. Nema slučajno TUHO najbolje marže

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Ja mislim da je problem sa kampovima u hrvatskoj zemljiste…i je li drzavno ili ne. Premda to ne bi trebao biti problem, kada u kampove ionako ne moras jednako ulagat kao kad gradis hotel…ali kao sto netko rece: stranci vole imat cistu situaciju

New Report

Close