LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijena na burzi je uvijek bila posljedica poslovanja firme, bilo loseg ili dobrog. Ali u slucaju nase burze i nasih dionica, s izuzetkom dvije tri dionice, rijec posljedica se pise sa boldom. Cijena na burzi bi trebala odrazavati smjer i snagu firme, prateci fundamente i outlook prije svega. A kod nas je to nebitno, cijena LRH dionice je nesto sto postoji, a sto trenutno nitko ne gleda, niti odrazava firmu, niti se ravna po toj cijeni, ono, mrtvi broj na papiru. Tu i tamo netko nesto kupi/proda mozda po 100 kn vecoj cijeni, cisto da odrzava visi tromjesecni prosjek, posto tu u HR nikad ne znas sta te moze iznenaditi, koliko god to zakonima bilo regulirano.

@whiterose – LRH nikad nije bila likvidna dionica (osim 2007/2008). Ona je poput one sobe kod doktora – svako moze unutra, a da izlazis, neko od vani treba uci unutra.

Danas niko ne zeli unutra jer citava pozornost ide na proces prodaje. Nekomuniciranje je bas zbog toga procesa (na kraju ipak uprava nema sta da komentira, jer to je stvar vlasnika). Ali mogli bi se pitati, da li je ko uocio u Opatiji kakve goste koji prolaze hotele i pitaju i zaposlenike “cudna” pitanja.

Vrijeme ce pokazati sta i kako, a za nas koji nas nelikvidnost toliko ne boli…jos dobro, da firma radi ok 😉

Ja mislim da ce kupac biti netko iz hrvatske…nama neke sitne zavrzlame ne smetaju…stranci traze dlaku u jajetu…i mislim da je tako najbolje. Ostat ce u hrvatskim rukama, pa ce tako i oni koji ne vole strane ruke, biti sretni

slažem se, kolega. mislim da će većina ostati zaprepaštena!

Randi, ja bih da sto se cijene tice, ostanem pozitivno zaprepasten:) Sto se mene tice, mogu i Romulanci kupiti LRH…

Naravno da nije jednostavno čekati, ali sve to traje i vjerojatno će još potrajati, teško da sada može izaći neka kvalitetna vijest,vjerojatno su pregovori u završnici i čekaju se financijske ponude, dovoljno da je jedan kupac ali da je pravi, ali dok netko to ne kapari ništa nije gotovo…
ali što je bitno za naglasiti, firma se već par godina poslaguje i priprema sređivanjem do zadnjeg papira i čestice zemlje za prodaju, znači LRH je čista što malo koja turistička firma na Jadranu može reći da ima sve posloženo…
a vrijeme za prodaju je u najmanju ruku idealno, kapital nikada jeftiniji, a čak se i HR oporavlja….

Nadam se samo da nam cekanje nece prisjest

Eto, budite i vi njonjavi pa napisite ovako nesto, cisto da komentiramo ovo vrijeme sa "mrtvom a zivom" firmom i njenim ocito bmk odnosom prema dionicarima. Pozdrav, Petar

jel tebi u cilju zaraditi ili citati postove na forumu i visiti na gledalici svaki dan i gledati kako dionica “radi”?

Randi, ja bih da sto se cijene tice, ostanem pozitivno zaprepasten:) Sto se mene tice, mogu i Romulanci kupiti LRH…

nažalost, nisam mislio na cijenu, već na kupca! a cijena…. vrag bi ga znao! ne znam što da mislim!

Dakle, cisto da "odrzavam" tromjesecni prosjek pisem ovu poruku, posto vidim da tjedan dana nitko nista:) Iskreno, malo mi na zivce ide ova neaktivnost, gdje nam je dionica vec 6 mjeseci u pojasu od 3600 – 4100 kn, firma se ne javlja nikakvom obavijesti… Nisam ni ocekivao da ce se nesto rijesiti za dva, tri mjeseca ali meni jednostavno novci sjede pola godine, a dionica "ne radi" kako inace zna, posto je rijec o vrlo potentnoj firmi. Cak mi je postalo i bitno izaci iz dionice po bilo kojoj normalnoj cijeni, cisto da mogu nesto sa tim novcima raditi, a ne ovako. LRH forum je postao "prazni folder", a prije nije bilo sanse da se svaki dan ne posta barem 5 postova…. Ovo mi je skola, ne ulaziti vise nikad u dionice malog freefloata, koliko god dobre bile. Sta ti vrijedi vrijednost na papiru, kada ju je tesko, da ne kazem nemoguce dobiti "van" u novcu. Eto, budite i vi njonjavi pa napisite ovako nesto, cisto da komentiramo ovo vrijeme sa "mrtvom a zivom" firmom i njenim ocito bmk odnosom prema dionicarima. Pozdrav, Petar

To je jedan od razloga sto se nakon lrh planiram povuc sa zse. Uveli su nam porez, sigurnost ulaganja malih dionicara ne ide na bolje i ova zse ce samo kopnit. Treba se maknuti i pricekati da se sistem urusi.
Izgleda da od proljetne skupstine nema nista.

Dakle, cisto da "odrzavam" tromjesecni prosjek pisem ovu poruku, posto vidim da tjedan dana nitko nista:) Iskreno, malo mi na zivce ide ova neaktivnost, gdje nam je dionica vec 6 mjeseci u pojasu od 3600 – 4100 kn, firma se ne javlja nikakvom obavijesti… Nisam ni ocekivao da ce se nesto rijesiti za dva, tri mjeseca ali meni jednostavno novci sjede pola godine, a dionica "ne radi" kako inace zna, posto je rijec o vrlo potentnoj firmi. Cak mi je postalo i bitno izaci iz dionice po bilo kojoj normalnoj cijeni, cisto da mogu nesto sa tim novcima raditi, a ne ovako. LRH forum je postao "prazni folder", a prije nije bilo sanse da se svaki dan ne posta barem 5 postova…. Ovo mi je skola, ne ulaziti vise nikad u dionice malog freefloata, koliko god dobre bile. Sta ti vrijedi vrijednost na papiru, kada ju je tesko, da ne kazem nemoguce dobiti "van" u novcu. Eto, budite i vi njonjavi pa napisite ovako nesto, cisto da komentiramo ovo vrijeme sa "mrtvom a zivom" firmom i njenim ocito bmk odnosom prema dionicarima. Pozdrav, Petar

A sto bi ti htio?

Ako ti se ne svidja, prodaj i idi dalje. To je turisticka firma koja ce rasti sve sporije i ne znam sto ti od nje ocekujes?

Ja zaista ne znam tko je i kako servirao pricu o prodaji, jer LRH se prodaje ko i sve druge firme, ako se pojavi netko sa super ponudom, prodat ce se. Ako se ne pojavi, onda nece. Sama podjela uloga i vlasnistva medju kljucnim dionicarima nuzno ne mora imati veze s prodajom.

Mislim da se trosite na potpuno deplasiranim i imaginarnim raspravama.

Zaboravite na prodaju i koncentrirajte se na poslovanje, ocekivanja i rezultate.

…To je jedan od razloga sto se nakon lrh planiram povuc sa zse. Uveli su nam porez, sigurnost ulaganja malih dionicara ne ide na bolje i ova zse ce samo kopnit. Treba se maknuti i pricekati da se sistem urusi.
Izgleda da od proljetne skupstine nema nista.

Evo kao sto je kolega i napisao. Iz razloga koje je spomenio ja od nove vise ni jednu dionicu na ovoj burzi kupit necu. Pored toga po pitanju LRH meni kao “malom” dionicaru prodaja nije u interesu nikako,a vjerujem ni drugim dionicarima koji su bili u tuzbi i izgubili. Eto toliko vise necu. Ako ovdje grane sunce,granit ce nam na preko 15 tisuca kuna. A ako ne grane i 6 i po je dobro sa LRHC s obzirom da smo kupovali ispod 2.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close