Ja neznam kako ljudima i dalje nije jasno da se LRH neće prodavati, nego će se prodati derivati SNHO…..
cak i da je tako (a ne mislim da je to realno) posredno stjecanje vise od 25% i obveza javne ponude onda po tebi ne igra kao opcija? Ako to mozes objasniti hvala unaprijed.
[/quote]
Što se toga tiče alfabeti nisu na uređenom tržištu nego na MTP-u, a tu nema obveze davanja ponude za preuzimanje
[/quote]
Radi se o posrednom stjecanju dionice koja je u prvoj kotaciji … Dakle tko god posredno stekne preko 25% LRH mora dati ponudu, po meni je zakon tu jasan.
U protivnom, obveza javne ponude bi se uvijek mogla izbjeci.
Pomalo se opet vrtimo u krugu (alfabeti, pa prosjeki,…). Ozbiljan kupac neće muljati (ipak on ostaje u Opatiji) – a ako nije ozbiljan i nema dovoljno novca.
Je tko već vidio, kako u praksi teku ovakvi prodajni procesi? Svi postupci traže svoje vrijeme – tako i ovaj. Hoće ili neće biti transakcije? Neznam, ali ovo čekanje je sasvim u kontekstu ozbiljnog postupka. Zbog toga (vjerujem) još nema ni saziva skupštine, zbog toga i nema kotacije LRHC (volio ili ne, čini mi se, da će za LRHC odmah nakon prodaje LRH biti objavljena ponuda za preuzimanje).
Ja neznam kako ljudima i dalje nije jasno da se LRH neće prodavati, nego će se prodati derivati SNHO…..
Najmladji a sve zna!
Pomalo se opet vrtimo u krugu (alfabeti, pa prosjeki,…). Ozbiljan kupac neće muljati (ipak on ostaje u Opatiji) – a ako nije ozbiljan i nema dovoljno novca.
Je tko već vidio, kako u praksi teku ovakvi prodajni procesi? Svi postupci traže svoje vrijeme – tako i ovaj. Hoće ili neće biti transakcije? Neznam, ali ovo čekanje je sasvim u kontekstu ozbiljnog postupka. Zbog toga (vjerujem) još nema ni saziva skupštine, zbog toga i nema kotacije LRHC (volio ili ne, čini mi se, da će za LRHC odmah nakon prodaje LRH biti objavljena ponuda za preuzimanje).
Ozbiljan novac mulja više nego ajmo reći “neozbiljan”, tu ajmo reći ubrajam nas “male”… Da je tako, mogu potvrditi i razne porezne oaze, offshore fondovi, offshore računi, pranja novca… Pa i ovaj zadnji slučaj sa Panamom…
… zbog toga i nema kotacije LRHC (volio ili ne, čini mi se, da će za LRHC odmah nakon prodaje LRH biti objavljena ponuda za preuzimanje).
Dakle opet nije rijec o slovima nego o pravim dionicama!
🙂
evo prodaja 3800 a kupca ni od korova nekaj nam ne štima ja stavio nalog jučer na 3701,01 nema prodaje sad nalog na prodaji 3800
nema kupca bojim se da se ne obistine one matejove o 2018 acijena nije bitna bitono je da se završi bilo to po 3500 ili 5000
Najmladji a sve zna!
[/quote]
Tako je Ivane, uvijek su derivati bili na cijeni 🙂
Ja mislim da ima zainteresiranih kupaca. Jer da nema, oni bi to objavili. E sad, da li ce na kraju i dogovoriti, to cemo vidjeti
Dakle, cisto da “odrzavam” tromjesecni prosjek pisem ovu poruku, posto vidim da tjedan dana nitko nista:) Iskreno, malo mi na zivce ide ova neaktivnost, gdje nam je dionica vec 6 mjeseci u pojasu od 3600 – 4100 kn, firma se ne javlja nikakvom obavijesti… Nisam ni ocekivao da ce se nesto rijesiti za dva, tri mjeseca ali meni jednostavno novci sjede pola godine, a dionica “ne radi” kako inace zna, posto je rijec o vrlo potentnoj firmi. Cak mi je postalo i bitno izaci iz dionice po bilo kojoj normalnoj cijeni, cisto da mogu nesto sa tim novcima raditi, a ne ovako. LRH forum je postao “prazni folder”, a prije nije bilo sanse da se svaki dan ne posta barem 5 postova…. Ovo mi je skola, ne ulaziti vise nikad u dionice malog freefloata, koliko god dobre bile. Sta ti vrijedi vrijednost na papiru, kada ju je tesko, da ne kazem nemoguce dobiti “van” u novcu. Eto, budite i vi njonjavi pa napisite ovako nesto, cisto da komentiramo ovo vrijeme sa “mrtvom a zivom” firmom i njenim ocito bmk odnosom prema dionicarima. Pozdrav, Petar