LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne zaboravimo također da je sve to bilo na relativno malim prometima [smiley2]

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

I danas ispod 1mil kuna.
Ako se u ponedjeljak bude slagala kupnja ko danas bit će krasno.

Ne zaboravite da sam pun LRH-a ko šipak koštica [smiley2]
Prosjek ulaza mi je 5.472, 65

Joj, kad se ja iskipam! [smiley2]
Ali, dobro, pazit ću kako to radim. Nježno i decentno. [smiley2]
A i budite bez brige, neće to biti tako skoro. [smiley2]

La vita e bella!

Opatija želi postati prvo hrvatsko turističko odredište s razvijenom sigurnosnom sastavnicom turizma.

Projekt “Opatija – najsigurniji grad u Hrvatskoj”

vise detalja na:
http://www.nacional.hr/articles/view/39435/

mozda je vec netko pisao o ovom, ako nije, evo pisem ja.

Prvo normalno, a onda u picu ![b][/b]

[color=blue]Od siječnja do rujna Hrvatsku posjetilo 10,3 milijuna turista[/color]

Od siječnja do kraja rujna ove godine, Hrvatsku je posjetilo 10,3 milijuna turista, koji su ostvarili 53,63 milijuna noćenja, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku, sto je 8% vise turista nego lani.

http://www.nacional.hr/articles/view/39714/

Prvo normalno, a onda u picu ![b][/b]

koliki je book value ove dionice? ako netko ima podatak da ne kopam

Excuses are like asses - everybody's got one and they all stink!

PPS = 5650
BV = 3143, 74
P/B 1, 80

najvrednije stvari u životu su besplatne

PPS = 5650
BV = 3143, 74
P/B 1, 80

BV datira iz ranih devedesetih koliko ja znam…ovo je dakle jeftino za one koji imaju kapitala i strpljenja.

kolege, koliki vam je target za LRH?

Nevera:

PPS = 5650
BV = 3143, 74
P/B 1, 80

BV datira iz ranih devedesetih koliko ja znam…ovo je dakle jeftino za one koji imaju kapitala i strpljenja.

kolege, koliki vam je target za LRH?

Ne razmisljam o targetu jer mislim drzati dionicu duze vrijeme , ali ipak je to sve spekutabilno jer nikad neznam sta donosi sutra.[smiley2]

najvrednije stvari u životu su besplatne

BV je ovdje relativan čimenik, jer jednostavno ne pokazuje ni približno realnu slliku. Naime evo uzmimo u obzir realnu činjenicu da će dio koji drži država, ili čak i onaj Opatijin dio kad tad doći u ruke nekom potencijalnom kupcu, stratešlom partneru koji želi preuzeti ovaj renomirani turistički kompleks…E sad u tim se situacijama stranci u pravilu preferiraju usluge neke nezavisne agencije za procijenu neto fer vrijednosti kompleksa, i to je najbitnija čainjenica koja će uvelike odredit daljnje kretanje cijena.. Jer kad se vidi da se kaptal u bilanci odi po podacima iz 1990.te godine, a cijene nekretnina su od tad do danas u Opatiji promijenile cca 5-10 puta, bi će u svega.. A da ne govorim ako krene kakvo burzovno nadmetanje, jer ne zaboravimo da je Opatija spremna za cijelogodišnji turizam, te samim time vrlo privlačna svim potencionalnim investitorima.. Uglavnom potencijal je ogroman!

BV je ovdje relativan čimenik, jer jednostavno ne pokazuje ni približno realnu slliku. Naime evo uzmimo u obzir realnu činjenicu da će dio koji drži država, ili čak i onaj Opatijin dio kad tad doći u ruke nekom potencijalnom kupcu, stratešlom partneru koji želi preuzeti ovaj renomirani turistički kompleks…E sad u tim se situacijama stranci u pravilu preferiraju usluge neke nezavisne agencije za procijenu neto fer vrijednosti kompleksa, i to je najbitnija čainjenica koja će uvelike odredit daljnje kretanje cijena.. Jer kad se vidi da se kaptal u bilanci odi po podacima iz 1990.te godine, a cijene nekretnina su od tad do danas u Opatiji promijenile cca 5-10 puta, bi će u svega.. A da ne govorim ako krene kakvo burzovno nadmetanje, jer ne zaboravimo da je Opatija spremna za cijelogodišnji turizam, te samim time vrlo privlačna svim potencionalnim investitorima.. Uglavnom potencijal je ogroman!

znam da je BV relativan faktor kolega, ali po mome iskustvu, još nisam naišao na bilancu u kojoj su nekretnine bile precijenjene [smiley2] zemljište nigdje neće pobjeći, hoteli su osigurani, takvi asset meni ulijevaju povjerenje…pa i da ode sve na bubanj, nešto će ostati….

po podacima koje su iznijeli cijenjeni kolege, ispada da se LRH trenutno trži po približno 2 BV s tim da je BV debelo podcijenjen…a ovi ostali faktori koje navodite bi u slučaju prodaje stvorili jedan lijepi goodwill…sve u svemu, nije loše

pitanje je samo kada…

U ovoj dionici sam do grla.Čini 30% mog portfelja, jer je jednostavno dionica koja ima sve elemente dionice za sigurnu budućnost rasta.Niski P/Bv,Bv nerevidiran već 15 godina,pozitivno poslovanje,nalazi se u grani prema kojoj se orjentira RH i gdje RH ima najveći devizni priliv,nestali su svi sporovi sa gradom Opatijom (ostao je samo spor sa SNHO),Opatija je u infrastrukturu (kanalizaciju) u nazad par godina uložila toliko da se sada i opatijci kupaju u Opatiji, a to je velika stvar,većinski paket je u rukama države (za sada), a i ako SNHO dobije spor LRH će tražiti strateškog partnera za razvoj.Ukratko, poželjna udavača, a miraz boli glava!!!

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

New Report

Close