LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Teško da netko labilan ima para za sto dionica. Možda jest pokušaj da se izazove stampedo i skupi nešto na ovoj cijeni. A možda su u šumi

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Je navukli covijeka na kupnju i prodali ma to vrijedi kolko kaze kolega lopina 3000 pa da imi ponovno trgujemo

ma sve stima ali brate na 4000.00 cijela vrijedi 1.2 milijarde plus jos sto imaju i nesto duga hvala ljepa imam Hupz koji niko nece na 1800.00 a samo ove godine prihodi idu na 400 mil kuna.Pametnom dosta

U “hupz” si na asku a u “LRH” si na bidu, zar ne?
nije lako skuziti covjeka koji govori istinu.

Sve ok sa HUPZ ali po pitanju duga dužni su dosta više nego LRH. Prihodi su im do sada bili manji od LRH (matice) no vidjet ćemo što će ove godine napraviti dolje sa novim hotelom.
No uvijek ima neki ALI..

1. EBITDA marža im je dosta niža, u 2014 je bila 32,8%, videjt ćemo što će biti za 2015, no mislim da neće ići značajno gore, što više očekujem da pada dok ne ovladaju novim kapacitetima.

2. Trezor stalno kupuje dionice. To naravno nije ništa loše jer indirektno ih kupuju svi dioničari, no ja imam neki osjećaj da se na taj način štopa cijena dionice. Nerijetko se ako je cijena na burzi viša transakcije rade preko OTC. Ako trezor kupuje jeftinije to je dobro i za dioničare ali psihološki drži stišće cijenu na dolje. Tvrtka prikazuje dobit i plaća porez, isplaćuje se cca 15% dobiti.

I onda je rezultat
Prinos na 1 godinu: 4,44% sa dividendom 5,27%
Prinos na 2 godine: 17,5% sa dividendom 19,56%
Prinos na 3 godine: 39,26% sa dividendom 42,8%

LRH (LRHC računam po 885kn):
1 godina: 20,6%
2 godine: 103,5%
3 godine: 163,5%

Brojke dosta govore zar ne?
AKo LRH bude prodan po 5290, a cijena za LRHC prema mojim računicama dosegne nekih 1200kn to bi značilo da će prinos u 3 godine za LRH biti 250%

Zanimljvi da nas se otpužuje da smo neka sekta, a ja sam valjda ovdje onda neki od glavnih drukera te sekte i pogotovo ne vole kada se kritički osvrnem na neke druge dionice jer samo veličam LRH a ostale pljujem.
No usporedimo malo prinos na tim drugim dionicama (na 3 godine)
ARNT: 109,36%
PLAG: 88,89%
HUPZ: 39,26%
SLRS: 80,1%
HIMR: 143,84%
HMST: 305,23%
KORF-RIVP: 89%
SNHO: 81%
MAIS: 200,6%
ACI: 61%

Bilo je i boljih koliko vidimo, no za HMST znamo da je to igra samo na privatizaciju, a Maistra po meni opravdava ovaj rast s tim da ona najavljuje novi investicijski ciklus, ali s obzirom na njihovu politiku ulaganja očekujem usporavanje rasta, i onda opet nagli skok kroz koju godinu kad te investicije pokažu prve rezultate.

Nemoj misliti na m2!

Jedan mali osvrt, mislim da vise nema potrebe da pri racunanju valuacija za LRH uopce uzimate u obzir LRHC, to je sada totalno drukcija dionica, ima svoje prihode i svoju dobit… a sto se tice povrata, to je kao da ja idem racunati povrat na vlho, naprosto nema vise smisla… Lrh i lrhc se vise ne moze kupiti zajedno…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Za one koji imaju dionice LRHC, a većina vlasnika LRH dionice ujedno ima i LRHC dionice, naravno da ima smisla.

Nema smisla za one koji nemaju dionice LRHC.

Ima smisla ako čovjek računa od prije vremena kad su se razdvojili. Možeš zanemariti ako gledaš dva mjeseca. Al ako gledaš dvi-tri godine onda ne možeš. Jer se LRHC jednostavno dogodila u tom vremenu. To je kao dividenda.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Sve ok sa HUPZ ali po pitanju duga dužni su dosta više nego LRH. Prihodi su im do sada bili manji od LRH (matice) no vidjet ćemo što će ove godine napraviti dolje sa novim hotelom.
No uvijek ima neki ALI..

1. EBITDA marža im je dosta niža, u 2014 je bila 32,8%, videjt ćemo što će biti za 2015, no mislim da neće ići značajno gore, što više očekujem da pada dok ne ovladaju novim kapacitetima.

2. Trezor stalno kupuje dionice. To naravno nije ništa loše jer indirektno ih kupuju svi dioničari, no ja imam neki osjećaj da se na taj način štopa cijena dionice. Nerijetko se ako je cijena na burzi viša transakcije rade preko OTC. Ako trezor kupuje jeftinije to je dobro i za dioničare ali psihološki drži stišće cijenu na dolje. Tvrtka prikazuje dobit i plaća porez, isplaćuje se cca 15% dobiti.

I onda je rezultat
Prinos na 1 godinu: 4,44% sa dividendom 5,27%
Prinos na 2 godine: 17,5% sa dividendom 19,56%
Prinos na 3 godine: 39,26% sa dividendom 42,8%

LRH (LRHC računam po 885kn):
1 godina: 20,6%
2 godine: 103,5%
3 godine: 163,5%

Brojke dosta govore zar ne?
AKo LRH bude prodan po 5290, a cijena za LRHC prema mojim računicama dosegne nekih 1200kn to bi značilo da će prinos u 3 godine za LRH biti 250%

Zanimljvi da nas se otpužuje da smo neka sekta, a ja sam valjda ovdje onda neki od glavnih drukera te sekte i pogotovo ne vole kada se kritički osvrnem na neke druge dionice jer samo veličam LRH a ostale pljujem.
No usporedimo malo prinos na tim drugim dionicama (na 3 godine)
ARNT: 109,36%
PLAG: 88,89%
HUPZ: 39,26%
SLRS: 80,1%
HIMR: 143,84%
HMST: 305,23%
KORF-RIVP: 89%
SNHO: 81%
MAIS: 200,6%
ACI: 61%

Bilo je i boljih koliko vidimo, no za HMST znamo da je to igra samo na privatizaciju, a Maistra po meni opravdava ovaj rast s tim da ona najavljuje novi investicijski ciklus, ali s obzirom na njihovu politiku ulaganja očekujem usporavanje rasta, i onda opet nagli skok kroz koju godinu kad te investicije pokažu prve rezultate.

Nemam HUPZ, niti me zanima. Imam indirektno LRH preko derivata SNHO. Samo dva komentara. Prvo, to što trezor kupuje i eventualno štopa cijenu – super. Ako kupuje ispod vrijednosti, za sve koji su dugoročni to je prva liga. Drugo, gledati prinose u prošlosti, ništa ne znači za budućnost…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Pa kod prinosa za SNHO zbrajao sam 6 dionica: Alfu, Betu,Deltu, Gamu, Lux i Pectinatus. Isto tako kod dionica koje su imale dividendu, nju sam zbrojio (nadam se dobro), a i kod KORFA sam preračunavao prelazak na RIVP.
Znači ako gledam prinos unazad 3 godine moram dati sve podatke zajedno, u protivnom dao bi krive izračune.

Naravno da prinosi u prošlosti nisu nikava referenca za prinose u budučnosti. Ja se samo “branim” po pitanju mojih prognoza i projekcija u prošlosti i dokumentiram ih sa onim što se stvarno dogodilo.

Npr netko tko je uložio u HMST (plavac znamo tko je ;)) ) je imao znatno veći prinos nego da je uložio u LRH. E sad neka nam sam Plavac koji je tu bio jedan od većih ulagača kaže i sam koliki je to rizik bio, u odnosu na LRH.
LRH je tvrtka koja pozitivno posluje, i posluje sve bolje i bolje, dok nažalost HMST je tvrtka koja pleše na rubu. Privatizacija je karta na kojoj se sve pozitivno po pitanju te dionice dogodilo, ali lako se moglo dogoditi da u kriminalnim predstečajnim nagodbama dioničari izgube uloženo.
S obzirom na rizik, mislim da je zarada čak i premala i nadam se da će cijena u privatizaciji biti bar ovo iz zadnjeg natječaja da bi dioničari naplatli svoje “strahove”.

Nemoj misliti na m2!

U to vrijeme kad sam se ja trpao Maestralima, tko god je tada prepoznao potencijal turističkog sektora skoro bilo koju dionicu da je uzeo mogao je dobro zaraditi, Maestrali su bili na 100 kn, Valamar na 80-100 kn, Imperijal Rab na 160-180 kn, Maistra na 50 kn itd., ja sam Maestrale odabrao zbog privatizacije a prva sljedeća u odabiru je bila dionica Imperijal Rab ali je Dubrovnik prevagnuo. Najviše me je Linić maltretirao sa predstečajnim nagodbama što su Maestrali izbjegli, HTP Korčula je bila zamka i tamo nije ništa lijepo dogodilo za male dioničare.

Ali danas kada gledam turistički sektor u HR on i dalje ima ogroman potencijal i trebao bi i dalje rasti zbog puno stvari da sada ne nabrajam, ali potencijal je i dalje veliki tako da ću i dalje jednim djelom ostati u turizmu.

Zato sam se poslije Maestrala prebacio u LRH i ako se ne proda kojim slučajem ostajem definitivno unutra, a ako se proda onda treba odabrati nove perjanice, upravo radim izbor i selekciju….
i naravno ovaj put neći ići na samo jednu dionicu, ali ni na puno, 2-3 dionice….

ali i dalje biram dionice na kojima vidim potencijal od barem 50% rasta u 1-3 god., a to koliko ja vidim može više turističkih dionica….

Za one koji imaju dionice LRHC, a većina vlasnika LRH dionice ujedno ima i LRHC dionice, naravno da ima smisla.

nema smisla za one koji nemaju dionice LRHC.
quote]

a kakvog smisla ima za one koji imaju samo LRHC?

Kupci “ludi” za vilama uz more na opatijskoj rivijeri

Na stranici tvrtke evo dijela nekretnina koje čekaju kupca.

Po nekim računicama LRH ima od 700 do 1000 kuna neproduktivne imovine po dionici. Lijepo je znati da potražnja raste.

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close