Ja se apsolutno slažem sa Daliborom, u slučaju ovih hotela u Opatiji, nemože ih novi vlasnik preseliti neznam gdje, nisu to tvornički strojevi da se mogu odvesti brodom u Kinu. Novom vlasniku je dovoljno i tih 74-75% bez udjela grada Opatije, a upravlja jednako sa firmom platio je 150 mil. eura ili 200 mil. eura. Ali onda je očito postignut neki dogovor da grad neće inzistirati na tome da novi vlasnik otkupi i njihov dio odmah,možda sa vremenom. Mislim da je tu sve jasno i već dogovoreno sa Adrisom, to je vlasnik koji paše i Dujmiću i samo se čekaju ponude da se utanači ona konačna cijena.
Interesira me hoće li se idući tjedan objaviti tko je sve poslao neobavezujuće ponude i koliko ih ima, mislim da li je to nekakva normalna procedura da Uprava LRH radi transparentnosti to javno objavi…
Dalibor, to je sve lijepo u teoriji i s tim bi se složio ali da je to sa Maestralima i Imperialom tako jednostavno odavno bi već bili prodani. Što se tiče udjela u vlasništvu naravno da im je dosta 65% isto kako je i većinskom u RIVP-u dosta trenutnih nešto više od 50%, samo je razlika što u RIVP-u nema opozicije koja drži 25% i mogućnost veta, a GS nije samo za trivijalne stvari koje ste naveli. I nije da fali primjera na domaćoj sceni koji to potvrđuju.
Ponavljam, imam i sam dionice i volio bi da ispadnem skroz u krivu po ovom pitanju ali budemo vidjeli.
A za one koji više vole maštu od realnosti jučer je na forumu i Željko Kukurin iz Valamara izjavio da su otvoreni za nove investicije i da im je brown-field ispred green-fielda, možda su oni novi kupac kojem neće ništa smetati i biti će zadovoljni sa 60+ udjela ako su ovdje sa 50+…
ma ne neki dan je bio nalog 57 tako nešto cijeli dan i ništa bude se ovo gore pokupilo u dati cas tko prije njegova divojka
Konkretan primjer kakvo je trziste
http://www.seebiz.eu/istrabenz-prodao-grand-hotel-adriatic-zagrebackoj-teri-trgovini/ar-129671/
Pozdrav
Znači prodan je za 20000€ po ležaju, veoma zanimljivo… Ovo je ispalo jeftinije nego Portorož, a u Opatiji!
Znači prodan je za 20000€ po ležaju, veoma zanimljivo… Ovo je ispalo jeftinije nego Portorož, a u Opatiji!
A gdje su stolice stolovi, slike, kupaona, bide, ukrašeni zidovi?! Ide li u cijenu dug po sobi ili samo plaćeno u naturi ili pak sve?
Ali mi stvarno nije jasno, hotel se prodaje toliko dugo, za tako male novce, pa da nikome od velikih igrača tipa PLAG, RIVP, MAIS, hotel u Opatiji nije zanimljiv. Sve mi djeluje kao da Opatija nije toliko zanimljiva kao što neki ovdje žele prezentirati…
Samo što je ovdje gotovo sigurno bilo još nešto ispod stola…
gledaj ovo ivane onaj albanac prije mijese dana kupi derutnu villu od lrh i plati koliko dali molim te
skoro da je mogao kupit hotel grand …..