LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dali vi posjedujete lrh ili snho kada vas brinu pretumbacije i otvaranje doo-ova?

Vi bi se sada svađali i optužili me za drukanje, ljubomoru i slično jer nemate odgovor/mišljenje ili ne želite reći?

Imam i lrh i snho i pcts, dva snho-a još podebljao jer vjerujem da Ostoja zna što radi, a nude se diskonti koji više nemaju nikakvog opravdanja jer više nije situacija da se ne zna šta je u bilancama i koliko vrijedi.
Ali i dalje me vezano za prodaju LRH-a kopka taj udio Opatije pa zato ako može bez dječjih argumenata samo odgovor kako gledate na tu “prepreku”.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Stvar je vrlo jednostavna, ako netko Opatiji ponudi lovu za njezinih 25% ona će to prodati ODMAH, ove sada priće da će oni prvo vidjeti tko dolazi u LRH i to okači mačku o rep, kad im netko stvarno ponudi 400 mil. kuna jezik im se bude vukao po podu….nađi mi političara koji bude odbio toliku lovu, s tom lovom Dujmić bude gradonačelnik još 50 godina…

Ne bih se svadjao nego spominjete nesto sto nije u kontekstu lrh.

Ja ne vidim prepreku. Grad prizeljkuje ulagaca koji ce obnoviti hotele u Opatiji i nastaviti razvijati destinaciju. Koliko znam adris i strani fondovi su bas takvi igraci. Ostoja je popustio zahtjevima grada i udovoljio mu. Za to mu je grad obecao rijesiti probleme koji su kocili lrh. Nema razloga da se koci jedan adris,pa nisu oni neki anonimusi.

Na kraju ce i grad prodati svoj udio, jer oni nisu prirodni vlasnici. A do toga vremena bi kao dobri suvlasnici mogli brinuti o svojoj imovini i podici joj vrijednost.

Ne radi se o tome da li bi kupac ulagao ili ne, to uopće ne dovodim u pitanje. Jer tko god kupi kupuje radi potencijala, a da bi ga realizirao mora uložiti.
Ali da li želite ulagati dok vas netko ima mogućnost kočiti, stavite se u poziciju kupca.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Grad može kočiti i bez da ima dionice.

a što ako je cijena 4000

Vjerojatno najviše što se moze dobiti u ovom trenutku.

Moje mišljenje je da cijena 5.290 nije previsoka, čak sam prilično uvjeren da bi išlo i više od toga, ali dok god nema dogovora sa Opatijom bojim se da ništa od transakcije. Zašto bi netko uložio 100-150 milijuna eura ako nema samostalno pravo odlučivanja? Pogotovo kada se zna da je opatija do sada svašta opstruirala, čak i na svoju štetu jer bi se kroz neke projekte i cijela destinacija podigla.

U tom kontekstu možemo gledati i pokušaje pronalaska strateškog partnera za neka državna poduzeća gdje se očekuje da netko da stotine milijuna a da mu i dalje sindikati i sitni interesi indirektno vode tvrtku.

Matej, Dalibor, vi to najviše pratite (ne želim ostale uvrijediti)… Kako vi gledate na to, ne smatrate da je to prepreka koja bi mogla biti ključna za svakog investitora?

Mislim, da bi bilo puno lakše prodat ako se proda 90% firme nego 60+%. jer uvijek imaš pitanja šta će raditi opčina. Ali kako se priča, mislim da i OPatija razmišlja o izlazku, pogotovo ako bude dobra cijena. Možda ta informacija uz due dilligence dođe između redka.

To, da je moguće 4000 najbolja ponuda – to je moguće. Ali pitanje da li će biti po toj cijeni realizirana prodaja? Možda da proda samo jedan dio od grupe alfabetagamadelta ..

A po drugoj strani možda se na 4200 samo koći očekivanja. Jer ne želiš sada, da ti skače cijena baš nešto gore…Sječam se, kada se u SLoveniji prodavao Lek. Tada je Novartis na burzi žestoko prodavao Krku i tako napravio case, da je čitav slobodan novac više bio fokusiran na Krku nego na Lek. Tako da, možda je to samo strategija prodaje…

Ako cijena bude 4000kn, onda.hrvatski turizam i nije nesto. Sve ono sto bloger elaborira pada u vodu i vjerojatno ce se mnogi investitori zamisliti u sto ovdje ulazu. Ako Ostoja bude zadovoljan sa 4000kn pretpostavljam da ce crobex u tom slucaju na troznamrnkastu razinu.

Žalosna je ova trgovina na ZSE, da ni jedan fond ili privatni ulagač nema 500 000 kuna i poklopi ovo do 4200, ako se baš toliko nadamo toj cijeni iznad 5000. Zar je malo 20% prinosa….

ma ne sumnjam ja u cijenu od 5000 ali nežiku spiku burzovnh stručnjaka ulog 500000 i dobiješ golfa 7

eh kad naši struč. imaju bolje informacije

@matej: slažem se, naravno da je lakše, ali da se prodaje 90% ne bi ovoliko trajalo. Ovako mi se čini da prodaje ili neće biti (bez 75% za samostalno donošenje odluka nitko neće tolike novce uložiti) ili će ići za 5.500-6.000 ako je bude.
A i da samo netko od alfabeta prodaje opet ne vidim zašto bi netko kupio taj udio jer ne donosi nikakav utjecaj, a nije da se radi o nekom blue chipu sa dividendom. Bar je kod nas takav pristup.

Želje su jedno, ali sve više mi se taj udio sa Opatijom čini kao prepreka. A da netko zna njihov stav i koja im je cijena ok ako su spremni za prodaju ne bi dugo ovaj paket na prodaji stajao.

New Report

Close