Ja sam opet drugačije shvatio Matej, na jesen je ovaj Deloitte počeo nuditi LRH, znači unazad par mjeseci su već bile poslane obavijesti o prodaji LRH svim mogučim kupcima i fondovima itd., i do jučer se mogao iskazati interes, a sada se od svih njih očekuje da do 15.veljače daju neobavezujuče ponude a onda će se od njih odabrti onih par najboljih da onda daju obavezujuću ponudu znači vjerojatno za još 30 dana, znači do 15. ožujka i onda se odlučuje kome se prodje firma i do travnja imamo novog vlasnika…
Možda. Ali piše da prodaja počinje ovog tjedna (“kick-off”) – a to znaći da ide oficialno vani neka informacija (informacijski memorandum kompanije – teaser) sa pozivom da se izkaze interes do 15.2.. I onda data room/due dilligence. I onda obvezujoca ponuda. A naravno, možda imajo kakav drugačiji term schedule.
Bitno je da se poćelo i sada će svaki tjedan biti koja nova informacija. A ta će utjecati na opće raspoloženje kojeg možemo pratiti kod trgovanja dionicama LRH.
http://www.seebiz.eu/krece-prodaja-vecinskog-udjela-u-lrh-maistra-vjerojatni-kupac/ar-128449/ [seebiz.eu]
adris/maistra
Bilo bi dobro da lrh kupi neko izvana i na taj nacin pokaze vjeru u hrv.
Pa kupili su TDR stranci, kupili su VERN stranci. Stalno drugi pokazuju “vjeru u RH”, al ne mijenja se puno…
Kupili su prosle godine. Jos je rano. I vjerojatno ce raditi bolje nego do sada. Dokopali se u pretvorbi, nesposobni da time upravljaju, preprodali onima koji su sposobni. Tako ce zavrsiti i nasi pik- ovi. Dobijes za 1 kunu i nesposoban si to razvijati pa preprodas. Ostoja je sposoban upravljati, ali nazalost mora prodati. Steta sto ce nas iz lrhc istisnuti. Bas steta.
Kupili su prosle godine. Jos je rano. I vjerojatno ce raditi bolje nego do sada. Dokopali se u pretvorbi, nesposobni da time upravljaju, preprodali onima koji su sposobni. Tako ce zavrsiti i nasi pik- ovi. Dobijes za 1 kunu i nesposoban si to razvijati pa preprodas. Ostoja je sposoban upravljati, ali nazalost mora prodati. Steta sto ce nas iz lrhc istisnuti. Bas steta.
Imaš PCTS pa možeš ulagati s njim…
Razmisljam
Da se polovica ovih alfabeta spoji s PCTS i da ga izlista na redovitom tržištu, bila bi to milina (sanjarim…)
P.S. Imam PCTS i SNalfabete.
Po meni jako dobra info: “Nekretninski fond američke investicijske banke Morgan Stanley želi preuzeti zagrebački City Center One West i City Center One East od austrijske Kaufmann Grupe, koja je vlasnik tih šoping-centara preko svojeg nekretninskog fonda CC Real”
Još koja dobra marketing poteza nove vlade i ima nekih novih kupaca na vidiku. Shopping centri ter hoteli imaju na neki način istu logiku – jako stabilan novčani tok/mala oscilacija prihoda => može se jako lepo optimizirati finance ter povečati IRR sa večjim dugom financiranja. 200 mio EUR koliko se oćekuje za LRH isto tako je lijepi “ticket size” tako da bi mogli i malo veći fondi pogledati i napraviti si izloženost mediteranu sa ove strane obale 😉