ali i dalje ne kužim taj sistem prodaje sa neobavezujučim ponudama….
Zašto? Pa zar nije to dobar sustav? Prikupe se ponude i onda se vidi što i kako. Zašto ne? Ne prodaje ovdje država pa da se mulja. Ovdje se radi prava trgovina, ne?
Plavac nije to ništa neobično. Sjetite se i malo prelistajte kako je išla prodaja hotela u Portorožu. Prvo je 14 ponuditelja dalo neobvezujuće ponude, i onda je dijelu njih na temelju tih ponuda omogućeno dubinsko snimanje. Nako toga je 5 kupaca dalo obvezujuće ponde (koje prate i neke garancije a to košta) i tek onda je donesena odluka i provedena prodaja.
To nije jednostavn a sigurno ni jeftin postupak. Kako je angažirana konzultantska kuća ova druga faza će trajati nešto kraće jer pretpostavljam da su oni složili neki “data room” u koji će kupci dobiti pristup i oni garantiraju da je to što im prezentiraju vjerodostojno pa se vjerovatno neće raditi klasično dubinsko snimanje od svakog kupca posebno što bi trajalo duže.
Nakon toga kupci daju obvezujuću ponudu koju prati i garancija, a prodavatelj donosi odluku o prodaji. Ne znam dali će kod alfabeta morati sazivati i skupštine da dioničari potvrde odluku o prodaji.
Mislim da će LRH požuriti i sa objavom izvješća, a isto tako da će biti jako lijepo jer kad nešto prodaješ onda to ušminkaš. 🙂
Mislim da će LRH požuriti i sa objavom izvješća, a isto tako da će biti jako lijepo jer kad nešto prodaješ onda to ušminkaš. 🙂
Pa i prošle godine su bili prvi i to odma sa revizorskim!
Hoće li nas istisnuti iz lrhc ako skupi dovoljno?
Hoće li nas istisnuti iz lrhc ako skupi dovoljno?
Ko prišt! Onako s guštom!
Plavac nije to ništa neobično. Sjetite se i malo prelistajte kako je išla prodaja hotela u Portorožu. Prvo je 14 ponuditelja dalo neobvezujuće ponude, i onda je dijelu njih na temelju tih ponuda omogućeno dubinsko snimanje. Nako toga je 5 kupaca dalo obvezujuće ponde (koje prate i neke garancije a to košta) i tek onda je donesena odluka i provedena prodaja.
To nije jednostavn a sigurno ni jeftin postupak. Kako je angažirana konzultantska kuća ova druga faza će trajati nešto kraće jer pretpostavljam da su oni složili neki "data room" u koji će kupci dobiti pristup i oni garantiraju da je to što im prezentiraju vjerodostojno pa se vjerovatno neće raditi klasično dubinsko snimanje od svakog kupca posebno što bi trajalo duže.
Nakon toga kupci daju obvezujuću ponudu koju prati i garancija, a prodavatelj donosi odluku o prodaji. Ne znam dali će kod alfabeta morati sazivati i skupštine da dioničari potvrde odluku o prodaji.
Hvala Dalibore, sada mi je jasno, kod Portoroža se je onda sve i javno znalo, ti se to bolje sječaš jer si pratio, onda bi i ovdje mogli idučih dana valjda nešto više znati tko je zainteresiran, odnosno koliko ih ima, ali očito će biti presudnije ove neobvezujuće ponude do 15. veljače, to će onda biti samo oni ozbiljno zainteresirani ili kako već…
Ne pise nista sto vec ne znamo.
15.2. prvi put je spomenut.
Isto tako, da poćinje tek ovaj tjedan postupak prodaje (to znaći slanje teasera/memoranduma)…
Sada samo se nadamo, da će taj dokumenat ići na sve moguće naslove. Od Kineza, Rusa, Amerikana, Arapa … pa do lokalnog Adrisa ili Valamara. I to ne samo turističkih poduzeća nego do fondova te ostalih igrača, koji imaju pare da potroše na dobrih nekretninah.
Nas zanima cijena. A opca neisugurnost u drzavi, porezi i porez na kapitalnu dobit, kleptokracija kao u juznoamerickim drzavama sigurno ne potice na trgovinu na burzi. Ne potice niti strane investitore kada vide da ih i vlastiti drzavljani izbjegavaju. Stoga datumi ne cine presudnu ulogu. Zato takva obamrlost. Bilo bi dobro da lrh kupi neko izvana i na taj nacin pokaze vjeru u hrv.
Sto se mene tice neka se samo proda, po fer cijeni naravno, ali ako to bude opet neko nas znaci da smo i dalje jako lose percipirani. Investicija nema, a samo one nas mogu podici i omoguciti barem veacanje kamata, ako ne i smanjenje glavnice. Lrh nam je sada i svojevrsni test.
15.2. prvi put je spomenut.
Isto tako, da poćinje tek ovaj tjedan postupak prodaje (to znaći slanje teasera/memoranduma)…
Sada samo se nadamo, da će taj dokumenat ići na sve moguće naslove. Od Kineza, Rusa, Amerikana, Arapa … pa do lokalnog Adrisa ili Valamara. I to ne samo turističkih poduzeća nego do fondova te ostalih igrača, koji imaju pare da potroše na dobrih nekretninah.
[/quote]
Ja sam opet drugačije shvatio Matej, na jesen je ovaj Deloitte počeo nuditi LRH, znači unazad par mjeseci su već bile poslane obavijesti o prodaji LRH svim mogučim kupcima i fondovima itd., i do jučer se mogao iskazati interes, a sada se od svih njih očekuje da do 15.veljače daju neobavezujuče ponude a onda će se od njih odabrti onih par najboljih da onda daju obavezujuću ponudu znači vjerojatno za još 30 dana, znači do 15. ožujka i onda se odlučuje kome se prodje firma i do travnja imamo novog vlasnika…
Ja ću sad uletit s bedastoćom,ali ovo drastično pojeftinjenje benzina zbog kojeg rokaju svjetske burze ne može bit bolja vijest za turizam,a pogotovo za destinacije poput Opatije koja je na cca 1,5 od Zagreba.
Ja ću sad uletit s bedastoćom,ali ovo drastično pojeftinjenje benzina zbog kojeg rokaju svjetske burze ne može bit bolja vijest za turizam,a pogotovo za destinacije poput Opatije koja je na cca 1,5 od Zagreba.
Ja bih rekao da i cijene avionskog prijevoza (pogotovo!) moraju pasti i onda to cini jos atraktivnijim bilo koju granu koja se oslanja na “putovanja” bilo kojeg tipa.