LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najviše cijene stanova u Dubrovniku, Opatiji i Splitu

Evo potvrde onog što sam neki dan pisao. Investitorima je sigurno važan ovaj podatak pogotovo kad izračunate koliko LRH ima m2

Nemoj misliti na m2!

Opatija jos nije na svom vrhuncu. Tamo ce se za par godina raditi puno veci prihodi po sobi. Jedan od hotela sa najvecim prihodima se recimo nalazi bas u Opatiji.

U sezoni puni, najbolji po sobi uberu 50.000 eura prihoda godišnje

U clanku vidimo da se mais zadovoljava sa povratom od 15 god. To je sigurno i vise ako se uzme vrijeme potrebno za planiranje i izgradnju. A jos puno vise ako imate kes na racunu i ako vas bankari opsjedaju sa povoljnim kreditima.

Zadnji hotel koji je maistra gradila je Adriatic u kojeg je ulozeno preko 220 000 eur po sobi. Tako da je cjenovno uspoređivati sobe potpuno besmisleno, jer bi lrh otisla iznad 10 000kn. No tu treba razmotriti nesto drugo, a to je da je Opatija i dalje puno primamljivija od Rovinja. Da su u Opatiji puno vece cijene nekretnina. I da je sve ono velebno u Rovinju napravio Adris. Dakle on je u potpunosti izgradio destinaciju. Sto se tek onda moze napraviti u Opatiji?

http://www.jutarnji.hr/gotovo-4-milijarde-kuna-ulozilo-se-u-skuplje-sobe/1364186/

Nekako sada između redova u svim tekstovima čitam kao da je do sada LRH bila loša tvrtka i da treba doći netko drugi da to popravi ????
Pa tvrtka je u 5 godina podigla kapaciteta za više od 50%, udvostručila prihod i upeterostručila zaradu !!
Uprava je bila vođena jedino ciljem podizanja vrijednosti tvrtke i rastom psolovanja. Imali su natprosječan rast prema svim parametrima. Na investirano su osigurli fantastične povrate i ja ne vidim ni jednu jedinu grešku da je napravljena u vođenju firme.
To što netko misli da svi hoteli trebaju biti otvoreni cijele godine i da tvrtka treba sudjelovati u gradnji kulturnog centra i da trebaju imati toliko i toliko uposlenih i toliko * to je lijepo, ali nek si taj kupi ili sagradi svoj hotel pa neka radi što poželi sa njime.
Koliko su mudri pokazali su inzistiranjem na ovoj podijeli i prodaji vankvarnerskog dijela.
LRHC će zarađivati oko 60 mil kuna i taj novac mogao obnavljati svake godine po jedan hotelu Opatiji na 4 ili 5*. Sad je taj novac nepovratno za jednokratnih 60 mil kuna otišao iz Opatije.

Ok, nama to odgovara jer ipak novac koji je platio Ostoja za LRHC bit će uložen u infrastrukturu što podiže i samu destinaciju pa kroz to posredno i našu investiciju.

Tako treba gledati i na situaciju moguće skore prodaje LRH. Recimo da u ponudi i Opatija proda svoj dio. Tih 400 mil kuna slijeva se u proračune i mnogi projekti poput nove plaže Slatina, vodoskoka, žičare, vodenog parka, nove luke, ljetne pozornice itd itd mogu biti realizirani a to će dizati kvalitetu cjelokupne destinacije i time vrijednost LRH pa je kupac na dobitku.
To nije isto kao da je platio nekim drugim dioničarima koji bi novce koje su dobili odnijeli negdje dalje.
Milim da je to jedna dodatna prednost LRH kao potencijalne akvizicije.

Kad gledam tako čak bi se mogao složiti sa nekim pisanjima ovdje da bi možda bilo interesantno ostati dioničar i nakon preuzimanja, jer bi tvrtka mogla od svega dodatno profitirati i nastaviti rasti po iznadprosječnim stopama.

Nemoj misliti na m2!

.

Nemoj misliti na m2!

Zanimivo razmišljanje u Jutranjom[/url]:

“Izgradnja novog terminala na Zagrebačkoj obali bi zauvijek zatvorila mogućnost da se Rijeka pretvori u jak turističko-jahtaški centar poput Monte Carla srednje Europe s prekrasnom rivijerom od Rijeke preko Opatije i sve do Mošćeničke Drage. Ovo je jamačno najljepša rivijera Mediterana koja do sada nije ovako doživljena.”

Nekretnine

Kako znamo da LRH je stavila na prodaju veliki broj nekretnina evo jedna nova transakcija. Kažu da se cijene ovakvih objekata kreću od 3000-5000 eur po m2. I da se prvenstveno traže kao rezidencijalni objekti kakvih LRH ima popriličan broj.

Nemoj misliti na m2!

E sad Daliborop ogromna je razlika izmedju 3000 i 5000 eura

Izašli su podaci za TZ Kvarnera. Jako dobar prosinac (+8%) ali i cjelokupna godina (+9% dolazaka, 8% noćenja).

Od toga nama zanimljiva opatijska rivijera rasla je 8,7% u noćenjima tj 146.878 noćenja !!
Kad pogledamo u zadnjih 5 godina broj noćenja je na rivijeri narastao 25% a već 2014 godine u Opatiji je prosječna potrošnja gosta po danu došla na 106 eur, a i dalje raste.

Nemoj misliti na m2!

Što bloger piše:

Kao što sam već rekao, i u 2016. očekujem snažan rast hrvatskog turizma iz više razloga. Što se tiče ulaganja/transakcija u smislu gornjega mislim da ulagači trebaju gledati prvenstveno tvrtke gdje većinu imaju financijski, tj. nestrateški ulagači, pri čemu mi padaju na pamet prvenstveno Valamar (EPIC ima nešto preko 50%), Arenaturist (fondovi Goldman Sachsa pri akviziciji, ne znam da li sada tim fondovima netko drugi upravlja, imaju oko 75%, pri čemu jedan manji dio ima Park Plaza), LRH.

Napomena: Imam dionice RIVP, ARNT i indirektno LRH. link[/url]

U 2016 očekujem ponovni krah većine svjetskih burzi zbog usporavanja rasta u Kini. Trese se burza u SAD-u i Engleskoj, a s obzirom da kad se netko nakašlje u SAD-u Hrvatska dobije gripu, vidjet ćemo koliko će duboko naša burza zaroniti.

Što se samih gostiju tiče, ne sumnjam da će ih biti, jer smo ipak sigurna destinacija, ali što to vrijedi s obzirom na krizu koja dolazi?

Što bloger piše:

Kao što sam već rekao, i u 2016. očekujem snažan rast hrvatskog turizma iz više razloga. Što se tiče ulaganja/transakcija u smislu gornjega mislim da ulagači trebaju gledati prvenstveno tvrtke gdje većinu imaju financijski, tj. nestrateški ulagači, pri čemu mi padaju na pamet prvenstveno Valamar (EPIC ima nešto preko 50%), Arenaturist (fondovi Goldman Sachsa pri akviziciji, ne znam da li sada tim fondovima netko drugi upravlja, imaju oko 75%, pri čemu jedan manji dio ima Park Plaza), LRH.

Napomena: Imam dionice RIVP, ARNT i indirektno LRH. link[/url]

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Bit će totalan potop tijekom ove godine.

Kome to ne smeta i voli biti dugoročan ulagač s višegodišnjim horizontom (5-7 g.), ne bi se trebao previše zabrinjavati.

. Ako sam i imao nekih dilema nakon što ovakvi stručnjaci predviđaju pad, sad sam siguran u brutalan rast ove godine

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Bit će totalan potop tijekom ove godine.

Kome to ne smeta i voli biti dugoročan ulagač s višegodišnjim horizontom (5-7 g.), ne bi se trebao previše zabrinjavati.

. Ako sam i imao nekih dilema nakon što ovakvi stručnjaci predviđaju pad, sad sam siguran u brutalan rast ove godine
[/quote]
Pa ako i padne ali bitno manje od marketa opet je to dobro.
Citat RBS:
Kreditni tim banke ističe da tržišta šalju stresna upozorenja slična onima u mjesecima prije krize banke Lehman Brothers 2008. godine. “Prodajte sve osim visoko kvalitetnih obveznica. Riječ je o povratu kapitala, a ne o povratu na kapital. U prepunoj dvorani, izlazna vrata su mala”, navode analitičari RBS-a u bilješci klijentima.
sada je na svakome da vidi sto je kvalitetno.

New Report

Close