Sad ti znaj dali je info, istekla stednja ili zaobilazenje poreza? U svakom slucaju ovdje ili kupnje nema ili se mahnito skida
Svakih par mjeseci ovdje se pojavi netko tko baš onako naglo želi van, i uvijek se nađe netko tko tu nagloću pokupi u par dana. To je već obrazac ovdje. Zadnji put, sjećam se jer sam i tada nešto malo brstio, to je bilo kad su još Grci bili aktualni, Cipras Šipras šta li već, kad se nije znalo hoće li banktrotirati…
U zadnjih 10 trgovinskih dana 1 mil. kuna prometa,stvarno nije loša likvidnost koja se otključala na 3.500 kn, znači za dobru cijenu ima i kupaca….
Čas je, da stavimo očekivanja za 2016:
1. LRH u 2016 će biti bolja nego u 2015. Ne samo zbog općeg rasta BDPa nego i sve renovacije koje su u planovima…
2. Proces prodaje LRH če biti pokrenut ali nije nužno, da će biti prodaja realizirana. Moja prognoza je 50-50%. Ako dođe do prodaje i ja očekivam barem 5000 kuna (što znaći barem 4300 kuna/dionicu za trenutni biznis te 700 kuna/dionicu za mrtve nekretnine). Može ta brojka i više ako će biti pravi bidding (između državnih fondova/hedge fondova/nekretninskih fondova/stratega), samo ne vjerujem, da će nas sreča obilaziti po ovom pitanju…
3. EBIDTA prognoza za 2016 će biti oko 120 mio kuna, a ta broj može puno viši ako se proda još koja nekretnina.
4. Vrijednost dionice će biti više pod utjecajem nelikvidnosti nego pod utjecajem dobrog poslovanja. Isto tako možemo očekivati puno +/- 10% promjena vezano na sam proces prodaje.
5. bit će opet puno sunca. Pa tako će biti gosti LRH zadovoljni
Sretna nova godina. Puno pozitivne energije i dobrih komentara/analiza.
Evo s nadama da će LRH u 2016. god. biti jedna od zvijezda burze s obzirom na proces prodaje i nadam se odličnu predstoječu turističku godinu, svima Vam želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u Novoj 2016. godini.
PUNO SRECE U 2016 !
Global growth will be disappointing in 2016 – IMF’s Lagarde
http://www.reuters.com/article/imf-lagarde-idUSKBN0UD0JI20151230
Sretna Nova godina svim kolegama dioničarima, uz želje za puno privatnog i poslovnog uspjeha, zdravlja i nadam se napokon razrješenja LRH sapunce 😉