>tete iz komunizma su me počastile večerom (neću sada reći da je to zato što sam jako lijep)
a ja vec pomislio da si im pokaza svoej legendarne zute kupace po kojima te se navodno moze prepoznati na opatijskim plazama
čuj, vidjele su po mojem jačem nosu da se u kupaćima krije anakonda, a i ja sam uvijek fin i pristojan prema osoblju pa osoblje to cijeni i obilato nagrađuje. tako su ove tete mene nagradile. naravno, sve to o trošku dioničara LRH. i neka, jer isplatilo im se budući da osim većinskog ovdje nitko još nije dobio šnitu kruha već samo mrvice.
Ja bih ove transakcije pripisao više friziranju portfelja nego reakciji zbog značajne promjene očekivane cijene u preuzimanju.
Na kraju dana još uvijek stoji činjenica, da nije nužno, da se LRH proda (barem tako je Ostoja komentirao, da će tražit jednu razinu vrijednosti).
I isto tako nije nužno, da će biti sklopljen dogovor, gdje bi mali dioničari dobili “puno” vrijednost.
A sa druge strane: 2016 će biti turistički gledano opet dobra. Najave su dobre: od turista do rasti BDPja.
Ako se LRH proda po 4000 kuna, to znaći, da bi u ovom trenu prodao super lokaciju, koja ima uhodan biznis i radi 110 mio kuna EBIDTA (sa prognozom rasta na 150 mio kuna godišnje u idućih 3 godina) za jednu miljardu kuna te oko 200 mio kuna za nekretnine koje nisu u funkciji.
Dali je želja, da Ostoja proda po toj cijeni? ja bih rekao, da sada, kada su sve negativne probleme skinuli i dolaze lijepi problemi (gradnja novih kapaciteta, razvoj, novo zaposlavanje i slično) mislim, da če ipak tražit neku premiju.
Poslovanje LRH (kao i ostalih turista) je i ove godine bilo veliki generator rasta BDPa ali to će na kraju ipak donijeti povratni efekt kada se situacija i kod nas popravi. Opatija kao najbliža destinacija, interesantna izvan glavne sezone od oporavka u zemlji može očekivati veći broj domaćih gostiju, kako individualno ali i kroz MICE segment jer oporavkom gospodarstva opet će zaživjeti kongresi, seminari itd.
Ne znam zašto se licitira sa cijenom? Svi su mogli pročitati da postoji desetak interesenata, a vlasnici su rekli i koja im je cijena prihvatljiva te da nije žurba i da neće prodati samo da prodaju. To je na ove razine ipak +50ak %
Eh dali nisan ja ovdije kosti ostavia radi zabave nego radi zarade nisan proleter Nego dionicar koji ima i zenu koja me voli ali one kupnje na 6000 nemoze oprostit hoce samo novcanice a to bez 7000 nemoze ocekivat
može li mi netko ukratko objasniti što se ovdje točno događa? stvarno nemam vrremena tražiti prijašnje tekstove jer imam puno posla. ako nekome nije teško bio bih zahvalan. one promjene alfi, beti, zeti itd. vi koji ste imali dionice LRH ste dobili i sve te druge dionice ili? da li je sad ukupna cijena niža ili viša prije toga? samo osnove ukratko. puno hvala
aha. a zašto su lrh toliko pali?
tvrtka se razdvojila na lrh i lrhc. Lrhc jos nije uvrsten za zse, ali je 25% tvrtke grad Opatija prodala za 880kn po dionici.