kakve to veze ima sa LRH??? nikakve, baš nikakve. ova dionica je i dalje prekupljena. nećete je se riješiti tako lako kolega, jer novi naivci ne nailaze u ovako nelikvidne dionice. sad ste taoc darka i ksenije i njihovih raspodjela. nemojte ljude navlačiti u turizam u doba terorizma i nesigurnog regiona, a o klimatskim promjenama i meduzama da ne govorimo. bolje ćete proći.
Daj ti delboy reci tim investitorima koliko je turizam prhka djelatnost. Neka utuku tih svojih 70 milijona u neku sigurnu djelatnost, preporučam crnu metalurgiju, to nikad neće propast.
Ili u Magmu da ulože, a može i u čarapanu…
Daj ti delboy reci tim investitorima koliko je turizam prhka djelatnost. Neka utuku tih svojih 70 milijona u neku sigurnu djelatnost, preporučam crnu metalurgiju, to nikad neće propast.
Ili u Magmu da ulože, a može i u čarapanu…
ja trenutno nikamo ne bih ulagao na ZSE jer je situacija dosta nepovoljna za potencijalne ulagače i postoji opasnost od nemogućnosti povrata uloga, ma koliko se navlačilo.
LRH je odlična firma, ali preloša dionica. To je činjenica i nikakve osobne uvrede poput tvoje to ne mogu pobiti. Nikad nisam ovako poput tebe komunicirao jer mi je to ispod svake razine, uvijek nastojim biti realan i objektivan, čak i ako se to ne uklapa u vaše bajke. Nećete se ovoga riješiti, svjesni ste toga. Odatle i ta nervoza, ali zanimljivo, ne kod pravih ulagača poput dalibora koji gleda dugi vremenski rok, nego baš kod tebe i tebi sličnih – želite se otarasiti vašeg fantastičnog uloga. samo se pitam zašto, ako ste tako sigurni u svoje piskaranje? ušutkati me nećeš na taj primitivan način, samo mi reci gdje sam pogriješio kad sam turizam opisao kao krhku djelatnost. pa pogledaj što se događa u europi i regiji? to bi ti moralo biti zvono na uzbunu, ali ustraj ti i dalje pri svojem pa ćemo vidjeti za par godina tko je bio u pravu. meni je svejedno.
Ajme, najbolji su ovi sto se rijese dionice pa im se gace tresu da slucajno ne naraste dionica pa da si pojedu sve nokte od zavisti… Ajme. A i misle da su svi takvi spekulanti ko oni…
Sve vise mi se cini da ovaj forum treba prestati citati. Ili barem staviti vecinu na ignore, a citati samo dalibora i par drugih koji OK pisu. Od ovih ostalih ko delboy samo se mozak truje…
Dečki ja nisam baba Vanga i bilo bi jako lijepo da mogu izračunati ili predvidejti dali će sutra doći do rata, potresa ili udara metora koji će nas sve vratiti u srednji vijek. Zapravo to je potpuno izvjesno i ja vam već sada sa 100%-tnom sigurnošću mogu reći da će to dogoditi ali jedino ne znam kada 😉
No eto ove moje izračune uzmite kako hoćete i oni govore o tome što će se minimalno dogoditi sa LRH kao tvrtkom ako se ne dogode ovi vaši katastrofični događaji na koje upozoravate.
Matematika kaže da će tvrtka LRH (a onda valjda i dionica) vrijediti za 5-6 godina najmanje duplo nego sada.
A sada vi onda uzmite koeficijente vjerojatnosti za ove vaše događaje pa množite prinos od 100% sa njima i izračunajte si rizik ulaganja u bilo što i alternative pa sami donesite odluku. Jedno je sigurno, ako ne uložite u LRH neće sudjelovati u zaradi koja proizlazi iz predvidivog rasta poslovanja, a naravno onda novac morate staviti u neku alternativu.
Nekretnine? Zlato? Depoziti? U ovim nekim vašim najcrnijim scenraijima i to je jako rizično.
Zaključak?
Najbolje je novac onda odmah potrošiti. Tada više nema rizika 😉
LRH je odlična firma, ali preloša dionica.
Odatle i ta nervoza, ali zanimljivo, ne kod pravih ulagača poput dalibora koji gleda dugi vremenski rok,
Delboy ima ovdje pravo. LRH je preloša dionica za ulagače koji imaju kraći horizont ulaganja.
Mislim, da smo uvijek govorili o 3 do 5 godina. I naravno, sada kad je to vrijeme prošlo, opet pričamo o istom horizontu, jer očito nama se nigdje ne žuri ako poduzeće nastavi razvoj kakvog gledamo (to što su planovi za 2016 te 2017).
Možda još misao oko terorizma: sve su to mogućnosti. Ako se šta god desi, nama je važno što LRH nema velikog duga (kojeg treba naplatit bez obzira što se vani događa) i tako možemo pričekati. Naravno, da se onda kalkulacije rasti promene ali isti princip bi mogli staviti na svaku dionicu.
Zaključak?
Najbolje je novac onda odmah potrošiti. Tada više nema rizika 😉
Mislim, da je to najbolja prognoza daliborop-a
🙂
🙂
[/quote]
ja sam vam i rekao da potrošite lovu. bit ćete sretni i zadovoljni. čemu se mučiti i analizirati kad je sve to iluzija. trošite.
🙂
[/quote]
ja sam vam i rekao da potrošite lovu. bit ćete sretni i zadovoljni. čemu se mučiti i analizirati kad je sve to iluzija. trošite.
[/quote]
Naravno! A zamisli da drugi uloze i dobiju, a ti jadan pozalis. Bilo bi ti krivo… Najbolje da svi rade kao ti, tako ako si i pogrijesio mizes reci da nije do tebe, nisi ti kriv. Svijet je takav…
🙂
[/quote]
[/quote]
Naravno! A zamisli da drugi uloze i dobiju, a ti jadan pozalis. Bilo bi ti krivo… Najbolje da svi rade kao ti, tako ako si i pogrijesio mizes reci da nije do tebe, nisi ti kriv. Svijet je takav…
[/quote]
sudiš po sebi. meni je svejedno gubite li ili dobijate, meni je bitno da sam ja sretan. a vi ste sretni kad drugi gube, to ste pokazali niz puta. to je realnost ovog foruma
Kolega Delboy ne vrijedi se pjeniti, svi mi stari ulagači znamo kako LRH stoji i da je se bez Ostojine milosti nećemo riješiti. A to što i koliko vrijedi na papiru, već se dokazalo da ništa ne znači. Što se ZSE tiče i tu znamo kako stvari stoje, kupaca nema. Zabava između Rusa, Turaka i Amera tek počinje, ne bi Biden navraćao u susjedstvo da neće biti neka tarapana. Uglavnom sretno svima koji ulažu u ovim nesigurnim vremenima.