LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja kupovah po 6000 dobro 5920 i bih sretan prije 8god sto sad nevrijedi kako zeni na oci ja rekoh 12000 jos prosuh u tuzbi jao kak sam g di je lopina ranije bio da me prosvjetli dali nam se presltal na solar

pogubili ste se u brojkama, očekivanjima , dobiti, papirima, nekretninama…a to uopće nitko ne spori. dionica je prekupljena, nema napretka dionice, ne firme, nema rasta cijene nego stagnacija, nema izvjesnosti više, to je najveći minus. svi ste tu i očekujete i dalje da dolazi gorivo tj. keš u dionicu, ali u ovakve dionice keš ne ulazi samo tako. rast cijene odradili su oni koji dionicu već imaju, a novih nema. a nema ih, između ostalog, zato što previše pišete o dionici. to je dvosjekli mač. za dionicu ovakve likvidnosti 2-3 posta mjesečno su uvrh glave, a ovdje se piše svakog sata po par postova. zato se ja ne čudim ovakvom padu likvidnosti. nema novih kojima ćete uvaliti svoje dionice. zato se okanite pisanja jer nema smisla – nitko novi tu neće više doći, burza je u k…cu, nema likvidnosti, nema interesa za dionicama više u narodu..do iduće faze pretjerivanja se morate malo strpiti i sve će biti ok. zasad je ovo čista prekupljena dionica.

...povijest se ponavlja...

I ja si isto tako mislim već duze vrijeme, ali ovaj put je Delboy u postu iznad točno pretočio moje misli na papir.

Svi tu pišu hvalospjeve već jako dugo, a to, naravno, samo sa jednim ciljem – da što prije uvale svoje dionice novim mušterijama i da jednom za sva vremena nestanu glavom bez obzira sa ove lokalne prčvarnice zvane ZSE, od koje uskoro (nakon Nove Godine) neće ostati ni kamen na kamenu.

Samo, odavno su prošla vremena kad su te bajke prolazile, pa čak i oni koji su se nekad razbacivali cashom kao da nema sutra – danas gledaju kako će potrošiti svaku lipu.

Još će nekako proći oni koji su u likvidnijim turističkim izdanjima kao RIVP.
Tu se uvijek da riješiti par desetaka tisuća komada bez velikog rušenja cijene.

Kako ce ovi sto drze ekvivalent toga – odnosno par stotina dionica LRH – toga se riješiti kad im bude priša – to je pravo pitanje.

Ne znam ko koga putem foruma navlači na kupnju ili prodaju ali činjenica je, da za LRH svi znamo, da ima i pluse i minuse.

PLus: povjesna pozicija Opatije na Jadranu te moguć razvoj premium turizma / vlasnik je investicijski fond, koji je reako, da izlazi iz priče / većina poteza uprave, koja je bila dosada napravljena je u smjeri postiganja više vrednosti firme / uprava je sa bonusima vezana na prodajnu cijenu hotela / najavljene investicije koje osiguraju rast prihoda u sledečih 3 godine / 1000 kuna na dionica u nekretninah, koje će se prodat / oporavak tržišta / mali dug firme / na skupštini možeš pričati sa svakim pa tako ostvariti svoj vlastiti dojam / dobro poslovanje (planirano 140-150 mio HRK EBIDTA u 2017) / nema tuljarnja prihoda na razne fee-je ili visoke kamate

Minus: nelikvidnost dionice / netransparentnost korporativnih poteza / rizik da većinski vlasnik male dioničare preskoči / nema dividende / interes Opatije nima istog interesa kao mali dioničari / nema jasno iskomunicirane vizije, šta LRH želi postat

Sada, svaki ko ulaga sam presudi šta i kako. Sam si zbroji ove pluse i minuse. Ja mogu za sebe reči, da sam zadovoljan, što rade super. Nisam zadovoljan sa malim prometom, ali takav je free float. I naravno nadam se, da ću napraviti exit u javnoj ponudi. Sa vremenom ulaganja nisam ograničen, pa tako mogu pričekati godinu ili pet.

I naravno nadam se, da ću napraviti exit u javnoj ponudi. Sa vremenom ulaganja nisam ograničen, pa tako mogu pričekati godinu ili pet.

Mnogi na ZSE već jako, jako dugo čekaju raznorazne javne ponude koje, lako moguće, nikad neće dočekati (uključujući i mene).

Regulativa na ovdje stvarno idealna da se takve obveze prolongiraju što je više moguće.

S druge strane, velika je sigurnost pri ulaganju u ovu firmu koja će, u najboljem slučaju, polagano rasti ili stagnirati – i to, naravno, ako ne dodje do većih potresa u svijetu koji ce se preliti i na naš turizam, a koji su sve vjerojatniji.

Drugo je pitanje, zašto uloziti sredstva u takvu firmu od koje još jako dugo vremena od dividende nećete vidjeti ni D.

Tako da – što se svega toga tiše – ovo vam je vjerojatno idealna dionica za dočekati mirovinu.

i onda bacis pogled na godisnji prinos i nasmijes se. Niste bas nesto na temi best buy aktivni. Nije vrag da cuvate novce u carapi, umjesto da zemite 30% godisnje.

Da ste pricali ove bajke prije godinu-dvije jos bi vas razumio. No sada kad je sve jasno sto ce se u daljnjem periodu odvijati vi to ne vidite nego mlatite praznu slamu. Vasi postovi se mogu copy paste na rivp, arnt, ht, kodt, zvzd…..ne bi nitko ni primjetio razliku. Pojeo vas pesimizam u losim dionicama i certifikatima.

Ja sam ovdje godinu dana i 20% sam u plusu,meni dosta….
likvidnost je problem skoro cijele burze i mi koji imamo po par stotina ovih dionica taj smo rizik svjesno preuzeli….
u Maestrlima sam imao 6 tisuća dionica na cijeni od 100-130 kn kada se dnevno tržilo po 20 dionica i kvart99 mi je isto pisao što i sad ovdje, a ja sam mu lijepo savjetovao da kupuje, da se mani čorava posla i da kupuje dionice, možda je kupovao kada sam ja prodavao od 250 do 350 kn….

Evo jos jednog koji ima “milijone” i to javno pokazuje …
Sorry, ali meni je to presmijesno i pomalo sumnjivo.

Da, upravo tako……

Takvo javno razbacivanje ciframa je najbolji pokazatelj ne biranja sredstava za postizanje zarctanog cilja.

Baš me zanima kako ce se prodati tih parsto komada u plusu dok ne dodje ta zeljno očekivana javna ponuda – ukoliko, naravno, u medjuvremenu ne uleti neki fondić koji jedva čeka da pokupi vaše dionice……

U Maestralima sam čekao 3 godine, ovdje sam tek 1 godinu….

Očito ste na kupnji, ali baš i nema prodaje, možda uleti dionica ili dvije ali ovi koji imaju više ne prodaju, želim vam više sreće drugi put, ovdje je baka prošlasakolačima…

@plavac1

Lupaš gluposti, jer nikako ne možeš uspoređivati HMST na 100kn i LRH na 4000kn… Ekvivalent bi bio LRH na 2000kn, jer budimo iskreni, svi smo znali da će tada rasti, kao što smo znali da ide natječaj za HMST…

Znam to najbolje jer sam HMST kupovao od 100-120kn, kao i LRH na 1900-2500kn…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ako ste emotivno vezani za dionicu, to je onda potpuno drugi par rukava…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close