LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Je u pravu ste dobit razdoblja je manja za 5 mil kuna tj 5%
No prošle godine u tom razdoblju prodana je vila i zemljište iz koje je ostvareno 24 mil kuna izvanrednog prihoda što je bilo oko 22 mil kuna zarade budući da je knjigovodstvena vrijendost bila mizerna.

Kad to izbijemo imamo rast dobiti u periodu od 21% tj 16 mil kuna.
Isto je i sa EBITDA itd.

Ovaj dalibor je legenda jer se ne živcira. Svaka čast! A dionice su zakon stvar! Onaj ko ima malo soli u glavi zaradit će više nego onaj ko nema malo soli u glavi. Najlakše je pročitati jednu brojku i usporedit je sa brojkom iz prošle godine. Pa tako mogu i djeca u osnovnoj školi zaključivati što je dobro, a što loše.

Opet se pokazuje isto kao i u prošlom izvješću. Ovdje dalibor koji ima malo soli u glavi i koji troši vrijeme na analize i proučava ovu dionicu u detalje, tako reći, živi s njom, dijeli BESPLATNO svoja razmišljanja i viđenje. Onda netko usporedi dva broja i onda raspravlja s njim. Nevjerojatno… Umjesto da mu budete zahvalni jer ono što on daje tu je u biti "živa lova", tj. informacija, znanje i vrijeme! Al, ajde, barem će mu tržište to platiti, a da nema i ljudi koji drugačije razmišljaju ne bi se moglo dobro zaraditi. Ovako se nude zbilja lijepe prilike za one koji se potrude bar malo razmisliti.
[/quote]

Krešo, apsolutno ste u pravu. Forumi generalno nisu najbolje mjesto za nauciti se ulagati, vecinom su tu sveznalice koje znaju da ce ovo ici gore, ili dolje, za xy%, zbog ovog ili onog razloga, međutim tu i tamo nađu se ljudi poput Dalibora ciji su postovi u pravom smislu zlato što bi ameri rekli, analiticki i argumentirani. do sada sam na forumu naišao valjda na trojicu-cetvoricu takvih, i što je najgore svi su prije ili kasnije otišli jer su izgubili volju natezati se s likovima koji su deset kopalja ispod njih. zato svaka cast Daliboru na trudu i strpljenju, a i cinjenici što svoje znanje i utrošeno vrijeme dijeli besplatno. ovo mi je prvi post ikad na forumu, a registrirao sam se (nakon što vec više godina posjecujem forum) iz razloga što kvalitetni forumaši odlaze jer su ovi drugi uvijek glasniji, pa eto, minimum što mogu napraviti je dati podršku. živili!

Dokle god je cijena LRH obrnuto proporcionalna glupostima koje se ovdje mogu pročitati, nema razloga za zabrinost. [emo_smijeh]

@randopph

a kako bi vi željeli da izvješće izgleda. Pobrojali ste činjenice, i samo jedna je naoko kritička, jedna sarkastična?

Kritika:
-činjenica jest da je unatoč rekordnom broju dolazaka i noćenja dobit pala
Jasno vam je da je dobit prošle godine bila veća zbog prodaje imovine?
Svi pokazatelji su rasli i to znatno više od povećanja broja noćenja
Prihod, GOP, EBITDA i dobit (kad izuzmemo izvanredne prihode) !!

Sarkazam?
-netko je spominjao divku?!
Dok uprava ulaže sa povratom manjim od 7 godina što je prinos od 14%, a rezultati rastu više od 20% godišnje ne vidim tko je lud da traži da isplate dividendu i čemu?
Platiti porez, prvo tvrtka, pa onda i dioničari?
Isplatite si dividendu tako da prodate koju dionicu, ako vam novci trebaju, ostavimo upravi novac da ga i dalje tako uspješno oplođuje. Što više ja bi volio da nas pozovu u dokap za obnovu i širenje, ako im treba još novca.

Volio bi da Ostoja objavi da odgađa prodaju na jedno 2-3 godine minimalno i treba računati da kupovinom dionica do kraja godine “izbjegavate” novi porez.

Nemoj misliti na m2!

ma samo da darko proda izgleda da se ne možemo dogovorit oko početne cijene zato se ne trguje ja tipujem na ono od dalia dalia 5500 na cijenu od 4000 milje zarada

caa25% rizik da se ne proda velik (?) izgleda da je svima dosta uzimam margin na 300000 milja u 12 mijesecu ako ne bude prodaja puš 30000 milja ako prođe dobit 60000 neka moja računica i kolege na kupnji 101

gotovo je sa lrhc prošla podijela imam i ja zlatni rat onako ostavih ženi za mirovinu kolega lopina je u pravu zato navalite na prodaju čeka vas 101

… podržavam trud i rad dalibora… rijetko zanimljiva, poučna i na kraju – korisna razmišljanja/analize… “ne-se-iznervirati” i otići!!! ostajte ovdje!!! (:OI… a svatko neka čita razmišljanja/analize kako želi i djeluje po istom…

Oštro protestiram.
Zaista se prava sekta,umjesto da demantirate moj bafetovski izračun..vi škare.
Tko nije sektaš nema što komentirati.
Gori ste od crvenih Kmera!!!!!!

Ma bubica, nemoj se ljutiti… Kad budeš veliki onda ćeš se moći igrati s većim dečkima. Dotle se igraj s vršnjacima u pijesku…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

lopina, osim ako se jako dobro zabavljate, vi zapravo ne razumijete da se turistička firma ne može vrednovati po P/E.
neto dobit tu jako malo znači, jer je za turista amortizacija doslovno cash koji ostaje u firmi.
druga je stvar industrijska firma koja mora svakih nekoliko godina proizvodni pogon i linije potpuno nove uvoditi, jer tehnologija brzo zastarjeva.ž
bolje da su vam obrisali postove, jer ste se ionako samo sramotili… ili zabavljali, a onda opet bolje da su obrisali da ne ohrabruju druge trolove.

Krešo, apsolutno ste u pravu. Forumi generalno nisu najbolje mjesto za nauciti se ulagati, vecinom su tu sveznalice koje znaju da ce ovo ici gore, ili dolje, za xy%, zbog ovog ili onog razloga, međutim tu i tamo nađu se ljudi poput Dalibora ciji su postovi u pravom smislu zlato što bi ameri rekli, analiticki i argumentirani. do sada sam na forumu naišao valjda na trojicu-cetvoricu takvih, i što je najgore svi su prije ili kasnije otišli jer su izgubili volju natezati se s likovima koji su deset kopalja ispod njih. zato svaka cast Daliboru na trudu i strpljenju, a i cinjenici što svoje znanje i utrošeno vrijeme dijeli besplatno. ovo mi je prvi post ikad na forumu, a registrirao sam se (nakon što vec više godina posjecujem forum) iz razloga što kvalitetni forumaši odlaze jer su ovi drugi uvijek glasniji, pa eto, minimum što mogu napraviti je dati podršku. živili!

Potpisujem. Nemam običaj išta komentirati, no istina je da se u promilima mogu izmjeriti postovi i zalaganje kao što to radi dalibor na forumima, pogotovo kad je LRH u pitanju. Dalibore, respekt, ima nas koji jako cijenimo takav pristup, nek se zna!

nema više 101 nice pappa

Potpisujem. Nemam običaj išta komentirati, no istina je da se u promilima mogu izmjeriti postovi i zalaganje kao što to radi dalibor na forumima, pogotovo kad je LRH u pitanju. Dalibore, respekt, ima nas koji jako cijenimo takav pristup, nek se zna!

Bravo! Nek se vidi da ne čitaju samo oni što komentiraju! I da daliborovo pisanje ima smisla. Virujen da je dosta ljudi nešto novo naučilo, a najviše kako promišljati, sagledavati stvari i logički zaključivati!

Živili!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close