LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemojte pisati gluposti, ja pišem o dobiti a vi o prihodima.
Valjda je bitno da uz prihode postoji neka dobit zar ne?
A ne da prihodi rasu i dobit pada, bitno da su se troškovi za zaposlenike povećali.

Ako vam je toliko do prihoda što se ne počnete baviti Petrokemijom i sl. dionicama. Strašno kada netko ne želi zbog toga što je dioničar priznati da je nešto kakvo je – loše.

Još je strašnije kad netko omalovažava ozbiljno čitanje izvješća vadeći potpuno irelevantan podatak.
Je u pravu ste dobit razdoblja je manja za 5 mil kuna tj 5%
No prošle godine u tom razdoblju prodana je vila i zemljište iz koje je ostvareno 24 mil kuna izvanrednog prihoda što je bilo oko 22 mil kuna zarade budući da je knjigovodstvena vrijendost bila mizerna.

Kad to izbijemo imamo rast dobiti u periodu od 21% tj 16 mil kuna.
Isto je i sa EBITDA itd.

Nemoj misliti na m2!

No prošle godine u tom razdoblju prodana je vila i zemljište iz koje je ostvareno 24 mil kuna izvanrednog prihoda što je bilo oko 22 mil kuna zarade budući da je knjigovodstvena vrijendost bila mizerna.

Isto je i sa EBITDA itd.

Ovaj dalibor je legenda jer se ne živcira. Svaka čast! A dionice su zakon stvar! Onaj ko ima malo soli u glavi zaradit će više nego onaj ko nema malo soli u glavi. Najlakše je pročitati jednu brojku i usporedit je sa brojkom iz prošle godine. Pa tako mogu i djeca u osnovnoj školi zaključivati što je dobro, a što loše.

Opet se pokazuje isto kao i u prošlom izvješću. Ovdje dalibor koji ima malo soli u glavi i koji troši vrijeme na analize i proučava ovu dionicu u detalje, tako reći, živi s njom, dijeli BESPLATNO svoja razmišljanja i viđenje. Onda netko usporedi dva broja i onda raspravlja s njim. Nevjerojatno… Umjesto da mu budete zahvalni jer ono što on daje tu je u biti “živa lova”, tj. informacija, znanje i vrijeme! Al, ajde, barem će mu tržište to platiti, a da nema i ljudi koji drugačije razmišljaju ne bi se moglo dobro zaraditi. Ovako se nude zbilja lijepe prilike za one koji se potrude bar malo razmisliti.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Ima li nagađanja kad će LRHC na burzu?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Ima netko bilokakvo saznanje po pitanju prodavanih nekretnina? Koji je rezultat? Očekivao bi jedno priopćenje LRH u vezoi toga (ipak je ovo materjalno bitna činjenica)…

Nemam sada vremena da stavim ovo u svoje tablice. Mislim da nam je Portorož malo podbacio, ništa strašno ali rekao bi da će biti cca 5-8 mil kuna manje prihoda nego sam ja najavljivao. Sama matica je potvrdila moja očekivanja. Rast noćenja je 5% koliko sam ja računao da će biti na godišnjoj razini. Uz to sam računao na 5-7% rast postignutih cijena tako da to ukupno daje 10,25-12,35% rast prihoda.
Kako sada gledam čini mi se da je to manje tj negdje oko 8% ali moram još malo računati.
No s druge strane računao sam na dosta manju maržu, pogotovo u Portorožu pa se to kompenzira pa će na kraju EBITDA (IZ POSLOVANJA!!) će biti blizu 160 mil kuna.

Homer, LRH je prihodovala od prodaja vila u zadnje 2 godine 24+35 mil kuna, a dobit koja rozlazi iz toga je oko 52 mil kuna. No neotpisana vrijednost je samo knjigovodstveni trošak pa su ti svi novci završili u investicijama.
Dodajte na to još 10 mil kuna iz dobijenog spora sa državom i to je u 2013 i 2014 69 mil kuna koje su se investirale u sada stvaraju nove prihode.

@Plavi

a što da radimo sa tim prihodima od imovine?
Ja ih izbacujem iz računice kada računamo fundamente vezane na prihod, ali to direktno odsjeda u dobit i povećava book, smanjuje zaduženost ili se koristi za investicij u punom iznosu. LRH bi mogla narednih 10 godina svake godine prodati po jednu nekretninu od 30 mil kuna, a to joj uopće nebi umanjilo vrijednost nego baš suprotno budući da se u blanci vodi po smješnim iznosima a u prihodu ne sudjeluje.
To je sasvim različito od onoga što se npr stalno trubi na HIMR o revalorizaciji imovine, jer od toga ako se to ne unovči nema nikakve stvarne koristi za društvo. Samo piše da nešto vrijedi više, što ionako svi znamo, ali od toga se ne može ni investirati ni djeltiti dividenda pa ne vidim neke svrhe.

Bit će zanimljivo kad se objavi prodaja imovine. Sve što je oglašeno ne sudjeluje u prihodima ni sa jednom jedinom kunom, čak nije ni u najmu, nego stoji i amortizacijom još dodatno umanjuje dobit.

Baš me zanima kako će tržište reagirati ako LRH proda sve što je oglasila.
Dobit na kraju godine bi morala onda biti debelo preko 100 mil kuna.

Nemoj misliti na m2!

koja pus. vidi onog na kupnji

Isto je i sa EBITDA itd.

Ovaj dalibor je legenda jer se ne živcira. Svaka čast! A dionice su zakon stvar! Onaj ko ima malo soli u glavi zaradit će više nego onaj ko nema malo soli u glavi. Najlakše je pročitati jednu brojku i usporedit je sa brojkom iz prošle godine. Pa tako mogu i djeca u osnovnoj školi zaključivati što je dobro, a što loše.

Opet se pokazuje isto kao i u prošlom izvješću. Ovdje dalibor koji ima malo soli u glavi i koji troši vrijeme na analize i proučava ovu dionicu u detalje, tako reći, živi s njom, dijeli BESPLATNO svoja razmišljanja i viđenje. Onda netko usporedi dva broja i onda raspravlja s njim. Nevjerojatno… Umjesto da mu budete zahvalni jer ono što on daje tu je u biti "živa lova", tj. informacija, znanje i vrijeme! Al, ajde, barem će mu tržište to platiti, a da nema i ljudi koji drugačije razmišljaju ne bi se moglo dobro zaraditi. Ovako se nude zbilja lijepe prilike za one koji se potrude bar malo razmisliti.
[/quote]

KressoM,stvarno si dobro ovo napisao, svaka čast…uvjek gledaš stvari malo dublje i zato uvjek čitam tvoje postove[emo_palacg], neke druge samo preskočim…

Zbog Dalibora i jesam u LRH…

>Zbog Dalibora i jesam u LRH…
Ja sam zbog zarade.
[emo_smijeh]

-činjenica jest da je lrh u inv ciklusu
-činjenica jest da rastu prihodi
-činjenica jest da je unatoč rekordnom broju dolazaka i noćenja dobit pala
-činjenica jest da se očekuje knjiženje prodaje ( i daljnja prodaja nekretnina u q4 ), a time i povećanje dobiti
-činjenica jest da prodaje lrh
-netko je spominjao divku?!

osobno nisam bio zadovoljan niti nakon q2, nisam niti sada. neka svako zaključi za sebe ponaosob da li je cijena opravdana!

homere
par stotina dionica nemaju svi forumaši zajedno (ako izuzmemo mateja)!

Zacudio bi se…

www.lociraj-popust.com

Ja imam 247 dionica LRH i kupljene su po prosječnoj cijeni nešto ispod 4.000 kn u drugoj polovici prošle godine…znam još jednog aktivnog forumašana na temi LRH koji ima nešto manje od mene ali još uvjek puno…

inače frankie kojeg nema zadnje vrijeme na forumu jer čovjek je stalno na putu ima oko 600 dionica LRH…

Nekak si kontam da bi skupili tri hiljadarke (mozda i vise…)

www.lociraj-popust.com

New Report

Close