Mi kao da ne gledamo ista izvješća??
Rast ukupnih prihoda 36,6 mil tj 11,7%
Rast prihoda iz poslovanja 62,9 mil tj 22,7%
To je nekome loše?
Troškovi su rasli gotovo istom stopom kao i poslovni prihodi.
Istina marža je prošele godine ispala 48% ali tko prati zna da je ta zarada bila od prodaje imovine i presude, a ne od posovanja.
No baš me zanima što ćete onda pisati kad po završnom iskažu enormu zaradu i dobit od prodaje imovine? Tad će se naravno to izbijati jer je jednokratno 🙂
Nemojte pisati gluposti, ja pišem o dobiti a vi o prihodima.
Valjda je bitno da uz prihode postoji neka dobit zar ne?
A ne da prihodi rasu i dobit pada, bitno da su se troškovi za zaposlenike povećali.
Ako vam je toliko do prihoda što se ne počnete baviti Petrokemijom i sl. dionicama. Strašno kada netko ne želi zbog toga što je dioničar priznati da je nešto kakvo je – loše.
lp
[/quote]
pa možeš si izračunati koliko prihod od npr 100 nosi dobiti…cca 40%
tako da ovdje nije baš slučaj kao kod petrokemije da proizvedu nešto za 100 i prodaju za 80…
bogte, pa ne kužim ovo…jbt firma na 400 milja prometa napravi 150 milja dobiti…i ne valja…[emo_vrtimise]
Ti se zapitaj šta će bit kad se proknjiže ove silne vile koje su se prodale 1. listopada.
[/quote]
i kad se izgrade nova tri hotela…
[/quote]
Znači taman ta nekih 3 godine možemo očekivati neki veći rast dobiti?
Samo vi čekajte…
btw. vas dvojica ste mi kao Lolek i Bolek… ne znaš tko koga tu nadopunjuje…
Pa kakva je struktura prihoda prosle a kakva ove godine?
I kakva ce dobit biti kad se u IV. kvartalu budu knjizile prodaje vila?
Naravno da nije loše dobit od 155 na 400 milja, to je odlićno.
Ali ovdje se radi o očekivanjima i o trenutnoj cijeni na burzi koja je imala određena očekivanja i bila dosta visoko u odnosu na ostale turiste. OK ima tu i priče sa prodajom koja daje na cijeni dodatno.
Ili se možda varam, možda se očekivalo da će raditi ove godine sa ovakvom turističkom sezonom lošije nego prošle kišnje godine?Ako je tako onda je ovo prilika za kupnju.
lp
Vidim da su najvise razocarani oni koji ni ne posjeduju dionice lrh.
Izvjesce je vrlo solidno. Imamo rast prihoda od 23%,a imali smo ga i 2014. A po najavama cemo ga imati i u 2016 god.
Pozdrav ovima koji za vrijeme investicijskog ciklusa traze dobit.
Pa kakva je struktura prihoda bila prošle godine, koliko je došlo od prodaje imovine?
Inaće nije ovo brodar pa da gledate jednokratne stavke prodaje imovine, još kod LRH može jer se povećava kapital što je djelom bitno kod prodaje, ali kod prodaje imovine imate nerealne fundamentalne pokazatelje koji često znaju zavarati.
lp
Pa kakva je struktura prihoda bila prošle godine, koliko je došlo od prodaje imovine?
Inaće nije ovo brodar pa da gledate jednokratne stavke prodaje imovine, još kod LRH može jer se povećava kapital što je djelom bitno kod prodaje, ali kod prodaje imovine imate nerealne fundamentalne pokazatelje koji često znaju zavarati.
lp
[/quote]
nek me dalibor ispravi ako sam nešto fulao – sve je ugrubo
u zadnje dvije godine prodane nekretnine u protuvrijednosti cca 50,0 milja – te vile su stajale neiskorištene u obliku cigle, crijepa i žbuke, bez ikakvih prihoda
za te pare je kupljen npr portorož koji noci 50 milja prihoda i na to 40% dobiti
a vila ima još na bacanje…
i btw izvješće katastrofa…pa kak nitko ne stavi onda par stotina komada na prodaju na 4 kile i nek se riješi nesretnog balasta…izgleda da ima prilika koliko hoćeš na marketu i doma, a bogami i vani, evo dojče bank kreše troškove, porasti će im profitabilnost značajno…ili VW cijela pala drastično…
lp
[/quote]
Pa upravo tako. Izbaci i jednokratne prihode i iz prosle godine. Ili pricekaj kad se proknjize i svi jednokratni prihodi ove godine. Ovako kako se sada usporeduje – nije usporedivo.
Ako gledamo, da je ove godine u 1-3q matica LRH došla sa poslovanjem na 221 mio HRK prodaje a prošle godine u tom periodu 204 mio HRK ( cijela godina 2014 bila je 236 mio hrk, a 2013 bila je 229 mio hrk, a ove godine očekujem oko 255 mio) onda vidimo, da stvar raste sa dobrom stopom.
Naravno k tome se doda još neznam koliko izvanrednih prihoda.
Ali nas zanimaju samo ovi osnovni, jer na ovome se gradi kalkulacija, jer i LRH nema neograđen vir tih vila koje se može prodat. (iako je istina, da je toga zaista puno)
Iduće godine možemo računati zbog renovacija + dizanja kategorije na nekih 280- 300 mio HRK prometa a 2017 sa novim hotelom 330-350 mio HRK.
Ove brojke su slične Daliboropovim prognozam. I bile su ovjde više puta napisane. Sada, kome je izvještaj razočaranje – jbt ga. Možda je dobro da se pogleda i razdvoji normalno poslovanje i izvanredno… a ako još ne volite što vidite. Evo, može se prodat na burzi.
Ako se uzme maržu iznad 40% onda vidimo da će u 2017 biti to nekih 150 EBIDTA.
Stavite valuacije kakve želite i očekivajte što želite. Ja samo znam, da nema puno takvih poduzeća. A na žalost stanje na tržištu je takvo kakvo je.
Što sam razočaran sa ovom objavom je to, što neznamo nikakve informacije oko nekretnina, koje su prodavali 1.10. I to nije ok, jer bi mogli staviti u izvještaj…