LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

prvi promet 🙂

Kako se stvari brzo dešavaju, dobro je da napravimo jedan sažetak:

– prvi posao je iznad naših prognoza. Po meni to na neki način odraža očekivanja o prodaji LRH.

– najavljene investicije na neki način so dovoljno velike, da možemo reči kamo će ići novac od nekretnina.

– mali dioničari nosimo velik rizik, koji je vidljiv i u načinu prodaje/kupnje LRHC. U biti treba biti iskren i reći, da ako ne treba trošit dodatne novce, onda se ne troši. Ako budu LRH prodavali na slični način…

– ZABA je napravila valuaciju za LRHC – možda možemo sa istim faktorima očekivati da se istu valuaciju napravi i za LRH? Ovo sigurno otvara vrata novom riziku. Sreča, da na neki naćin Ksenija želi maksimizirati…jer tako možda će biti realizirana prodaja.

– ovaj tjedan će doći info o 3q. Pa će informacije o poslovanju malo olakšati osječaj prevare koji su neki dioničari osjetili uz transakciju LRHC.

Ima jedna zanimljiva stvar.
Recimo da je u ovoj diobi sada utvrđena neka obračunska cijena za LRHC.
Nek je to tih 885 kuna.
Ksenija je znala koliko se otprilike to cijeni i sumnjam da je prihvatila manje u razračunavanju sa Ostojom.
Sad kada pogledamo podjelu SNHO vidimo da su Alfa i Beta podjeljeni po modelu 62:38, ali u Delti i Gami je to malo teže izračunati.

Ostatak dionica su dijeili po tom ključu ali LRHC i LRH su podjelili u nekom drugom omjeru. Delta je dobila 25540 dionica LRH, a Gama 10318 i sve dionice LRHC.

Ako u jednadžbu stavimo da LRHC vrijedi 885 kuna onda LRH mora vrijediti 5283 kune da bi omjer bio 62:38. Ne sumnjam da Ksenija jako dobro zna po koliko će minimalno prodati LRH i sumnjam da bi prihvatila tu podjelu ako će za LRH dobiti manje ??

Tim više što ona sigurno zna da i LRHC vrijedi više od tih 885 kuna, a Ostoja također nebi kupio taj paket od Opatije da ne misli da vrijedi više. Ok za LRHC treba i neko vrijeme, ali prodaja LRH je puno bliža.

Nemoj misliti na m2!

Sve je odigrano politički najčišće što se može.

1. Nitko ne može reći da je prodan LRH, političari su "zaštitili" investiciju, radnike itd…
2. Konzultanti su odredili vrijednost 🙂 što je politički prečisto
3. Grad i općina su "profitirali" naravno kratkoročno, ali to nećemo spominjati, vikat ćemo da su profitirali i napravili dobrobit za građane

Zeko oprosti ali mislim da pricate gluposti i da ste glasnogovornik brke dujmica jer je na ovaj nacin direktno ostetio ljude koji su trebali imati priliku prodati dionice sada ako zele. ovako su prepusteni na mislost i nemilost ostoji!
nevjerojatno da takav potez mozete nazvati politicki korektnim…osim ako niste negdje blizu br(e)ke u istom stozeru!
[/quote]

Ako pratiš moje postove teško da možeš reći da sam ičiji glasnogovornik. Dujmić i Ostoja su to odradili najčišće na način da si Dujmić ne nanese političku štetu. A što se tiče mog zadovoljstva ovom podjelom, mislim da sam bio prilično jasan da uopće nisam zadovoljan i da smatram da se umjesto cijepanja tvrtke radi interesa Ostoje i Dujmića (ako mu je već do love za izbore) trebala podijeliti dividenda svim dioničarima što bi ovu dionicu napokon učinilo zanimljivijom za investitore.
[/quote]
Ok ako vam je ovo bilo politici korektno, sto bi onda po vama bilo politicki nekorektno. dajte primjer.
a molim vas da onda prokomentirate nacin na koji su izigrani mali dionicari od covjeka koji je uvijek govorio da im je NL zastita i kisobran od mogucih manipulacija (citam izjave sa suda!)

[/quote]

Da su prodali Ostoji sve, je bi se onda lokalci pobunili. Ovako neće.

Uglavnom, laži i manipulacije su sastavni dio Hrvatske politike, zato sam više puta rekao, da više ne ulažem ovdje. Nemam dva života za prolaženje ovakvih st/ranja. Da sam uložio u nekoj normalnoj zemlji u bilo koju blue chip dionicu imao bi barem neku zakonsku zaštitu, dividendicu i rast dionice.

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Izvješće

Nemoj misliti na m2!

Znam da ćete vi u ovome vidjeti revoluciju i bit će općeniti ushit i veselje, ali ja kao promatrač, sam lagano razočaran i očekivao sam mnogo više…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

auuuu kolko para na računu…

30/09 dobit 150 milja..

www.lociraj-popust.com

Gledam malo LRH nekonsolidirano i složio bi se s time. Kada se gleda bilanca obveze su nešto manje, novac i potraživanja veća ali prijelaz na RDG pokazuje pad i prihoda i marži.

S druge strane, teško je očekivati daljnje povećanje cijena i marži dok se ne završe planirane investicije ipodizanje kategorizacije. Između 3 i 4 je velika razlika a između 4 i 5 još veća, ali to je već prožvakano na nekoliko turista…

Sve skupa ne bi rekao da je loše jer ovdje će stvari tek doći na svoje ali bojim se da će biti dosta razočaranih sa ovim izvještajem.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

… na brzinu: veći prihod, veći rashod, veća amortizacija, manja dobit…
… veća dug. imovina (objekti), znatan goodwill i znatno veća potraživanja, više novca u blagajni… a sada valja sve detalnije pretresti (:OI…

Nekonsolidirano LRH
prihod poslovanja +8%
GOP +14%
EBITDA 101 mil marža 44,5% !!!
Dobit 46 mil kuna
Uzmite u obzir da je u prošlogodišnji EBITDA i dobit ušao prihod od presude i prodaje zemljišta tj cca je bilo 29,2 mil kuna više izvanrednih prihoda

Konsolidirano:
Prihod +23%
GOP +25%
EBITDA 155,3 mil (marža 44,3%)
EBITDA +2,5% ali kad izbijemo razliku izvarednih prihoda (28 mil) rast EBITDA je preko 25% !!

Ovako nabrzinu Portorož računam da je napravio negdje oko 45 mil kuna prihoda.
Ja sam na godišnjoj razini računao 85 od Cavtata i 55 od Portoroža. Listopad je bio dobar i Portorož radi solidno i izvan sezone, no jedan hotel ide u renoviranje pa mislim da bi tu treba smanjiti očekivanja na cca 50 mil za ovu godinu.

No marže su jako dobre, mislio sa da će tu biti problema i kalkulirao sa manjima.

Nemoj misliti na m2!

kak misliš pad marže?

ako je broj noćenja rastao 5% a dobit 8%

www.lociraj-popust.com

loše, rast prihoda (10 milja), rast rashoda (20 milja)

New Report

Close