U globalu ovo je pozitivna vijest jer nema vise opatije koja blokira razvoj, a pozitivna je i za samu maticu jer su i tamo odnosi smeksani.
U pravu ste, tu su prvi koraci već napravljeni. Znamo da su se iz LRH žalili jer Opatija nije pristala prilagoditi prostorne planove i to je kočilo investicije.
Odmah nakon ove podjele stvari su se počele mijenjati.
Vidimo da je krenuo projekt family resort Ičići. 180 soba 3+ zvjezdice u prvoj fazi s tim da bi se naknadno sigurno dizala kategorija prema 4*. (Urbanistički planovi to propisuju)
Ja vjerujem da će jako brzo oživiti i projekt hotela Zagreb. Opatija je krenula u izgradnju kulturno-kongresnog centra na drugoj lokaciji pa ovu mora definitivno “osloboditi” i vratiti je prvotnoj namjeni. Tu se već zna što bi se trebalo graditi i uprava je više puta isticala da ima potrebu za jednim takvim hotelom koji nije klasičnog odmorišnog tipa. I to je to što se može u samoj Opatiji napraviti po pitanju značajnijeg povećanja kapaciteta.
Tu je još vila u kojoj je smještena uprava LRH. Mislim da su imali u planu sagraditi novu upravnu zgradu izvan te najskuplje turističke zone, a ovu staviti u funkciju, no tu se radi o manjem kapacitetu.
Bio je tu još i projekt Splendid sa depadnasom i vilom ali to je išlo u prodaju. Postoji još nekoliko objekata u Lovranu, a i u Mošćeničkoj dragi imaju neke objekte i zemljišta uz postojeće hotele. Pisalo se svojevremeno o nadogradnji kata na hotelu Marina ali mislim da je općina bila protiv. Možda su sad i promijenili mišljenje.
Ako je sada namjera da se sav novac koji se zaradi na kvarneru i potroši tu, a znamo da će ga biti i od poslovanja i od prodaje nekretnina trebat će dosta novih projekata. Prodaja nekretnina + zarada iz sezone je nekih 250 mil kuna koje treba potrošiti !!
Opatija treba težiti tome da postane destinacija sa 4+* ali je mislim da je sada prvo bitno još povećati kapacitete. A onda polako dizati kategorije kako to tržište bude prepoznavalo. Gledam popunjenost Milenij hotela pa vidim da su dosta niža od hotela LRH. Mislim da još uvijek nema dovoljno gostiju za više kategorije.
dakle za sada ništa od prodaje LRH a LRHC će se stabilizirati ispod ostojine cjene da ne razapnu dujmića 🙂
Joj da ga barem razapnu sam bi se ponudio natezati strune!
Jer imam feeling je ova 1 dionica na LRHC cisti revans dujmica za ono sto su ga s pravom mali dionicari razapinjali po novinama.
Sve je odigrano politički najčišće što se može.
1. Nitko ne može reći da je prodan LRH, političari su "zaštitili" investiciju, radnike itd…
2. Konzultanti su odredili vrijednost 🙂 što je politički prečisto
3. Grad i općina su "profitirali" naravno kratkoročno, ali to nećemo spominjati, vikat ćemo da su profitirali i napravili dobrobit za građane
Zeko oprosti ali mislim da pricate gluposti i da ste glasnogovornik brke dujmica jer je na ovaj nacin direktno ostetio ljude koji su trebali imati priliku prodati dionice sada ako zele. ovako su prepusteni na mislost i nemilost ostoji!
nevjerojatno da takav potez mozete nazvati politicki korektnim…osim ako niste negdje blizu br(e)ke u istom stozeru!
a da mi malo napišemo jednu mali kaznenu prijavu za sumljivu prodaju “nečega” za 67 m kn. pa neka se malo moj gradonačelnik znoji…
Zasto je sumljiva?, govorim iz perspektive gradonacelinka naravno…procjenu je odradila najveca banka u RH sa partnerima. 67 mil je njima odlicno.
a da mi malo napišemo jednu mali kaznenu prijavu za sumljivu prodaju "nečega" za 67 m kn. pa neka se malo moj gradonačelnik znoji…
Procjena je je tu čak nebitna,ali zašto nije prodana i ona 1 dionica,odnosno trebalo se je ponuditi 25% plus 1 dionica pa su se mogli javiti i drugi zainteresirani, to bi bilo transparentno, ovako je to išlo ispod stola…
Mislim da u zivotu nisam vidio realnu procjenu kod nas. Meni je zaba 2 puta procjenjivala i to je uvijek bilo koliko vam treba, dali ce vam ovo biti dosta itd.
A što ako je ta jedna dionica ostala da bi mogli sudjelovati na skupštini LRHC?
Ili ako neko od političara želi za svoje privatne potrebe kupiti knjigu dioničara kad mu zatreba? Ili da bi mogli napraviti izlet u Cavtat na račun općina? Ne vjerujem da neki od tih političara nemaju i osobno dionice LRH pa tako sada i LRHC. Pa zašto da troše vlastitu lovu kad mogu ukrasti od građana?
Sve je odigrano politički najčišće što se može.
1. Nitko ne može reći da je prodan LRH, političari su "zaštitili" investiciju, radnike itd…
2. Konzultanti su odredili vrijednost 🙂 što je politički prečisto
3. Grad i općina su "profitirali" naravno kratkoročno, ali to nećemo spominjati, vikat ćemo da su profitirali i napravili dobrobit za građane
Zeko oprosti ali mislim da pricate gluposti i da ste glasnogovornik brke dujmica jer je na ovaj nacin direktno ostetio ljude koji su trebali imati priliku prodati dionice sada ako zele. ovako su prepusteni na mislost i nemilost ostoji!
nevjerojatno da takav potez mozete nazvati politicki korektnim…osim ako niste negdje blizu br(e)ke u istom stozeru!
[/quote]
Ako pratiš moje postove teško da možeš reći da sam ičiji glasnogovornik. Dujmić i Ostoja su to odradili najčišće na način da si Dujmić ne nanese političku štetu. A što se tiče mog zadovoljstva ovom podjelom, mislim da sam bio prilično jasan da uopće nisam zadovoljan i da smatram da se umjesto cijepanja tvrtke radi interesa Ostoje i Dujmića (ako mu je već do love za izbore) trebala podijeliti dividenda svim dioničarima što bi ovu dionicu napokon učinilo zanimljivijom za investitore.
Ne znam zašto nitko ništa ne radi da se ova dionica učini zanimljiva dioničarima, osim što se prihodi, dobit i slično dižu svake godine u dvoznamenkastim postocima…
A što ako je ta jedna dionica ostala da bi mogli sudjelovati na skupštini LRHC?
Ili ako neko od političara želi za svoje privatne potrebe kupiti knjigu dioničara kad mu zatreba? Ili da bi mogli napraviti izlet u Cavtat na račun općina? Ne vjerujem da neki od tih političara nemaju i osobno dionice LRH pa tako sada i LRHC. Pa zašto da troše vlastitu lovu kad mogu ukrasti od građana?
Za 25% LRHC se ne bi nitko javio ali za 25% i jednu dionicu bi možda bilo i zainteresiranih…