LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što mislite, ako je Šehanović najavio dobit prije oporezivanja od 16o mil kuna, da li je tu možda ukalkulirao i dobit od prodaje imovine koja nije u funkciji, jer on sigurno to već zna. Prošle godine dobit je bila 50 mil. Ili se radi o operativnoj dobiti, pa baš nije precizirano u članku, za 1Y 2015 bila je 130 mil kuna.

nema trgovine strašno bolje i da SE RUŠI CIJENA je ovo ni dobro

Pa za sada smo svi koji smo dioničari LRH istovremeno i dioničari LRHC jer u petak, a i danas još nitko nije prodao i razdvojio svoje ulaganje.

Nemoj misliti na m2!

Moderator bi trebao malo i čitati postove a ne ih automatski prebacivati u novu temo o LRHC ako se i oni spominju. Moj se post prvenstveno odnosio na LRH, i mislim da je potpuno nepotrebno razdvajati za sada ove 2 teme ??
Trvrtke su registrirane na istoj adresi, u poslovanju se ništa bitno neće promijeniti, većina dioničara su isti i sve je povezano.

Hoće li se tako otvoriti 4 teme za 4 nova SNHO ?? Zbrka.

Nemoj misliti na m2!

>Hoće li se tako otvoriti 4 teme za 4 nova SNHO ?? Zbrka.
Pa hoce jer je tako pravilo na ovom forumu.

Inace o moderatorima samo najbolje-mislim da su jedni od azurnijih i nadasve pametniji od svih portala koja vidjam (recimo usporedi ih s onima s vecernjeg gdje te baniraju kako im se svidi bez ikakva obrazlozenja ili smisla)…
Stoga za admine PD-a:
[emo_palacg]

LRH u sutrašnjem Jutarnjem traži izvođača za idejni, glavni i izvedbeni projekt hotela Ičići u Ičićima.

Dobro, sta se sada ceka? Zasto LRH HC dionice nisu u opticaju tj. na Burzi? Kakva sad adminstrativna shema ide?

Alfa beta gama delta … nastavi niz 😀

Za to treba ipak malo vremena. Tvrtka od neki dan tek postoji a dionice su “izdane” prije 2 dana. Sada moraju predati prospekt i hrpu dokumentcije + zahtjev za uvrštenje na ZSE. Oni onda trebaju nekih 5-6 dana da to odobre.
Sve će se to objaviti po redoslijedu. No ne vidim ja da itko je voljan trenutno ni trgovati sa LRH? Nudilo se danas 4022 kune, a jedno trenutku i na prodaji je bilo par dionica na 4220 kuna.
Koliko li će onda biti dionica LRHC?

Nemoj misliti na m2!

brijem da se je sada stvorio vakuum gdje u biti poprilicna hrpa “dizalica” cijene dionica sto LRH sto LRH HC ceka (objava rezultata q3, listiranje HC na Burzi, mozda objave ili hintovi opcina za prodaju svojeg HC udjela, objava konzultanta za prodaju LRH)…. Cekamo i vidimo… I kalkuliramo..

Dakle kao što sam i pretpostavio. Sve je vodilo prema tome, jer prenamjena urbanističkih planova je ovo najavila. Sad samo da vidimo točno dali će se raditi resort sa 180 ili 280 soba.
Pretpostavljam da će biti gotovo za sezonu 2017
Kako znamo da LRH vrlo viskoko postavlja stope povrata to znači da ako je investicija teška 20 mil eur morala bi nositi povrat od 2,5-2,8 mil eur da bi bila isplativa u 7-8 godina. To opet znači da ako imaju maržu od 42% to je onda prihod od 6 mil eur godišnje tj 45 mil kuna.

Prema tome projekcija prihoda za LRH se lagano podiže.
2015 je 270 mil kuna uz 110 mil kuna EBITDA
2016 je 300-310 mil kuna uz 125 mil kuna EBITDA
2017 je 350-360 mil kuna uz 145 mil kuna EBITDA

U ovu godinu su ušli sa nekih 150 mil kuna duga, a investirati će se recimo 230 mil kuna u periodu 2015-2017. To znači da tvrtka od zarade može isfinancirati ove investicije, a znamo da od prodaje imovine očekujemo još 150 mil kuna?

Situacija na kraju 2017 kaže da bi tvrtka mogla imati na računu 150 mil kuna što je 500kn po dionici, nebi trebli imati duga, a EBITDA bi bila 145 mil kuna. To bi tražilo da dionica vrijedi na 11 EV/EBITDA oko 5.800 kn.

Prinos za 2 godine je onda na recimo cijenu od 4.200 kuna cca 38% tj nekih 18% godišnje. Tu nema još 500 kuna po dionici dodatnog prihoda od ostale nefunkcionalne imovine.

Mislim da ako Ostoja sada u slijedećih 6 mjeseci ne proda LRH i pričeka još 2 godine da će za LRH moći tražiti minimalno 6.500-7.000 umjesto 5.000-5.500 kn

Sjetite se da su moje procijene do sada uvijek ispadale konzervtivne 🙂

Nemoj misliti na m2!

Mene baš zanima kakav hotel će biti: premium ili family? jer prve prognoze su bile family. Jeli mozda danas u JL sta konkretno pise o tome – kakvu tocnu ideju za hotel traze?

Inaće oko prometa – slažem se sa Daliboropom. Takav hotel će matici dići barem 15 do 20% prihoda. Što znaći, da ako zbrojimo dizanje usluge (u LRH i u gradu – nova infrastruktura) + okrevanje trzista + sve bolje pozicioniranje + vise kreveta (novi hoteli + mozda jos kakva renovirana vila) = onda smo barem za 2 do 3 godine opet sigurni, da budu stope rasta iznad prosjeka trzista. Ako ne bude smak svijeta, onda ce u tom periodu i EV/EBIDTA biti blize 13 nego 11. Cijena dionice oko 8k u periodu do 2018.

Da sam ja mirovinski fond, ja bih vec juce razgovarao sa Opatijom, da otkupim dio u LRH i tako zasiguram lijepu poziciju koja nosi malo kontrole a po drugoj strani ne smeta nekom vecinskom vlasniku, da se ozbiljno bavi sa daljnim razvojem.

New Report

Close