LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Predsjednik uprave LRH-a očekuje u 2015. godini 160 mil. kn dobiti prije oporezivanja:
http://www.seebiz.eu/lrh-grupa-ove-godine-ocekuje-160-milijuna-kuna-dobiti-prije-oporezivanja/ar-121335/

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Znaći mogli bi vidjeti kako se novac od vile pretvori u novi hotel u Ičićima?

Možda jedna jednostavna formula:
180 soba * 100.000 EUR = 18 mio EUR

http://www.seebiz.eu/lrh-grupa-ove-godine-ocekuje-160-milijuna-kuna-dobiti-prije-oporezivanja/ar-121335/
sve bolje i bolje

@analiza

Kazete losa procjena?:)

I još da povežemo ove brojke za 2015 sa Daliboropovo prognozo 2016: on je zapisao, da će biti ukupni ebidta oko 180 mio.

To znači prognozirani rast od 12,5%, koje mislim, da ima dobre šanse da se realizira zbog:
– najavljenog up-grade Hotela Belveu-Palace (i naravno dizanje prosjecne cene)
– boljeg poslovanja Portoroža
– rast domaće potrošnje (odnosno BDPa) koje će najverovatnije dići cijene za koji posto ili dva

Znaći, ne priča se o tim brojkama samo tako. Ima osnove…

himr ide na bubanj, a mi skupljamo kes

Mislim, da ce se Ostoja fokusirati na isti rang hotela, jer mu je to puno lakse razvijati. Jer onda imas opet mesano na zaru…

Evo malo o mojim prognozama:

28.9.2013. – cijena 2350 kn
… Novi kapaciteti i u Cavtatu i Kvarneru dogurat će prihod na 400 mil kuna možda već u 2015, a EBITDA na blizu 150 mil kuna.
No to sve znamo “samo” mi i zato je cijena tu gdje je, kad se to realizira onda će saznati i ostali pa će cijena gore. O onoj da investitori zapravo trebali kupovati budučnost tvrtke a ne prošlost je kod nas izgleda besmisleno pričati.

28.9.2014. – cijena 3500 kn
….
2015
Prihod 400 mil
EBIDTA 150 mil
Dug (netto) 300 mil
Ulaganja 50 mil
Sobe 3007 (462 izv.funk)
Cijena dionice 4.000 kn
Cijena po sobi 56.500 eur (uključen dug)
EV/EBITDA 9,3

31.10.2014. cijena 3500 kn
U mojoj projekciji za 2015 kad se ostvari kupnja Bernardina LRH će imati prihod oko 400 mil kuna, a EBITDA bi vjerovatno trebao biti negdje oko 150-160 mil kuna

17.12.2014. – cijena 3280 kn
Projekcija prihoda za 2015 je 400 mil kuna, a za 2016 + 10% Sa maržom od 40% to će biti u 2016 oko 175 mil kuna EBITDA i zato razmislite dali sadašnja cijena koja daje oko 5,5 EBITDA na ove projekcije za 2016 je povoljna za kupnju. To je razlika od cca 75% ako ciljamo da bi u 2016 cijena trebala biti na 10 tadašnjih EBITDA

30.1.2015. cijena 3800 kn
Komentar teksta u Jutanjem:

Istina manje više piše ono što sam ja i prognozirao. LRH ide u prodaju. Traže se konzultanti. Možda da se prijavim :)))

Naravno novinari barataju sa malo starijim podacima. Vi ovdje bi trebali iskoristiti što znate više o svemu jer ostali će neke podatke saznati tek kad budu objavljeni jer ne prate dovoljno da bi mogli raditi procjene.

Npr mi znamo ovdje da će prihod u 2015 biti preko 400 mil kuna, a u novinama se još baziraju na prošlogodišnjim rezultatima.Ako se LRH prodaje neće se prodavati na temelju parametara poslovanja iz prošlosti nego budućnosti.

Ako razmišljate o valuaciji na temelju EV/EBITDA trebate u računicu staviti nekih 160-170 mil kuna EBITDA, a neto dug će do kraja 2015 biti manji za zarađeno u 2015.EV/EBITDA na cca 11 dala bi cijenu od 5.300 kn po dioniciNo tu nemamo imovinu koja postoji a ne prihoduje, a tko prati forum zna da ista nije ni mala ni bezvrijedna. Kako god konzervativno to gledali 1.000 kuna po dionici je minimum koliko to vrijedi (rekao bi uz diskont od 50%)

Nemoj misliti na m2!

himr ide na bubanj, a mi skupljamo kes

Ma nema sanse za to. Ostoja ce vjerojatno nastaviti dalje shoppingirati, ako ce se bilo sto kupovati, negdje vani kao i dosad. U blizem i daljem okruzenju.

A i ne mislim da ce sve to tako brzo u prodaju osim onog sto se mora prodati. Onako, malo dumam neobavezno. Al zivi bili, pa vidjeli.

@daliborop
Ako ovo ide u prodaju ici ce se prema velikim igracima, nije nezgodno za spomenut da je valmar nedavno spomenu i dokap:), ko zna za sta:)

Al i dalje vjerujem da ovo ide strancima, a ako je istina da ce ici preko 5000 kn onda SNHO pogotovo, a i LRH su debelo podcjenjeni….

Svaka cast na analizama

Sad je vec preko 5.000 kn. Imate li vi pouzdane iznose? Na kraju, mozda bude i po 2.000 kn, nikad ne znas…

Ove moje procjene su bile na temelju razvoja poslovanja. Raspisao sam si ja bilance davno za 4-5 godina i stalno ih korigiram.
Ja sam procjenjivao poslovanje, a cijenu sam onda samo izračunao prema trenutnim tržišnim valuacijama.
Nije realno da će cijena za LRH biti 8 EBITDA, ako su sve ostale 11, ali niti će biti 15 EBITDA. Naravno da ovakve špekulacije o prodaji podižu očekivanja, ali nitko neće platiti nešto nerealno.
Sada se spominje cijena od preko 5000 kuna ali to je samo za kvarnerski LRH, a ostaje još Cavtat i Portorož za koje sam dao računice kako bi trebali poslovati i koji po mojoj procijeni moraju vrijediti barem 1500-1900 na temelju poslovanja u 2016.
Napomenuo bi precizno pročitate članak. Novinarka nije tek tako izbacila cijenu, razgovarala je sa nekim mjerodavnim u SNHO.

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close