LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zicara se ipak mice.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1585/Zicarom-na-Ucku-Razgovor-s-vlasnicima-terena-put-prema-EU-novcu-za-zicaru

Ajmo insajderi 🙂
Jel uspjesno sve prodano 1.10. ???
Jos kad bi znali i za koliko 😀

mislim da je to nešto što oni trebaju transparentno objaviti radi kotacije dionice? zar ne?

www.lociraj-popust.com

Hoce naravno 🙂
Napisat ce oni s kim su potpisali ugovor o prodaji, ali ne i za koliko. To cemo vidjeti tek na godisnjem izvjescu 🙂 i vjerojatno u ukupnom iznosu 🙂

Mozda ce kakva informacija doći prije. Ali zasada svi ćekaju:

– da se dobije nove dionice (zato najverovatnije neće biti puno trgovanje sa LRH)

– da se izabere konzultat (najverovatnije saznamo krajem mjeseca, kad je skupština SNHO)

Inace krajem mjeseca ćemo dobiti i info za 3q. Kako Daliborop kaže: Opatija je u segmentu nocenja u hotelima rasla iznad ocekivanja (pitanje je naravno, koliko od toga je ulovila LRH)

Sada je više manje sezona čekanja. Strpljivo do prvih nekih informacija, ko bi mogao dati ponudo…

pa još se može lrh kupit kao jedna dionica šteta što nema dizanja na 5000 onda je kod podijele cavtat gratis ovako ispada 30% ispod zactrane vrijednosti prilikom prodaje ako su točne info 5000+900

Ako je to tocno. To znaci da ce SNHO vrijediti 348 kn(od prodaje LRH-a) + LRH Cavtat. A danasnja cijena je 199 kn.
Moj prosjek je 220 kn, i nadam se da cu ga na slijedecoj placi jos dodano smanjiti. Jer ovo mi se cini pre laganim:).

Ako vam plaća bude kasnila možda kupite i jeftinije 🙂

Cijena je danas završila na 199,94 ali samo sa 5 dionica. Netko je cijeli dan prodavao poprilične paketem cijena je bila i 192 kn i preko 700 idionica je trgovano ispod 193 kune. Prosjek 194,07 – najniži ove godine ! A od objave podijele veliki je pritisak prodavača.

No netko je to i kupio.

Nemoj misliti na m2!

Ako je to tocno. To znaci da ce SNHO vrijediti 348 kn(od prodaje LRH-a) + LRH Cavtat. A danasnja cijena je 199 kn.
Moj prosjek je 220 kn, i nadam se da cu ga na slijedecoj placi jos dodano smanjiti. Jer ovo mi se cini pre laganim:).

To uopće neće biti tako pogotovo ako je na forumu to potvrđeno.
Možemo za sada reći da je podcijenjeno, ali 348 kn, toliko ne baš…

Ispada vam ekivavlent 5000 kn LRH = 348 kn + LRH Cavtat

Nece kasnit, nema toga, 5 radni dan uvijek:)

Znam ja sto ispada ali to su forumska naklapanja kao i uvijek i onda ako nije tako nikom nista.

Kazem da je podcijenjeno ali ne ta cifra.

Odakle vam uopce ti podaci?

Mislim da će za 3Q još izaći konsolidirano jer razdvajanje je provedeno 2.10.?

Interesiraju me podaci ove godine za Cavtat. Baš sam želio vidjeti koliko su brzo ovladali ovom akvizicijom. Znamo da je 2014 bila malo čupava, prvo zbog vremena, a onda i zbog rasta PDV-a i doprinosa za zdravstvo. No i bez toga Cavtat je napravio +2% noćenja i podigao popunjenost na 49,2%

No pravi pokazatelj je rast EBITDA. Prošlu godinu kada izbijemo rezervacije i usklađenja, EBITDA je bila 33,4 mil kuna !!!
To je 42% !!
Kako znamo da je LRH kupila LRHC po 309 kn dionicu što je 190 mil kuna ispada da je povrat na uloženo u prošloj ne baš tako sjajnoj godini 17,6% tj investicija samu sebe isplati za 5,7 godina !!

Zašto ovo sada pišem?
Pa uskoro ćemo biti u prilici da trgujemo sa LRH-HC na burzi i trebati će odrediti neku cijenu za tu tvrtku.

Znamo da Portorož ove godine neće sigurno dati ovakve rezultate kao Cavtat ali isto tako uprava je najavila da nagodinu očekuje posovanje na razini grupe. To po meni znači da će nagodinu Portorož raditi 65-70 mil kuna prihoda, sa barem 37-38% marže.

To nam daje EBITDA u LRH-HC od cca 61 mil kuna. Ove zime obnova hotel u Portorožu za koju očekujem da će koštati max 30 mil kuna.

Nova tvrtka starta sa 162 mil duga, ali u podijeli dobija i 28 mil kuna gotovine. Na to treba dodati EBITDA od ove godine koji će biti recimo dodatnih 40 mil kuna u drugom polugodištu. To nam dug spušta na cca 110 mil kuna i kad dodao investiciju ulazimo u 2016 sa 140 mil kuna neto duga.
Kako ćemo u 2016 zaraditi 60 mil kuna to dug spušta na 80 mil što je 1,4 EBITDA na kraju 2016.
Na EV/EBITDA 11 vrijednost tvrtke je 660-680 mil kuna što kada se oduzme dug daje daje 580-600 mil kuna za cijelu novu tvrtku.
To je oko 1900 kn po dionici. UPOZORENJE: ovo je projekcija rezultata za 2016!

Na toj cijeni to je preko 80.000 eur po sobi što je za naše uvjete vrlo visoko, no moramo uzeti u obzir da ovi hoteli imaju natprosječan prihod i EBITDA prema ostalima na našem tržištu. U čistom hotelijerstvu raditi 42% marže je iznimno dobar posao.
LRH je kupila HCVT za 40.000 eur po sobi, a Metropol za 55.000 (traženo je 65.000)

Ako se za LRH traži 5.000 kn to znači da je cijena po sobi negdje oko 90-95.000 eur po sobi. Na LRH još nema potrebne profitabilnosti da opravda tu cijenu. U 2016 bi mogli raditi 120 mil kuna EBITDA (i biti bez duga) što na cijenu od 5000 kn daje 12,5 EBITDA ali kad uzmem u računicu i nefunkcionalnu imovinu to je već ispod 11,4 što bi možda neki stranac i platio.

Ovo što se spominju Valamar ili Adris ja ne vjerujem. Istina Adris ulaže sa dosta manjim povratom, a kapitala znamo da ima, no mene bi iznenadilo.

Treba osluškivati što uprava najavljuje za LRH-HC. Po meni to je tvrtka koja nudi priličan potencijal, pogotovo ako to sada postane okosnica prek koje će Ostoja nastaviti business u turizmu. Mislim da će novac od prodaje LRH dobrim dijelom nastaviti ulagati.
Ostoja sada kupuje LRH-HC, a vrijeme je do sada pokazalo da treba kupovati kada on kupuje, a prodavati kad on prodaje.

Nemam pojma po kojim parametrima će Zaba raditi procjenu, ali 800-900kn je po meni jako povoljno.

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close