LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nekad i ja brljam sa matematikom
Malo sam zbrzo i pogriješio sa računicom iz ili na
Kad 8300 diskontiram sa 9% unazad onda je to danas 5.880 kn
Kad 9800 diskontiram sa 8% unazad onda je to danas 7.200 kn

Ponavljam koje su pretpostavke:
Valuacija 11 EV/EBITDA
Investiranje 650 mil kuna sa povratom na 7 godina dinamikom od 200 mil
Marža 40%

Nemoj misliti na m2!

@daliborop
Ma nema veze pari da itko razumi ovo sta ti pises. Ovde ljudi jednostavno razmisljaju. Primjer miljon kvadrata zemljista u Kastelima po bar 800 eura kvadrat. Vrijednost firme 800 miljona eura,uz diskont 50% jer nije beg cicija najmanje 400 miljona eura. Dugovi,poslovanje to je visa matematika. Zalozi, hipoteke, fiducije su atomska fizika. Nema ti smisla gubit vrime na izracune jer ovdje vlada zdrava seljacka logika,a ovo sta ti radis samo kompliciras.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Na istoj toj komi od crobexa i nikakvom prometu smo u nekoliko godina skočili s 900 kn na 4500. Iako su se mnogi čudili ko pura dreku kak bi rekli zagorci. Neka se tvrtka dobro razvija sve ostalo će se kad tad pokazati. Izbjeglice? Potres? Smak svijeta? Sve je moguće i toga je svatko ovdje svjestan. Ali koje to ulaganje nema rizik?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

>Ali koje to ulaganje nema rizik?
S danasnjom vladom stvarno nema smisla razgovarati o riziku kada su u stanju za 30 dana svasta lose uraditi.
A i danasnja oporba…jesu li sto najavili? Pa ne mogu nista vidjeti.
Tako da matematcki gledano rizik na HR trzistu je sve samo ne pojam koji se moze opisati s nekim brojevima.

Na istoj toj komi od crobexa i nikakvom prometu smo u nekoliko godina skočili s 900 kn na 4500. Iako su se mnogi čudili ko pura dreku kak bi rekli zagorci. Neka se tvrtka dobro razvija sve ostalo će se kad tad pokazati. Izbjeglice? Potres? Smak svijeta? Sve je moguće i toga je svatko ovdje svjestan. Ali koje to ulaganje nema rizik?

Pali smo mi na tom istom Crobexu u godinu dana sa 7000 kn na 900 Kn, i isto smo se čudili ko pura dreku s obzirom da je tvrtka bogata nekretninama i nije bila opterećena dugovima. Svašta je moguće na Crobexu.

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Dalibore,
Koje je tvoje mišljenje o novom buducem potencijalnom vlasniku?
Koga bi rađe preferirao Valamar ili Maistr-u? Jesu li te dvije firme uopče kompetitivne za kupiti tako nesto? Znam da ne preferiraš nešto Valamar ali da se ovo dvoje spoji u jedno bilo bi super za sve dioničare(rivp i lrh) male, srednje i velike.
Naravno Imam Valamar i nisam nešto objektivan, ali zato bi volio čuti tvoje mišljenje.
Meni osobno je najbitnije da se sve tri firme razvijaju jer to podize hrvatsku ko destinaciju, i onda svi imamo koristi.

Valamar ili Maistra
Ne vjerujem da će ni jedni ni drugi kupiti Lrh jer ovo se neće prodavati po cijenama na koje smo navikli kod nas.
Tko kupi moju dionicu nije mi toliko važno, bilo bi mi važno s kim bi poželio ostati partner.
Ne želim nikoga naljutiti ali ni jedni ni drugi nisu mi baš interesantni.
Nije da su loši ali ja jednostavno nisam još tako veliki investitor da bi mi oni bili poželjni partneri.

Nemoj misliti na m2!

Ne znam kako vi svi, ali sve ti firme (Valamar, Maistra te LRH) su duboko profitabilne firme i imati dionice u njima je definitivno preporucljivo. Cak i poprilicna nelikvidnost gdje je nemoguce u 2-3 dana prodati stotinjak LRH dionica po iole trzisnoj cijeni ne radi neki problem, za sada. Cini mi se da je cijela drzava uzasno ucmalo podrucje, gdje ekonomski se ne zna kuda bi. Ono rasta BDP-a je vise posljedica drugih drzava i njihovih vecih rastova, a ne naseg zalaganja. Nama se sve vise (ako ne i uvijek) stvari jednostavno dogadjaju kao i u turizmu, sto lose sto dobre. Sa dobrima se zadovoljavamo, a lose ionako nisu nasa briga, jednostavno tako mora biti. Nije ni cudno da cijeli ZSE propada sve nize i nize, gotovo mi je nevjerojatno razmisljati da bi index ove godine mogla u nekom trenutku mogao zavrsiti iznad 175O, gdje se stvari malo i pomicu. Ne znam, sad sam natrabunjao svega i svacega, vise rezultat neobjasnjivosti naseg drustva i ekonomije, jednostavno i vrhunske firme kod nas moraju se boriti za opstanak.

Podjela na četiri tvrtke i prodaja Liburnia Riviere

Podjela na četiri tvrtke i prodaja Liburnia Riviere

alkar daliborpop opet u sridu

Atraktivan paket stari partneri prodavat će zajedno, iako bi, dođe li do realizacije, utržak trebao ići na nova SN-ova društva, pa će se znati kome i koliko sukladno udjelu.

točno tako je daliborpop nevjernim tomama objasnio da čerečenje sn holdinga prije će ukazivati na direktnu prodaju lrh no na posrednu. tko zna, zna

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ne vidim zasto bi se LRH i Valamar spajali niti ista slicno kad i jedna i druga kompanija ciljaju end game da se prodaju dalje s tim da je LRH ranije zapoceo tu raspodjelu zbog svoje vlasnicke strukture, dok ce RIVP ici u to kroz par godina kada usminkaju izvjesca koliko ide, a ni portfelj im nije takav da bi mogli ocekivati nesto puno vecu cijenu da su zajedno itd.
Pa RIVP trenutno vrijedi 400 milijuna eura, to ce sve bit pojedeno kad dodju vece ribe u Jadran, nece se oni razvijat u nekog puno veceg regionalnog igraca.
Maistra bi mogla ostati u Adrisu ali ce se hranit manjim zalogajima od LRH-a.

Dalibor je kod izračuna koliko bi zaradili vlasnici LRH, a koliko od SNHO računao kod SN holdinga da će se morati plačati i porez na dobit i porez na isplatu dividende. Ima li tko upućen tko zna kako bi izgledala likvidacija firme i da li bi se u tom slučaju riješilo 12% poreza. Dakle logično bi bilo da se tvrtka može i bez stečaja likvidirati. U tom slučaju bi se valjda nakon otplate svih dugova preostala imovina trebala razdijeliti među vlasnicima. Da li je uopće bila koja likvidacija tvrtke na burzi i kako bi to moglo izgledati? U SNHO alfa i beta neće nakon prodaje LRH ništa ozbiljno ostati osim keša i ne vjerujem baš da im je u planu i interesu da one nastave funkcionirati kao fondovi.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

New Report

Close